perjantai 14. marraskuuta 2014

Karhunvatukka-punaviinijäätelö


Pyörittelin mielessäni jokusia päiviä ajatusta punaviinillä maustetusta jäätelöstä, ja edellispäivänä sitten toteutin tällaisen helpon ja nopean jäätelöversion. Jäätelömassan pohjana käytin kermavaahtoa ja kondensoitua maitoa. Niillä itse tehtyyn jäätelöön saa ihan hyvän rakenteen, vaikkei edes käyttäisi jäätelökonetta. Jäätelön maustamiseen käytin punaviinin lisäksi myös oman pihan karhunvatukoita antamaan jäätelölle enemmän marjaisuutta. Punaviinin kiehautin marjojen kanssa, ja sitten paseerasin seoksesta siemenet pois. Seos oli sen verran ohutta, että sakeutin sitä parilla liivatteella. Jäätelöstä tuli oikein herkullista. Hyvä koostumus ja punaviini antaa jäätelölle tosi kivan aromin. Koska punaviini sopi niin hyvin jäätelön maustajaksi, aion vielä joku kerta kokeilla jäätelön tekoa vieläkin tuhdimmalla punaviinimäärällä. Nyt en uskaltanut käyttää viiniä kuin pari desiä, mutta ensi kerralla voisi keittää reilun määrän punaviiniä kasaan ja lisätä sitten yksinään jäätelömassan mausteeksi.


Karhunvatukka-punaviinijäätelö

300 g karhunvatukoita
2 dl punaviiniä
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa

Tarjoiluun:
karhunvatukoita

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa karhunvatukat ja punaviini kattilaan. Kiehauta ja keitä hetki, kunnes marjat alkavat muusaantuua. Paseeraa seos siivilän läpi ja liuota kuumaan seokseen liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä kunnolla ja saostua viileässä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon jääkaapissa viilennetty kondensoitu maito ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon jäähtynyt karhunvatukka-punaviiniseos ja sekoita ainekset tasaisesti keskenään yhteen. Tarkista makeus ja lisää tomusokeria tai jotain muuta makeutusainetta, jos on tarvetta. Valmista massa jäätelöksi jäätelökoneella ohjeen mukaan tai kaada massa rasiaan ja laita pakastimeen. Sekoita massaa muutaman kerran ensimmäisten tuntien aikana. Anna sitten jäätyä kovaksi. Tarjoile jäätelöä karhunvatukoiden kanssa.


8 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa kyllä hyvältä! Karhunvatukoille on vaikea keksiä käyttöä, eikä koskaan oo käynyt mielessä, että niitä voisi laittaa jäätelöön. Täytyy kyllä kokeilla jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvän makuista jäätelöä. Punaviini antoi tosi hienon maun.:) Vähän sama vika, ettei oikein tiedä mihin karhunvatukat käyttäisi. Enimmäkseen tuleekin niillä vain koristeltua annoksia.

      Poista
  2. Nam kuinka hyvältä tää kuulostaa! :) Pitääkin ehkä tehdä jäätelöä joku päivä, kun kaapissa on purkki kondensoitua maitoakin valmiina.

    http://lav-eat.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kondensoitu maito on kätevää jäätelönkin teossa.:)

      Poista
  3. Ihana jäätelö:) Olen täällä maistanut viinipohjaista jätskiä ja ihan hyvää on ollut.Tuo sinun on varmaankin hurjan herkullinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä oli tosi hyvää.:) Voisi vaikka tännekin markkinoille tulla valmiita jäätelöitä, missä punaviini olisi makuna. Vinkkinä vain Valiolle, Ingmannille ja muille...;)

      Poista
  4. Oih kuulostaa aivan ihanalta. Ihan tuli vesi kielelle. Slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Punaviiniä pitää käyttää toistekin jäätelössä. Sopii hyvin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-