keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Mango Lassi Ice Pops


Mangolassista, raikkaasta intialaisesta juomasta, saa entistä raikkaampaa jäädyttämällä sen muoteissa, ja nauttimalla jäätelön ja mehujään tapaan suoraan pakkasesta. Kesähelteillä mukavan viileä välipala. Mangolassin voi jäädyttää jäätelöpuikkomuoteissa tai muissa sopivissa silikonimuoteissa. Omat ice popsini jäädytin pienissä silikoniruusumuoteissa. Kun massa alkoi hieman jäätyä, työnsin ruusuihin tikkaritikut, ja annoin jäätyä loppuun asti. Nyt pakastimessa on raikkaita makupaloja pieniin herkutteluhetkiin, kunhan helteet jälleen palaavat.

Mango Lassi Ice Pops

1 tuore mango
2 dl maustamatonta jogurttia
1 limetin raastettu kuori
1 - 2 rkl limetin mehua
1 tl vaniljasokeria
sokeria oman maun mukaan

Kuori mango, poista siemen, ja paloittele hedelmäliha tehosekoittimeen. Mittaa joukkoon maustamaton jogurtti, ja raasta sekaan limetin kuori. Puserra joukkoon limetin mehua ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Soseuta ainekset tasaiseksi ja kaada silikonimuotteihin. Laita muotit pakastimeen ja anna jäätyä hetken aikaa. Kun massa on sopivasti alkanut jäätyä. Työnnä muotteihin tikut. Älä työnnä kuitenkaan pohjaan saakka. Jatka jäädyttämistä, kunnes massa on jäätynyt kokonaan.

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Onneksi nykyään löytyy tosi hienoja silikonimuotteja. Saa tällaisia syötäviä ruusukimppujakin.:)

      Poista
  2. Ihanat! Täytyy vinkata "nuorisolle", josko tässä olisi ideaa kolmannen sukupolven pikkugastronomien synttäritarjoiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Synttäritarjoiluun tällaiset sopii varmasti. Ja vielä kun tekee tällaisia pieniä, niin niitä jaksaa syödä muun tarjoilun ohella. Eri makuisia ja värisiä, niin jokaiselle löytyy mieluisa.:)

      Poista
  3. Vähän aikaa sitten katselin ton tyylisiä muotteja ja jätin ostamatta, kun en tajunnut mitä niillä voisi tehdä. Nuo on ihan älyttömän kauniita, mistä olet noita tikkuja ostanut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silikonimuotit on tosi kätevät juuri kaikissa tällaisissa jäädytettävissä. Muoteilla saa juomiin/booleihinkin tosi kivoja jääpaloja. Suklaata ja fudgeakin olen tehnyt tällaisilla muoteilla. Noita tikkaritikkuja olen joskus saanut pussillisen, mutta ainakin leivontaverkkokaupoissa niitä on myynnissä. Ja eiköhän jostain hyvän valikoiman omaavasta kaupastakin löydy. Ihan kiitettävästi on kaikki tällainen alkanut kaupoissa lisääntymään. Jos ei tikkaritikkuja löydy, niin voisi näihin käyttää vaikka puisia varrastikkuja. Leikkaa vain sopivan mittaisiksi.

      Poista
    2. Hyvä idea tuo puiset varrastikut, mutta tuolla Prima mausteella näytti olevan 100 kappaleen erissä tosi edullisia tikkaritikkuja. Työkaverini lupasi tehdä tilauksen sinne, joten homma on hoidossa!

      Poista
    3. Hyvä, että tikkaritikkuja löytyi. 100 tikkua riittääkin pitkäksi aikaa.:)

      Poista
  4. Eka reaktioni oli oooh miten kaunista! ...Nyt pitää kommentoida! ...Ja siellähän se sitten jo luki heti ekassa kommentissa melkein sanasta sanaan. No, ei ihme, että muutkin ihastuivat. Ja ovat varmasti hyviä ja terveellisiäkin kaiken päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kiva, että ice popsit ihastuttivat, ja nättejähän niistä muotilla tuleekin. Hyvän makuisia ovat, ja tosiaan, aika terveellisiäkin.:)

      Poista
  5. Oivaa täytettä tuppervaaran jäätelötikkuihin laitettavaksi! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä.:) Kiva tehdä helteiksi omia herkkuja. :)

      Poista
  6. Voi että nämä ovat kyllä suloisia.:) Mango lassi on kyllä ihanaa.. Tulee kyseisestä herkusta ihan oma teini-ikä mieleen, kun eräs henkilö opetti silloin mango lassia tekemään!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Onneksi nykyään on noin kivoja muotteja.:) Mango lassi on hyvää juomanakin.:)

      Poista
  7. Oi, miten kauniita <3 Samoja muotteja olen minäkin käsissäni leivontakaupassa pyöritellyt, mutta jätin ne sinne, kun ajattelin vain pelkkää suklaata ;) Nyt hamittaa! Ihana idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kyllä noille pienillekin muoteille keksii monenlaista käyttöä. Ensi kerralla kannattaa joku muotti ostaa, kun vaan sopivia tulee vastaan.:)

      Poista
  8. Erinomainen idea! Täytyypä laittaa korvan taakse :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-