perjantai 2. tammikuuta 2015
Jauheliha-tortillavuoka
Tortillapakkauksia meiltä löytyy nykyään aina kaapista, koska niistä saa tarvittaessa valmistettua nopeasti jotain hyvää. Pizzapohjiksikin ne sopivat, jos ei jaksa alkaa itse tekemään taikinaa pizzanälän yllättäessä. Tortilloista valmistin myös uuden vuoden aaton pääruoan. Koska syksyn mittaan on aika usein syöty quesadilloja erilaisin täyttein, tein vaihteeksi tortillavuoan jauhelihatäytteellä. Tortillavuoka onkin aika saman tyyppinen ruoka kuin lempiruokani lasagne. Tortillavuoka vain valmistuu pikkaisen nopeammin ja helpommin. Mausteisen tortillavuoan kanssa maistui raikas meksikolaistyyppinen salaatti. Vuoka oli niin hyvää, että kaikki meni kerralla.
Jauheliha-tortillavuoka
8 tortillaa
tilkka ruokaöljyä
700 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
3 - 4 valkosipulin kynttä
2 chiliä
1 ps Tacomausteseosta
1 dl vettä
3 isoa tomaattia
100 g maissinjyviä
1 dl ruokakermaa
Päälle:
2 - 3 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Kuori ja hienonna sillä välin sipuli ja valkosipulin kynnet. Poista chileistä siemenet ja hienonna chilit. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää pannulle sipulit ja chilit. Jatka paistamista, kunnes ne kypsyvät. Sekoita jauhelihan joukkoon Tacomausteseos sekä vesi. Kuutioi tomaatit pieneksi ja lisää pannulle. Jatka paistamista, kunnes tomaatit muusaantuvat sopivasti joukkoon. Lisää joukkoon maissinjyvät ja ruokakerma. Tarkista suola. Jaa täyte tortilloille ja kääri ne rulliksi. Aseta rullat uunivuokaan. Sekoita keskenään juustoraaste ja ruokakerma ja levitä seos vuokaan rullien päälle niin, että rullat peittyvät kauttaaltaan. Paista uunissa 200 asteessa 20 - 30 min., kunnes pinta saa sopivasti väriä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aah varmasti ihanaa tuon salaatin kanssa. :) Iloista viikonloppua. :)
VastaaPoistaKiitos, oli tosi hyvää.:)
PoistaJust mietin, että mitä tekis ruuaksi kun kaappi on tyhjillään uuden vuoden jälkeen. Kaapissa kuitenkin on tortillapohjia ja pakasteessa jauhelihaa, kiitti siis vinkistä!
VastaaPoistaResepti tuli sitten sopivaan saumaan.:) Tortillapohjista saa kyllä aina helposti hyvää syötävää.:)
PoistaMullekin tuli annoskateus! Tortilloita onneksi löytyy, nam!
VastaaPoistaTortilloja kannattaakin aina pitää jemmassa.:)
PoistaIhanaa, resepti tuli juuri kuin tilauksesta :)
VastaaPoistaUumiin lähti duunattuna paholaishillon kera, kiitos inspiksestä <3
PoistaSe on aina kiva, kun resepti tulee sopivaan aikaan.:) Paholaisenhillo onkin ihanaa ja varmasti sopii myös tortilloihin.:)
PoistaKiitti vinkistä! Pitää ehdottomasti tehdä. Monesti on ollut mielessä mutta ihanaa nyt kun on reseptikin valmiina :)
VastaaPoistaOle hyvä!:) Tortillavuoat on hyviä. Aina välillä pitää tehdä.:)
PoistaHyvä vinkki, tosiaan nopsempi kuin lasagne!
VastaaPoistaAika nopeasti tortillavuoka valmistuu. Vuoan kasaaminenkin käy lasagnea nopeammin.:)
PoistaKokeilin tortillavuoan ohjetta hieman muunneltuna. Hyvää tuli, kiitos ohjeesta !
VastaaPoistaJoulusyöminkien jälkeen kaipaa juuri tällaisia ohjeita.
Kiva, että maistui.:) Ja tällaisiahan pystyy muuntelemaan mielin määrin oman maun mukaan.:)
PoistaNäistä tulee aina niin lapsuus ja 90-luku mieleen. Meillä tehtiin tortillavuoka nyhtöpössusta ja hyvää oli.
VastaaPoistaMeillä oli tosi pitkään taukoa tällaisista ruoista. Nyt on taas vuosien tauon jälkeen innostuttu.:) Nyhtöpossu onkin todella hyvä täyte.:)
PoistaTortillat on tosi käteviä. Niistä saa tehtyä monenlaista hyvää. Vuoka on myös tosi hyvää, ja monin tavoin myös muunneltavissa.:) Vuoka on aika tuhdin oloista syötävää, joten salaatti mukavasti keventää.:)
VastaaPoistaHerttinen, tortillojako voi käyttää noinkin! Kätevää!!
VastaaPoista-Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-
Kyllä vain. Ja vielä helpommalla pääsee, jos vain laittaa vuokaan kerroksittain tortilloja ja täytteitä. Säästyy vielä siltä rullaamiseltakin.;) Tortilloista on moneksi.:)
PoistaTosi herkullisen näköisiä. Minä laitoin viimeksi valmista juustodippiä vastaavien päälle....ens kerralla tehään tällä ohjeella, joten sieppaan sen mukaani saman tien. Kiitos.
VastaaPoistaKiitos. Tykättiin tosi paljon, varsinkin mies, joka söikin suurimman osan vuoasta.;) Tätä voi tehdä monella eri tavalla, eri aineksin. Tietysti juustoraasteen ja kerman olisi voinut keittääkin kastikkeeksi, mutta meni ihan noinkin. Joissain resepteissä katselin, että kerma ja juusto oli vain sekoitettu yhteen, ja olihan se kaikkein helpointa ja nopeinta noin.:)
Poistad8k34f3i24 r2a15z3w35 z8h41v1a19 n5c74l7f50 x1x02s2m64 y1l22o6b81
VastaaPoistax9q39t9u91 h1k50s6v10 f4l60r0x72 n6d28h6d91 s1x02u2j57 a2v21t1k02
VastaaPoista