HK on julkaissut hookoo.fi -sivullaan joulukampanjan, jonka herkkupöytään mm. Tomi Björck on suunnitellut ruokalajeja ja Susanna Vento on laatinut jouluisia kattauksia. HK halusi myös minulta jouluisen reseptin mukaan, ja kampanja toteutettiin yhteistyössä Blogiringin kanssa. Tehtävänäni oli laatia joulupöytään lisuke käyttämällä reseptissä jotain HK:n tuotetta. Kampanjassa on mukana myös Kaikki äitini reseptit ja viikolla 50 kannattaakin käydä katsomassa, mitä Nanna puolestaan on loihtinut hävikkiherkuksi.
Tutkiskelin HK:n tuotevalikoimaa, ja aina vain eri ideoita mielessäni pyöritellessäni päädyin pekoniin. Minkäs teet, kun pekoni on niin hyvää, ja sopii moneen ruokaan. Kaalin kanssa pekoni sopii erityisen hyvin yhteen ja tein sitten punakaalista lämpimän höystön, joka sopii joulupöytään tai vaikka jo pikkujouluissa tarjottavaksi. Makeutta höystö saa omenoista ja pientä kirpakkuutta karpaloista. Lämpimästä pekoni-punakaalihöystöstä saa todella maukkaan lisukkeen muiden ruokien kylkeen ja väriäkin se kivasti tuo joulukattaukseen.
Lämmin pekoni-punakaalihöystö
reilu nokare voita
2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl raakaruokosokeria
3 rkl punaviinietikkaa
1 kerä (n. 800 g) punakaalia
2 dl lihalientä
3 makeaa omenaa
1 pkt (170 g) HK:n Amerikan Pekonia
2 dl karpaloita
mustapippuria myllystä
suolaa
hienonnettua silolehtipersiljaa
Sulata pannulla voi. Kuori ja suikaloi punasipulit ja hienonna kuoritut valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit pannulla pehmeiksi. Lisää joukkoon raakaruokosokeri ja punaviinietikka. Poista punakaalista kova kanta ja suikaloi kaali. Lisää kaalisuikaleet pannulle ja kuullota hetki. Kaada pannulle lihaliemi ja hauduta kannen alla n. 30 min. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi ja lisää pannulle puolen tunnin hauduttamisen jälkeen. Jatka hauduttamista vielä n. 20 min. Leikkaa pekonisiivut pieniksi paloiksi ja paista kuivalla pannulla rapeaksi. Sekoita rapeaksi paistettu pekoni sekä karpalot kaalin joukkoon. Mausta höystö mustapippurilla ja tarkista suola. Lisää lopuksi hienonnettua silolehtipersiljaa.
Yhteistyössä: HK
Vaan onpas herkullisen näköistä. Ihanat väritkin. Kaikkea muuta löytyy, vaan karpalot pitää minun vaihtaa puolukoihin...taatusti tarjotaan joku päivä meilläkin tätä. Sieppaan ohjeen heti mukaani, kiitos.
VastaaPoistaKiitos Mimmi!:) Punakaalista saa värikästä ruokaa, ja tämä lisuke on tosi hyvää. Meillä syödään tätä ihan tällaisenaankin välillä. Puolukat sopivat joukkoon ihan yhtä hyvin kuin karpalotkin. Sieppaa vaan ja kokeile. Toivottavasti pidätte!:)
PoistaPunakaali taipuu moneksi, hyvä idea.
VastaaPoistaTäytyy kokeilla tuolla ohjeella.
Punakaalista ja muistakin kaaleista saa vaikka mitä tehtyä. Monipuolisia ovat. Kokeile vaan, ainakin meillä tästä on tykätty.:)
PoistaOlipa kyllä kaunis annos ja ihanan ylellinen kuva. Ja samaa mieltä, pekoni vaan on... <3
VastaaPoistaKiitos Nanna!:) Perinteiset jouluruoat ovat usein aika värittömiä, joten pöytään on kiva saada piristeeksi jotain värikkäämpääkin. Ja tämä on hyvää. Pekoni on nykyään varmaan käytetyin lihatuote meillä.:)
PoistaKuulostaa herkulliselta! Nyt iski lautaskateus, ihanat nuo lautaset ja tarjoilukulho.
VastaaPoistaKiitos, on herkkua!:) Astiat ovat Arabian Punaista maisemaa. Vuosikymmeniä vanhoja perintökalleuksia, joita ei malta käyttää paljon muuta kuin kuvauksissa.;)
PoistaTodella kaunis ja mielenkiintoinen yhdistelmä ja pekoni on minustakin <3
VastaaPoistaKiitos. Kaali, pekoni ja omena on loistoyhdistelmä. Karpaloilla saa hieman myös kirpakkuutta mukaan. Pekoni on ihan parasta possua.:)
PoistaKiitos. Sopii oikein hyvin muiden jouluruokien kanssa, ja on hyvää ihan noinkin. Tuo annos menikin silloin ihan päivän ruokana.:)
VastaaPoista