tiistai 5. elokuuta 2014
Marinoitu kukkakaalisalaatti
Nyt saa kaupasta taas ihanan pieniä uuden sadon kukkakaaleja. Gratiini on suosikkimme kukkakaaliherkuista, mutta viikonloppuna halusin tehdä kukkakaalista jotain raikkaampaa ja kevyempää, ettei ateria menisi liian tuhdiksi. Niinpä vain marinoin kevyesti pikaisesti ryöpätyt kukkakaalinuput muiden ainesten kanssa. Salaattiin hyödynsin muun muassa värikkäät mangoldien varret, jotka jäivät yli kääryleiden teosta. Mangoldin varret voi salaatista jättää poiskin. Ainekset saavat salaatissa jäädä rapsakoiksi. Marinoitu kukkakaalisalaatti on hyvä lisuke liha- ja kalaruoille sekä grilliruokien kylkeen.
Marinoitu kukkakaalisalaatti
1 pieni kukkakaali
muutama mangoldin varsi
1 pieni porkkana
1/2 pieni punasipuli
1/4 dl oliiviöljyä
1/4 dl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
tuoretta persiljaa
tuoretta sitruunabasilikaa
mustapippuria myllystä
Irrota kukkakaalista nuput ja leikkaa mangoldin varret paloiksi. Kiehauta kattilassa suolalla maustettua vettä ja lisää kukkakaalinuput ja mangoldin palat kattilaan, kun vesi kiehuu. Anna ainesten olla vedessä pari minuuttia ja kaada vesi sitten pois. Huuhtele ainekset kylmällä vedellä ja valuta vesi hyvin pois. Kuori porkkana ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Lisää porkkanaraaste ja hienonnettu punasipuli kukkakaalinuppujen ja mangoldin joukkoon. Sekoita keskenään oliiviöljy, punaviinietikka, suola ja sokeri. Hienonna joukkoon reilusti persiljaa sekä sitruunabasilikaa. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Kaada kastike salaattiainesten päälle ja sekoita kunnolla. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan välillä aineksia sekoitellen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Raikasta oli, ja varsinkin miehen mieleen, vaikka tämän tyyppiset aina vähän sen suhteen arveluttavat. Olen ihan pelkkiä kukkakaalin nuppujakin marinoinut. Niistä tulee hyvää naposteltavaa.:) Gratiini on kyllä niin hyvää, että sinne ne kukkakaalit enimmäkseen menee. Nyt on taas kukkakaalia ostettuna, ja kyllä niistä viikonloppuna gratiinia tehdään.:)
VastaaPoista