tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kirsikkasangria


Strawberry Coladan lisäksi juhannusviikonlopun juomiin kuului meillä sangria. Valkoviinipohjaiset sangriat ovat punaviinipohjaisia sangrioita enemmän mieleemme, joten tälläkin kertaa sangriamme oli blanco. Nyt alkaa taas olla tuoreiden kirsikoiden sesonkikausi. Niinpä juomaamme pääsi juhannuksena ainoastaan ihanan makeat ja mehukkaat kirsikat. Lisämausteeksi laitoin joukkoon vielä tuoretta timjamia sekä kanelitangot.

Kirsikkasangria

500 g tuoreita kirsikoita
2 - 3 kanelitankoa
muutama timjamin oksa
75 cl valkoviiniä
75 cl sitruunalimonadia
2 - 3 dl kirkasta viinaa
jäitä

Halkaise kirsikat ja poista siemenet. Laita kannuun tai boolimaljaan kirsikan puolikkaat, kanelitangot sekä timjamin oksat. Kaada päälle valkoviini, sitruunalimonadi sekä viina. Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan. Lisää kannuun tai maljaan reilusti jäitä tarjoillessa.


4 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-