maanantai 24. marraskuuta 2014

Pekoniin käärityt persimonit


Eletään pikkujoulujen aikaa, ja glögikausi on meneillään. Moni varmasti miettii kaikenlaisia kivoja pikkupurtavia tarjottavaksi juhliin tai illalla glögin kanssa maisteltavaksi. Tuoreista persimoneista ja pekonista saa maistuvia suolaisen makeita  cocktailpaloja, jotka ovat parhaimmillaan lämpiminä tarjottuna. Pekoniin kääräistyt persimonit ovat myös hyvin nopeita ja vaivattomia tehdä.


Pekoniin käärityt persimonit

pekonisiivuja
persimoneja
mustapippuria myllystä
cocktailtikkuja

Puolita pekonisiivut. Leikkaa pestyt persimonit sopivan kokoisiksi lohkoiksi ja kietaise lohkojen ympärille pekonisiivut. Kiinnitä pekonit cocktailtikuilla. Aseta lohkot uunipellille leivinpaperin päälle ja rouhaise myllystä hieman mustapippuria lohkojen päälle. Kypsennä uunin ylätasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pekoni saa väriä ja rapsakoituu. Loppupuolella voi laittaa vaikka grillivastuksenkin päälle.


17 kommenttia:

  1. Voi namia, nämä on varppina hyviä.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä. Olisivat kivaa vaihtelua niihin ainaisiin pekoniluumuihin, vaikka ovat nekin herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuore hedelmä on vaihteeksi näissä kiva. Luumuja en olekaan kokeillut. Pitää tehdä niitäkin joskus.:)

      Poista
  3. Varmaankin hyviä :) Kokeilepas seuraavaa: Osta mustia, tuoreita Medjoul-taateleita, tee kylkeen viilto ja posita kivi. Laita kiven tilalle nokare Aurajuustoa, kiedo taateli savustettuun pekoniin ja paista rapeskai. Ovat muuten myös hyviä, varsinkin punaisen portviinin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ovat.:) Taateleistakin olen tehnyt ja täyttänyt juustolla. Näihin ei oikein juustoa saa mukaan, mutta ei se haittaa. Ainakin ovat hieman kevyempiä.:)

      Poista
  4. Oooiiih... näitä täytyy kokeilla, ovat varmaan hyviä :)

    VastaaPoista
  5. Nämä kyllä maistuisi ja aivan uudenlainen herkku. Pakko kokeilla. <3

    VastaaPoista
  6. Oi nam, nämä kuullostavat mahtavilta!

    VastaaPoista
  7. Herkullinen n naposteltava...kaunis. Olen aina tykännyt persimonista ja siihen liittyy hauskoja muistoja opiskeluajoilta... Rovaniemellä opiskellessani oli tekemässä erikois hedelmät ja kasvikset näyttelyä....persimonit piti käydä kaupungilta ostamassa kolmeen ekrtaan, kun aina niille tapahtui kaikenlaita kauheaa matkalla... mm kerran jäi kauppalaukku polkupyörän pinnojen väliin...minä lensin pyörän yli katuun (onneksi en jokeen...sekin oli lähellä) ja persimonit liiskautuivat kokonaan..... juu, siis kaikki persimoniaiheiset tarjottavat tuovat hilpeitä muistoja nuoruudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Onpas sinulle sattunut ja tapahtunut persimonien kanssa. Onneksi ei sentään hullummin käynyt, vaikkei sellainen ilmalento pyöränkään yli varmasti mukavaa ole. Persimonit ovat hyviä. Nytkin ovat olleet tosi makeita ja mehukkaita.:)

      Poista
  8. Ihana pikkunaposteltava joulunaikaan! Persimonit ovat nyt parhaimmillaan ja kaupat pullollaan, joten tämä resepti tulee monelle kuin tilauksesta.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä. Iltasella vähän lämmintä glögiä ja näitä, niin kelpaa.:) Useimmiten persimonit tulee syötyä sellaisenaan, mutta nyt teki mieli kokeilla niistäkin jotain tehdä. Pekonin kanssa sopii kaikki.:D

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-