maanantai 16. maaliskuuta 2015

Balsamico-lohi


Ostettiin viikonloppuruoaksi kokonainen kirjolohi, ja halusin kokeilla siitä jotain ihan uutta. Omassa päässä ei vain mitään ideoita syntynyt, joten googlettelin sitten erilaisia ohjeita. Netistä hakemalla löytyi hyvältä kuulostava otsikko Balsamico-lohi, jonka kautta otin sitten talteen Nannan blogista alkuperältään Anna -lehden lohireseptin. Balsamicoa, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä kapriksia. Kaikki aineksia, joista pidän todella paljon, joten ei reseptillä paljon vikaan voisi mennä. Eikä mennytkään, vaan oikein hyvää tuli. Valmistustapakin kuulosti mielenkiintoiselta, kun ensin lohi kypsennettiin uunissa ja vasta sen jälkeen marinoitiin. Koska jo aineksista päättelin, että tällä reseptillä tulee hyvää, fileoituani lohen, tein molemmat fileet samantien samalla reseptillä. Toinen file syötiin heti valmistuspäivänä, toinen seuraavana päivänä. Makuhan vain paranee, kun lohi saa rauhassa marinoitua. Tuoretta ruohosipulia ei nyt tähän hätään ollut, kun ei ihan vielä omassa maassakaan kasvu ole lähtenyt alkuun. Mietein ensin laittavani sen sijaan hienonnettua punasipulia, mutta käytinkin sitten kuivattua ruohosipulia. Ensi kerralla laitetaan tuoretta väriäkin antamaan, kun varmaan sitä sitten jo omastakin takaa saa.

Balsamico-lohi

800 g lohifileetä
merisuolahiutaleita
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä voiteluun

Balsamico-marinadi:
4 rkl tummaa balsamico -viinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
3 rkl kapriksia
3 - 4 rkl pieneksi silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
3 rkl ruohosipulisilppua

Voitele pitkä, kapea kalavuoka oliiviöljyllä. Aseta ruodoton file vuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta se merisuolalla ja mustapippurilla. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa, kunnes lohi on kypsää, n. 15-20 minuuttia. Sekoita balsamico, öljy ja sitruunamehu ja pirskottele se kuumalle kalafileelle. Sekoita tomaatit, kaprikset ja ruohosipuli ja levitä tasaisesti kalan päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Sopii myös valmistettavaksi edellisenä päivänä. Kala tarjoillaan paistovuoastaan.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin syötyä tuli, eikä tehnyt tiukkaakaan. Hyvää oli.:)

      Poista
  2. Niin herkullisen näköinen kuva, että lähiviikkoina täytyy varmaankin kokeilla tehdä tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeile vaan. Lohireseptejäkään ei ole koskaan liikaa.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-