tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kirsikka-suklaahyytelökakku


Tein ihan muuten vain hyytelökakun piristämään kahvihetkiä. Kakkuun valmistin kaksi hyytelökerrosta, joista toiseen tuli mauksi kirsikka, toiseen suklaa. Pohjan leivoin kakkutaikinasta. Hyytelökerroksista tuli samettisen pehmeitä koostumukseltaan. Kakku on aika makeaa, mutta vahvan kahvin kanssa juuri täydellistä.

Kirsikka-suklaahyytelökakku

Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
maitoa

Suklaahyytelö:
150 g suklaata
2 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
3 rkl tummaa rommia

Kirsikkahyytelö:
3 dl kirsikkahilloa
2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
3 rkl mehua

Koristeeksi:
kirsikoita

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi joukkoon varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 15 min. Jäähdytä. Kostuta kakkupohja kevyesti maidolla. Valmista suklaahyytelö. Sulata suklaa vesihauteessa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaasula. Kiehauta rommi ja liuota siihen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatteet yksitellen. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaavaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada suklaahyytelö vuokaan kakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Laita hetkeksi viileään odottamaan kirsikkahyytelöä. Valmista kirsikkahyytelö. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon kirsikkahillo. Kiehauta mehu ja liuota siihen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatteet yksitellen. Kaada liivateseos ohuena nauhana kirsikkavaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada kirsikkahyytelö vuokaan suklaahyytelön päälle. Tasoita pinta ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Poista hyytynyt kakku vuoasta ja koristele kirsikoilla. 


10 kommenttia:

  1. Tässä kakussa on mun mielimaut! Ja voi että on kaunis! Niin kesäinen ja kauniin värinen! Arvaa, alkoiko tehdä mieli kahvia ja tuota kakkua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsikoissa ja suklaassa on hyvät maut ja hyvät ovat myös yhdessä. Kiitos.:) Kyllä varmaan kahvihammasta alkoi kolottamaan.;)

      Poista
  2. Oih, kirsikka ja suklaa ovat ihana yhdistelmä - ihanan kuulloinen kakku kaiken kaikkiaan. :) Tein itse vastikään samoilla mauilla vähän arkisempaa proteiiniherkkua:
    https://ssiiri.wordpress.com/2014/07/02/kirsikka-suklaa-kookosproteiiniherkku/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on hyvä yhdistelmä ja hyvä kakkukin tuli. Proteiiniherkkukin maistuisi.:)

      Poista
  3. Oi pyhä herkullisuus! Kirsikat on ihan parasta! :)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Oih, onpa ihana kakku ja kauniit kuvat!:) Makuyhdistelmäkin mitä mainioin, ja tuo jalallinen kakkuvatisi on kyllä niin nätti.:) Minä en ole kirsikasta oikein osannut tehdä mitään. Näin ihanaa kakkua voisi kyllä joskus kokeilla. Täyte näyttää pumpulimaisen pehmeältä ja oikein kuohkealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kakkuvati oli hyvä löytö alelaarista muutamalla eurolla.:) Kakun täytteisiin tuli hyvä koostumus. Joskus voisi tehdä ihan pelkkää mousseakin jälkiruoaksi.:) Kirsikat on hyviä kyllä sellaisenaankin. Harvemmin niistä tulee mitään sen kummemmin tehtyä, kun on syöty vain sellaisenaan.:)

      Poista
  5. Nam mikä ohje, taas kerran! Pakko laittaa kokeiluun :)

    VastaaPoista
  6. äärimmäisen herkullisen näköinen :P nami

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-