tiistai 25. marraskuuta 2014

Lämmin pekoni-punakaalihöystö


HK on julkaissut hookoo.fi -sivullaan joulukampanjan, jonka herkkupöytään mm. Tomi Björck on suunnitellut ruokalajeja ja Susanna Vento on laatinut jouluisia kattauksia. HK halusi myös minulta jouluisen reseptin mukaan, ja kampanja toteutettiin yhteistyössä Blogiringin kanssa. Tehtävänäni oli laatia joulupöytään lisuke käyttämällä reseptissä jotain HK:n tuotetta. Kampanjassa on mukana myös Kaikki äitini reseptit ja viikolla 50 kannattaakin käydä katsomassa, mitä Nanna puolestaan on loihtinut hävikkiherkuksi.


Tutkiskelin HK:n tuotevalikoimaa, ja aina vain eri ideoita mielessäni pyöritellessäni päädyin pekoniin. Minkäs teet, kun pekoni on niin hyvää, ja sopii moneen ruokaan. Kaalin kanssa pekoni sopii erityisen hyvin yhteen ja tein sitten punakaalista lämpimän höystön, joka sopii joulupöytään tai vaikka jo pikkujouluissa tarjottavaksi. Makeutta höystö saa omenoista ja pientä kirpakkuutta karpaloista. Lämpimästä pekoni-punakaalihöystöstä saa todella maukkaan lisukkeen muiden ruokien kylkeen ja väriäkin se kivasti tuo joulukattaukseen.


Lämmin pekoni-punakaalihöystö

reilu nokare voita
2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl raakaruokosokeria
3 rkl punaviinietikkaa
1 kerä (n. 800 g) punakaalia
2 dl lihalientä
3 makeaa omenaa
1 pkt (170 g) HK:n Amerikan Pekonia
2 dl karpaloita
mustapippuria myllystä
suolaa
hienonnettua silolehtipersiljaa

Sulata pannulla voi. Kuori ja suikaloi punasipulit ja hienonna kuoritut valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit pannulla pehmeiksi. Lisää joukkoon raakaruokosokeri ja punaviinietikka. Poista punakaalista kova kanta ja suikaloi kaali. Lisää kaalisuikaleet pannulle ja kuullota hetki. Kaada pannulle lihaliemi ja hauduta kannen alla n. 30 min. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi ja lisää pannulle puolen tunnin hauduttamisen jälkeen. Jatka hauduttamista vielä n. 20 min. Leikkaa pekonisiivut pieniksi paloiksi ja paista kuivalla pannulla rapeaksi. Sekoita rapeaksi paistettu pekoni sekä karpalot kaalin joukkoon. Mausta höystö mustapippurilla ja tarkista suola. Lisää lopuksi hienonnettua silolehtipersiljaa.

http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä: HK

12 kommenttia:

  1. Vaan onpas herkullisen näköistä. Ihanat väritkin. Kaikkea muuta löytyy, vaan karpalot pitää minun vaihtaa puolukoihin...taatusti tarjotaan joku päivä meilläkin tätä. Sieppaan ohjeen heti mukaani, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi!:) Punakaalista saa värikästä ruokaa, ja tämä lisuke on tosi hyvää. Meillä syödään tätä ihan tällaisenaankin välillä. Puolukat sopivat joukkoon ihan yhtä hyvin kuin karpalotkin. Sieppaa vaan ja kokeile. Toivottavasti pidätte!:)

      Poista
  2. Punakaali taipuu moneksi, hyvä idea.
    Täytyy kokeilla tuolla ohjeella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punakaalista ja muistakin kaaleista saa vaikka mitä tehtyä. Monipuolisia ovat. Kokeile vaan, ainakin meillä tästä on tykätty.:)

      Poista
  3. Olipa kyllä kaunis annos ja ihanan ylellinen kuva. Ja samaa mieltä, pekoni vaan on... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna!:) Perinteiset jouluruoat ovat usein aika värittömiä, joten pöytään on kiva saada piristeeksi jotain värikkäämpääkin. Ja tämä on hyvää. Pekoni on nykyään varmaan käytetyin lihatuote meillä.:)

      Poista
  4. Kuulostaa herkulliselta! Nyt iski lautaskateus, ihanat nuo lautaset ja tarjoilukulho.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on herkkua!:) Astiat ovat Arabian Punaista maisemaa. Vuosikymmeniä vanhoja perintökalleuksia, joita ei malta käyttää paljon muuta kuin kuvauksissa.;)

      Poista
  5. Herkulliset ainekset jotka sopivat hyvin joulupöytään.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sopii oikein hyvin muiden jouluruokien kanssa, ja on hyvää ihan noinkin. Tuo annos menikin silloin ihan päivän ruokana.:)

      Poista
  6. Todella kaunis ja mielenkiintoinen yhdistelmä ja pekoni on minustakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kaali, pekoni ja omena on loistoyhdistelmä. Karpaloilla saa hieman myös kirpakkuutta mukaan. Pekoni on ihan parasta possua.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-