Tottakai jatkettiin sitten koko itsenäisyyspäivän ateria samalla linjalla, eli jälkiruoaksikin oli jotain ranskalaista. Crème Brûlée on yksi suosikkijälkiruoistani, ja nyt tein sen pienellä kotimaisella tvistillä. Me suomalaisethan rakastamme lakritsia, joten kokeilin vanukkaan maustamista lakritsijuurijauheella. Lopputulos oli todella herkullinen. Pinnalla ihanan rapea, paahdettu sokerikuori, ja sisällä kermaisen pehmeä, lakritsainen vanukas. Taivaallista!
Lakritsi Crème Brûlée
2 1/2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 rkl lakritsijuurijauhetta
1/2 dl sokeria
4 keltuaista
Pinnalle:
ruokokidesokeria
Mittaa kattilaan kuohukerma ja maito, ja sekoita joukkoon lakritsijuurijauhe. Kuumenna seos kiehuvaksi kattilassa. Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään tasaiseksi. Vältä turhaa vaahdottamista. Yhdistä kermaseos varovasti sekoittaen keltuais-sokeriseokseen. Kaada seos pieniin vuokiin. Kypsennä vuokia vesihauteessa (uunipellille kiehuvaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka) 150 -asteisessa uunissa 50 – 60 minuuttia eli kunnes vanukkaat ovat kauttaaltaan kypsiä. Vanukasseos saa olla hiukan tytisevä muttei juokseva. Jäähdytä vuokia viileässä vähintään 2 - 4 tuntia, mieluiten yön yli. Ripottele ennen tarjoilua vanukkaiden pintaan ruokosokeria ja paahda sokeri kauniin ruskeaksi joko grillivastuksen alla tai nestekaasupolttimella. Tarjoa heti.
Koska rakastan lakritsijäätelö, niin tämäkin herkku uppoaisia, jos siis osaisin tehdä. :D
VastaaPoistaLakritsijäätelö on minunkin herkkua, ja lakritsi muutenkin.:) Varmasti osaisit tätä tehdä. Helppoa kuin mikä.:)
PoistaNäyttää kyllä niin hyvältä!
VastaaPoistaKiitos. Oli todella herkkua.:)
Poistavoi mikä herkku...koko Itsenäisyyspäivän aterianne oli herkullisen kuuloinen ja näköinen :) mistä saa tuota lakritsijuurijauhetta,ihan uusi juttu taas...minulle ;)
VastaaPoistaKiitos, vilijaana!:) Oli tosi hyvä ateria. Kannatti nähdä vähän vaivaa.:) Urtekramin lakritsijuurijauhetta on täälläkin näkynyt jo pienemmissäkin kaupoissa, ja Citymarketit varmaan ovat aika varmoja paikkoja. Urtekramin tuotteet ovat yleensä kaikki samassa hyllyssä ja lakritsijuurijauhetta on sellaisessa pienessä peltipurkissa.:)
PoistaKiitos. Tykkään paljon tämän kaltaisista jälkiruoista, ja tästä tuli tosi ihanan makuista.:)
VastaaPoista