sunnuntai 6. heinäkuuta 2014
Raparperisiirappi
Raparperia on vielä maassa reilusti, joten hain pari isoa vartta ja keitin pienen erän kirpeän makeaa siirappia. Raparperisiirappia ajattelin käyttää esimerkiksi erilaisten juomien pohjana, joten jätin siirapin aika juoksevaksi. Jos raparperin makua haluaa siirapin muodossa vaikka jäätelölle tai letuille, kannattaa siirapin keittoaikaa hieman pidentää, jolloin koostumuksesta saa parempaa siihen tarkoitukseen.
Raparperisiirappi
1 l kuorineen kuutioituja raparperin varsia
1 dl vettä
2 1/2 dl sokeria
Mittaa raparperikuutiot ja vesi kattilaan. Kiehauta ja keitä, kunnes raparperi pehmenee ja kuutiot menevät ihan muusiksi. Siivilöi liemi tarkasti talteen raparperia hieman painellen ja sekoita liemeen sokeri. Kiehauta ja keitä n. 5 minuuttia. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.
Tunnisteet:
Ruoka,
Säilykkeet
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa mielenkiintoinen siirappi. Sopii varmaan todella hyvin jäätelön seuraksi :)
VastaaPoistaSiirappiakin voi keitellä melkein mistä vain.;) Hyvin sopii tämä jäätelön kanssa, ja turkkilaisen jogurtinkin kanssa oli hyvää.:)
PoistaVarmaankin tosi hyvää,tuota pitää tehdä sitten kun olen taas kotona.
VastaaPoistaHyvää on, maistuu kunnolla raparperille.:)
PoistaLoistava idea! Sopii drinkkeihin aivan loistavasti :D
VastaaPoistaKiitos. Juomiin saa vähän raparperin makua sekä väriä.:)
PoistaHyvin sopii kyllä letuille ja jäätelölle.:)
VastaaPoistaKiva idea raparperin käyttöön. Mulla vielä suurin osa raparpereista maassa.... taidanpa viedä ohjeen mukanani kokeiltavaksi. Kiitos.
VastaaPoistaVanhemmat, puisevammat varret käyvät hyvin vielä tällaiseen käyttöön. Kokeile vaan, ja keittele siirappia vähän kauemmin, jos haluat muuhun käyttöön kuin juomien maustamiseen.:) Minunkin pitäisi siivota loput raparperit maasta pois. Ovat jo niin nurmikon leikkuunkin tiellä, kun ovat levähtäneet pitkin ja poikin.
PoistaKuinkahan kauan siirappi säilyy hyvänä?
VastaaPoistaKylmässä säilytettynä siirappi säilyy ainakin muutaman kuukauden.
Poista