keskiviikko 20. elokuuta 2014

Rapukestit kahdelle


Ainakin kerran syksyssä on kiva järjestää rapujuhlat. Meillä juhlat ovat perinteisesti pienimuotoiset. Rapujuhlia vietämme yleensä puolison kanssa kahdestaan ulkona huvimajassa. Huvimajassa onkin mukavampi pelata rapujen kanssa kuin sisällä, koska välillä ravun kuoria saattaa sinkoilla minne sattuu. Vaikka juhlijoita juhlissamme on vähän, syömistä on sitäkin enemmän.


Tämän vuoden kestit aloitettiin alkumaljaksi sekoittamillani raikkailla Limoncello Mojitoilla. Alkuruoaksi puolestaan tein maukkaan mausteista katkarapu-kookoskeittoa. Pääruokana olivat itse keitetyt ravut, ja rapujen lihat syötiin paahtoleivän päällä voin ja tillisilpun kanssa. Rapujen jälkeen oli tarkoitus syödä palaset sieni-pekonipiirakkaa, mutta pakko myöntää, että keiton ja rapujen jälkeen vatsat olivat niin täynnä, että siirryttiin vain suosiolla suoraan jälkiruokaan eli samettisen pehmeään valkosuklaamousseen, mihin raikkautta antoi sitruuna sekä tuoreet oman puutarhan marjat. Ruokajuomaksi ostin pullon puolikuivaa Anselmann Riesling Classic 2013 -viiniä, joka sopii hyvin yleisviiniksi kala- ja äyriäisruoille, ja jossa hinta-laatusuhde on kohdillaan.


6 kommenttia:

 1. Tässä onkin juhlat minun makuuni. Meille hyvä, tuoreista raaka-aineista itse tehty ruoka on parasta mitä juhlilta voi toivoa. Todella ihana tunnelma kuvista välittyy. Aika romanttinen paikka tuo huvimajanne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tällainen juhlinta on meidänkin mieleen. Ei siinä tarvita muuta kuin hyvää ruokaa ja juomaa, ja me kaksi.;) Huvimajassa on vielä hienompaa, kun on hämärää ja voi sytytellä kynttilöitä sisälle ja ulos. Nyt ei ehtinyt vielä pimeä tulla.:)

   Poista
 2. vau,upeaa...en ole ikinä ollut/saati järjestänyt rapujuhlia :) pitäisi joskus tämmöinenkin kokea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa ajanviettoa on rapujuhlat. Eikä juhlien tarvitse olla mitkään suuretkaan. Ihan vain näin kotona kahdestaankin on kivaa.:) Toivottavasti pääset joskus vielä kokemaan.:)

   Poista
 3. Olen kokenut rapujuhlia melkein joka vuosi alkaen 2008. Varsinainen käsittely käy hitaasti, mutta liha on hyvää pieninäkin annoksina paahtoleivän kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää on, vaikkakin hidasta. Ihana tapa kuitenkin viettää syysiltaa rapujen parissa.:) Harmi, että tänä vuonna meiltä jäi rapukestit täysin väliin sattuneesta syystä.;)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-