perjantai 8. elokuuta 2014

Kananuggetit & harissa-majoneesi


Piti jo eilen kirjoitella tänne lisää lupaamiani reseptejä viikonlopun aterioinnista,  muttei siitä sitten tullutkaan mitään, koska melkein koko päivän iltaan saakka joutui pitämään tietokoneesta johtoja irti ukkosmyrskyjen vuoksi. Aikamoista myräkkää eilen olikin. Ukkosta, salamointia, puuskaista tuulta, rankkasadetta ja pisteenä i:n päällä vielä peukalosormen pään kokoisia rakeita. Aika siivon sai pihassa aikaan, mutta vältyttiin sentään kerrankin sen suuremmilta tuhoilta.

Mutta palataan itse asiaan, eli reseptiin. Valmiita kananuggeteja meillä ei ole ostettu ja syöty vuosikausiin, nyt alkoi sellaisia tekemään mieli. En kuitenkaan halunnut kaupan valmiita, vaan tehdä kerrankin nuggetit itse. Eikä niiden valmistus edes ole vaikeaa, ja aika nopeastikin valmistuvat, kunhan toimeen ryhtyy. Mangoldikääryleiden ollessa uunissa, ehti hyvin tekemään nuggetit ja kaikki olivat sopivasti yhtä aikaa valmiina suoraan pöytään lämpiminä. Kananuggetit dipattiin harissa-majoneesiin. Olen ihastunut mausteiseen harissatahnaan ja varsinkin kanan kanssa tykkään sitä käyttää. Majoneesinkin harissatahna maustoi hyvin.

Kananuggetit & harissa-majoneesi

Kananuggetit:
n. 500 - 600 g maustamattomia kanafileitä (rintafileitä, ohutleikkeitä tms.)

Leivitykseen:
2 kananmunaa
1 dl perunajauhoja
1 dl korppujauhoja
suolaa
valkopippurijauhetta
cayennejauhetta

Paistamiseen:
ruokaöljyä

Harissa-majoneesi:
1 dl majoneesia
1 - 2 tl harissatahnaa

Leikkaa kanafileet sopiviksi annospaloiksi. Paksumpia paloja voi hieman nuijia ohuemmiksi tarvittaessa. Riko yhdelle lautasella kananmunat ja sekoita rakenne rikki. Mittaa toiselle lautaselle perunajauhot ja kolmannelle korppujauhot. Mausta korppujauhot suolalla, valkopippurilla sekä cayennella. Pyörittele kanapalat ensin perunajauhoissa. Kasta palat sitten kananmunaan ja pyörittele lopuksi korppujauhoissa. Paista nuggetit pannulla reilussa öljyssä molemmin puolin, kunnes pinnassa on hyvä väri ja kana on kypsää. Valmista harissa-majoneesi. Sekoita majoneesin joukkoon maun mukaan harissatahnaa ja anna makujen tasaantua viileässä ennen tarjoilua.


16 kommenttia:

  1. Nugetti ohjetta kokeilen heti, takuulla voittaa kaupan "pyyhekumit"
    Kiitos mukavasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se itse tehty pikkaisen eri kuin valmiina paketista otettu ja vain lämmitetty. Ole hyvä.:)

      Poista
  2. Tosi ihania varmasti. Tietä ainakin mitä tällaisiin nugetteihin on laitettu. Olen myös pikkasen eri tavoin maustettuja tehnyt. Nyt taasen ollaan kotiuduttu, joten aikaa pitäs olla keittiöhommeillekin, varsinkin kun keskiviikkona alkoi vuoden vuorotteluvapaa....tosin en asiaa vielä oikein jotenkin tajua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyviä olivat. Nuggeteja tehdään toistekin. Juuri tuo on yksi hyvä syy tehdä itse, kun ainakin tietää mistä on tehty ja millaista lihaa. Kaupan valmiissa voi pinnan alla olla mitä vain. Mausteitakin voi näissä hyvin vaihdella ja saada aina vähän eri makua.:) Vuoden vuorotteluvapaa kuulostaa oikein mukavalta. Siinä jää paljon aikaa keittiöhommille. Hyvä, saadaan taas lisää hyviä reseptejäsi.:) Minä taas odottelen, että loppuisi jo pihatyöt. Jäisi taas paremmin aikaa tällekin harrastukselle.;)

      Poista
  3. Harissa on ihanaa, paitsi että siihen tulee himo. Kun aloittaa purkin niin kohta huomaa syövänsä harissalla maustettuna ihan kaikkea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harissa on tosi hyvää. Pieni purkkin on äkkiä loppu.;)

      Poista
  4. Kokeilin nugetteja, tuli aivan huippuhyvää!
    Kiitosta vain ohjeesta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olitpa nopea! Kiva, että pidit. Meheviä ja hyviä tulee itse tehdyistä, kun eivät ole jossain vakuumipakkauksessa pyörineet ja uudelleen lämmitettyjä. Kaupan nuggetit saa jäädä hyllylle, kun ei itse ole pahakaan tehdä.:)

      Poista
  5. Itsetehdyt nugetit on parhaita! Mä teen ne aina corn flakeseista. Harissamajoo täytyy testata ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on parhaita.:) Corn flakeseista tulisikin varmaan hyvä pinta nuggeteille. Jos niitä löytyy pienissä pakkauksissa, pitääkin ostaa ja kokeilla.:) Harissalla saa maustettua mitä vaan.:)

      Poista
  6. Varmasti mahtavan makuisia! Kaupan mössönugetit nyt on aivan kauheita... Lidlistä saa fileistä tehtyjä nugetteja ja ne ovatkin ihan ok. Itsetehtynä nämä on varmasti suussa sulavia. Kunhan vaan uskaltautuisin öljyssä paistelemaan... munkitkin on öljypelon vuoksi kokeilematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyviä ja mausteita voi lisätäkin ja muutella mielen mukaan.:) Kaupasta ostettujen pitää ainakin olla fileestä tehtyjä. Jos on jotain jauhettua, niin eihän siitä enää tiedä mitä kaikkea sisältää... Näitä uskallat varmasti paistella öljyssä. Ei tarvitse paistaa niin isossa määrässä kuin munkit. Ihan normaalitapaan paistat pannulla niin kuin kaiken muunkin, ja öljyä laitat sen verran, että pohja kunnolla peittyy.:)

      Poista
    2. Eikä, mä luulin että nämä uppopaistetaan! Heh! ;D Kyllä mä nyt paistaa uskallan ;D

      Poista
    3. Mikään ei tietysti estä uppopaistamastakaan, mutta hyvää tulee ihan vain paistamalla ja pienemmällä vaivalla. Nyt vain nuggetien tekoon.:)

      Poista
  7. Voi että nämä näyttävät herkullisilta!:) En ole koskaan maistanut harissa-tahnaa, pitääpä kokeilla. Nuggetit ovat myös edelleen kokeilematta, pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja kokeilla.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehdyt nuggetit on tosi hyviä. Kannattaa tehdä. Ja harissa-tahnaa suosittelen myös. Ihanan mausteista ja sopii vaikka mihin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-