keskiviikko 3. joulukuuta 2014
Uunikuivatut kirsikkatomaatit
Aurinkokuivatut tomaatit ovat herkkuani, ja niitä tulee välillä syötyä suoraan purkista. Myös uunissa itse kuivaamalla saa kirsikkatomaateista tosi hyviä. Meillä olikin jääkaappiin päässyt kertymään kirsikkatomaattirasioita, joten eilen sitten kuivasin kaksi rasiallista. Mausteita voi näissäkin vaihdella mielensä mukaan. Tällä kertaa maustoin tomaatit suolan lisäksi timjamilla, mustapippurilla sekä sitruunamehulla. Monet muutkin yrtit sopivat tai voi käyttää erilaisia yrttisekoituksia. Valkosipuliakin voi heittää uuniin mukaan. Uunikuivatut tomaatit ovat monikäyttöisiä. Niitä voi käyttää mm. lisukkeena, salaateissa, keitoissa, pizzassa jne. Halutessaan tomaatit voi vielä kuivauksen jälkeen laittaa mausteöljyyn, jolloin ne säilyvät kauemmin. Meillä kuitenkin tomaatit hupenevat niin nopeasti, että harvoin niitä tulee enää marinoitua kuivauksen jälkeen.
Uunikuivatut kirsikkatomaatit
500 g kirsikkatomaatteja
n. 2 rkl oliiviöljyä
n. 2 rkl sitruunamehua
sormisuolaa
pari hyppysellistä sokeria
mustapippuria myllystä
timjamia
Halkaise pestyt kirsikkatomaatit ja asettele puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Pirskottele päälle oliiviöljy ja sitruunamehu. Ripottele tomaateille suolaa, sokeria, mustapippuria ja timjamia. Kuivaa tomaatteja uunissa 125 asteessa n. 2 - 2,5 tuntia.
Tunnisteet:
Kasvisruoat,
Lisukkeet,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jestas ovat kauniita ja taatusti ihanaa herkkua. <3
VastaaPoistaKivaa keskiviikkoa. <3
Tomaatit ovat kauneimpia vihanneksia, ja kuivattunakin vielä nättejä. Tosi hyviä ovat. Puolen kilon satsi on äkkiä syöty.:)
PoistaNäitä pitää aina olla jääkaapissa :)
VastaaPoistaNäitä tai sitten kaupan aurinkokuivattuja.:)
PoistaKaunis kuva:) Tuollaisia teen itsekin usein;ovat niin maistuvia salaateissa tai leivän päällä:)
VastaaPoistaKiitos.:) Maistuvat monessa paikassa ja sellaisenaankin tulee naposteltua.:)
PoistaTeen kans näitä aika usein...kummasti häviävät jääkaapista, jos ei ole laittanut öljyyn....semmoset säilyvät vähän paremmin. Herkkua.
VastaaPoistaNäitä pitäisi kyllä olla koko ajan kuivaamassa, kun ei pellillinen kauaa kestä.;)
Poista