keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Munakasmuffinit


Tein edellispäivänä näitä munakasmuffineita, ja näistä taisi tulla aika vastustamattomia. Ainakin siitä päätellen, että jättäessäni muffinit keittiön pöydälle, ja kääntäessäni hetkeksi selkäni, yksi muffineista oli salamavauhtia kadonnut. Syyllistä ei tarvinnut kaukaa hakea, koska siinä se vahti vielä lipoi suupieliään pöydän vieressä. Pennusta pitäen meillä ei ole ollut mitään ongelmia ruokien kanssa. Ruokaa on saanut jättää esille vaikka minne, ja koirankin ruokakassien kanssa auton takapenkille ja mennä itse seuraavaan kauppaan. Vuosikausiin ei mitään ottanut omin lupinensa. Nyt ollaan toista vuotta erityisruokavaliolla virtsakivien vuoksi, ja herkkuja saa vain harvakseltaan. Se lisää omatoimisuutta. Nyt pitää jatkossa muistaa laittaa ruoat tarpeeksi kauas, ettei houkutus käy liian suureksi.

Munakasmuffinit sopivat aamu- ja iltapalalle, ja maukkaan ja täyttävän välipalankin niistä saa. Ja taas on melkeinpä mielikuvitus rajana, mitä munakasmassan joukkoon haluaa laittaa, tai mitä kaapistakin sattuu sillä hetkellä löytymään. Itse laitoin nyt tällä kertaa jauhelihaa, sipulia, juustoa ja kirsikkatomaatteja. Hyvin voi myös käyttää esimerkiksi kinkkua, tonnikalaa tai katkarapuja. Kylmäsavulohikin voisi toimia. Myös muut kasvikset ja sienet sopivat munakasmuffineihin.

Munakasmuffinit
(6 kpl)

6 kananmunaa
100 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1/2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl basilikaa
mustapippuria myllystä
12 kirsikkatomaattia

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja ruskista jauheliha pannulla. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää joukkoon paistettu sipuli ja jauheliha, sekä juustoraaste. Mausta munakasmassa suolalla, paprikajauheella, basilikalla ja mustapippurilla. Jaa munakasmassa silikonisiin muffinivuokiin tai voideltuun muffinivuokaan. Lisää vuokiin lopuksi halkaistut kirsikkatomaatit ja kypsennä uunissa 175 asteessa n. 20 - 25 minuuttia, kunnes munakasmassa on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

7 kommenttia:

  1. Meiltä katoaa kaikki ruoat polven korkeudelta eli sohvapöytä on vaara vyöhykettä ja onnistuu mäyris välillä venyttämään itsensä myös keittiön pöydän korkeudelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä saattoi aiemmin jättää vaikka paistin lattialle samaan huoneeseen koiran kanssa, ja itse poistua paikalta. Ei onnistu enää. Kova paikka herkkuihin tottuneelle, kun enää saa herkkuja vain harvoin ja valikoidusti. Onneksi muffineissa ei mitään kovin vaarallisia aineksia ollut. Tästä lähtien kaikki pysyy korkealla ja tarpeeksi kaukana pöydän reunalta.;)

      Poista
  2. Munakasmuffinit ovat niin käteviä,kun niihin voi laittaa erilaisia juttuja:) Voi teidän hauvelia;D Bambikin olisi heti ottamassa ruokia,jos vain pystyisi;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, niinkuin muutenkin munakkaisiin sopii vaikka minkälaiset ainekset, niin samoin myös muffinimuotoisiin munakkaisiin. Saa kätevästi vaikka kaikkia purkin loppuja tyhjennettyä pois.:) Ymmärrän hyvin, kun on kaikenlaisiin herkkuihin tottunut, niin ei olekaan helppoa, kun yhtäkkiä ne jääkin pois. Vaikeaa se olisi itsellekin, jos tulisi joku tiukka ruokavalio.;)

      Poista
  3. Minulla kävin ensin mielessä, että miehesi oli ollut asialla, mutta se olikin Rymy.:D Ovat kyllä aika vastustamattoman näköisiä!:) Silikonivuoat ovat käteviä, minullakin on aina toisinaan käynyt mielessä tehdä annosmunakkaita tai -pannareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mitään, jos mies olisi syönyt, koska syötäväksi olikin tarkoitettu. Ei vain ihan ollut Rymylle tarkoitettuja, eikä varsinkaan omin lupineen otettavaksi.;) Mutta ymmärrän kyllä poikaa. Sillä on yhtä kova herkkuhimo kuin emännälläkin.:D Kivoja pikkumunakkaita tulee muffinivuoissa. Kannattaa tehdä vaikka viikonloppuaamiaiselle.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-