keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Paahdetut ruusukaalit


Kaupasta löytyi nätin violetteja ruusukaaleja, ja niitähän oli heti ostettava ihan jo värinsäkin puolesta. Ei silti, on ruusukaalit muutenkin hyviä. Puolitetut ruusukaalit pyöräytin oliiviöljyssä, balsamicossa, suolassa ja mustapippurissa, ja paahdoin uunissa. Samat mausteet tuntuvat toimivan lähes kaikilla uunissa kypsennettävillä juureksilla ja vihanneksilla. Paahtaminen tuo ruusukaalin maun hienosti esille. Söimme ruusukaalit sellaisenaan lisukkeena, mutta ruusukaalien sekaan sopisi hyvin esimerkiksi pekoni, pähkinät ja juustot. Mitään makueroa en havainnut violetissa ruusukaalissa vihreään verrattuna.

Paahdetut ruusukaalit

500 g ruusukaaleja
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl tummaa balsamicoa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Leikkaa ruusukaaleista kannat ja poista päällimmäiset lehdet. Halkaise ruusukaalit kahtia. Pyöräytä ruusukaalit oliiviöljyssä, balsamicossa ja mausteissa ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.


2 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-