maanantai 13. huhtikuuta 2015

Friteerattu parsa pannulla


Ostin talvella saksan kaupasta Tapakset -keittokirjan, joka sisältää reseptejä espanjalaisen keittiön klassikoista. Viikonloppuna selailin taas kirjaa, ja huomasin ohjeen, joka oli nimetty vain villiparsaksi. Villiparsaa täältä nyt on ihan turha etsiä, eikä omassa puutarhassakaan parsa ole vielä lähtenyt kasvuun, mutta kaupan parsoja jääkaapissa oli taas nippu. Koska parsaa tulee kevään ja alkukesän mittaan syötyä niin paljon, niin pakkohan se oli kirjankin reseptiä kokeilla. Eli ohjeen mukaan nopeasti keitetyt parsat pyöräytettiin ensin vehnäjauhoissa ja sitten munamaidon kautta paistettiin pannulla oliiviöljyssä. Eli parsat friteerattiin helposti pannulla reilussa öljymäärässä. Kiva, rapeahko pinta parsoihin tuli, ja jälleen kerran saatiin vaihtelua parsaruokiin.

Friteerattu parsa pannulla

500 g vihreää parsaa
suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl maitoa
6 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Puhdista ja pese parsat. Leikkaa tyvistä 1 - 2 cm pois ja leikkaa parsat sitten keskeltä poikki. Kiehauta kattilassa suolalla maustettua vettä ja keitä parsoja n. 2 - 3 min. Ota parsat vedestä ja valuta hyvin. Pyörittele valutetut parsat vehnäjauhoissa. Vatkaa maito ja kananmuna keskenään ja kasta jauhotetut parsat munamaitoon. Paista parsat kuumassa oliiviöljyssä pannulla kullanruskeiksi. Nosta parsat pannulta talouspaperin päälle, mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile kuumina.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kivaa vaihtelua on parsaruoille. Näiden kanssa menisi varmaan vielä joku dippikin.:)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä;juuri tänään torilla katselin parsaa ja mietin ostanko vai ei...no ensi kerralla voisi ostaa ja tehdä tätä,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä alkaa parsa olla taas sen verran edullista, että on vaikea lähteä kaupasta ostamatta. Mutta onhan parsa hyvää ja terveellistä.:)

      Poista
  3. Ihanan kuuloista, erilaista!:) Parsaa on nyt täälläkin jo hyvin tarjolla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko oli tätäkin kokeilla, ettei pääse parsaan kyllästymään. Vaikka ei kai sitä pelkoa ole, kun parsa on hyvää.:) Hyvät valikoimat on jo parsaa, ja varmaan pitää taas viikonlopuksi hakea nippu tai parikin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-