sunnuntai 9. marraskuuta 2014
Suklaakiisseli & mantelikrokantti
Jälkiruokia tulee loppujen lopuksi tehtyä melko harvoin, mutta tänään innostuin pitkästä aikaa sellaistakin tekemään, kun aamusella oli ylimääräistä aikaa. Kiisseleitä keitän useimmiten marjoista, joskus aina teen myös kahvikiisseliä. Suklaakiisseliä olen joskus keitellyt kaakaojauheesta, mutta jostain syystä en ole koskaan tullut tehneeksi sitä ihan oikeasti suklaasta. Tänään korjasin tilanteen ja jälkiruoaksi saatiin nauttia erittäin suklaiset, samettisen pehmeät kiisselit. Kiisseliin käytin tällä kertaa tummaa appelsiinisuklaata, mutta siihen voi käyttää muitakin suklaita. Eri suklailla saa tähänkin jälkiruokaan helposti pientä vaihtelua. Pehmeälle kiisselille halusin lisäksi myös jotain kontrastia ja purua, joten kokeilin mantelikrokantin tekoa. Krokantista murustelin sitten paloja kiisseliannosten päälle. Krokanttia jäi ylikin, mutta se maistuu sellaisenaankin makupalana.
Suklaakiisseli & mantelikrokantti
(4 - 6 annosta)
Suklaakiisseli:
2 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 - 2 rkl sokeria
ripaus suolaa
5 dl täysmaitoa
100 g suklaata
Mittaa kattilaan maissitärkkelys, sokeri ja suola. Lisää joukkoon kylmä maito ja sekoita ainekset hyvin keskenään, ettei joukkoon jää jauhopaakkuja. Kiehauta seos koko ajan vispilällä hyvin sekoittaen ja anna pinnan pulpahtaa pari kertaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon hienonnettu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa sulaa joukkoon tasaisesti. Kaada kiisseli annosmaljoihin ja jäähdytä. Säilytä tarjoiluun asti jääkaapissa.
Mantelikrokantti:
50 g voita
1 dl sokeria
1 rkl siirappia
1 dl mantelirouhetta
Sulata kattilassa voi. Lisää joukkoon muut ainekset ja keitä n. 10 minuuttia koko ajan sekoittaen, ettei seos pala pohjaan. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi kerrokseksi. Jäähdytä kylmässä.
Tunnisteet:
Jälkiruoat,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tässä on oikea herkku-jälkkäri :) Tuo mantelikrokantti on piste iin päällä!
VastaaPoistaKiitos, oli hyvää ja nopeatekoista. Mantelikrokantti on hyvä lisä tällaisiin.:)
PoistaKyllä, suklaakiisseli tehdään oikeasta suklaasta, käytän joskus tummaa sekä valkoista suklaata.
VastaaPoistaMantelikrokantti sopii kyllä tuohon erittäin hyvin.
Totta, vaikka useinhan kaakaojauheestakin tehtyjä kutsutaan suklaisiksi. Kiisseliin sopii niin maitosuklaa kuin tumma ja valkoinen. Ja maustetut antavat kivaa lisämakua.:)
PoistaMaistuis taatusti mullekin ;) Itsekin olen syyllistynyt jauheisiin, ensi kerralla teen ohjeellasi.
VastaaPoistaUseimmiten ne suklaalevyt tulee syötyä niin vain pois, eikä ruoanlaittoon jää mitään.;) Kaakaojauheestakin hyvä kiisseli tulee, mutta suklaa on aina suklaata.:)
PoistaMeidän perheen suklaahiiret olvat niin nopeita :D Olin ajatellut leipoa Nutellapullia ja purkki odotti päivän kaapissa tai niin luulin! Päivän päästä se oli tyhjä, kiitos neljän lapsen ja salaisten lusikoiden. Jäi pullat tekemättä....
Poista