lauantai 3. toukokuuta 2014

Vappupiknikillä


Suunnitelmissa oli jo pitkään, että vappupäivänä mentäisiin laavulle piknikille. Vapuksi sattuikin tosi kylmät ilmat, mistä ei kuitenkaan auta valittaa. Sitä saa mitä tilaa, koska aina toivonkin mahdollisimman kehnoa keliä riehakkaimpia juhlapäiviä rauhoittamaan. Ilmoja uhmaten piknikille kuitenkin mentiin ja pakattiin korit täyteen herkkuja.


Kylmäsavulohileivät maistuivat piknikeväänä. Onneksi kuljetusmatka ei ollut pitkä, niin leivät kestivät kuljetuksen  tuollaisenaan. Pidemmille matkoille olisi varmaan järkevämpää laittaa täyte kahden leivän väliin. Leivät saisi pakattuakin tiiviimmin.


Marinoidut parsatkin olivat piknikillä mukana. Maukkaita parsan pätkiä oli mukava napostella muiden herkkujen ja kuohuvan juoman kanssa.


Puisiin varrastikkuihin pujottelin kirsikkatomaatteja, mozzarellapalloja sekä mustia oliiveja. Vartaat tarjosin salaattipediltä ja laavulla vielä lusikoin vartaiden päälle pestokastiketta antamaan lopullisen silauksen.


Juuri ennen piknikille lähtöä paistoin kotona pannulla bratwursteja sekä Lemon Chilli -makkaroita. Leikkasin makkarat sopiviksi annospaloiksi, ja pakkasin folion sisälle. Näin ne säilyivät lämpiminä laavulle saakka. Nuotiotahan ei nyt voinut laavulla tehdä, koska maasto on rutikuivaa. Muuten makkarat olisikin voinut paistaa vasta paikan päällä. Makkaroita dipattiin curryketsuppiin. Tämä hyvin yksinkertainen, mutta loistava idea on peräisin Akseli Herlevin Liekeissä -kirjasta. Yhteen desiin ketsuppia ripotellaan yksi teelusikallinen curryjauhetta. Todellakin toimii varsinkin bratwurstien kanssa.


Macaron-leivoksia riitti kuin riittikin vapuksi, koska pakastin niistä osan. Enkä tässä välissä ehtinyt pakastimesta pihistämään kuin yhden tai korkeintaan kaksi, mutta ei kerrota sitä kenellekään...


Munkkejakin piti vappuna tietenkin olla. Itse en nyt munkkeja paistanut, koska sitten niitä olisi tullut syötyä ihan liikaa. Kaupasta ostettiin hillomunkkeja kaksi kumpaisellekin, ja se oli ihan riittävä määrä.


Asti Gancia on meidän lempikuohuviinimme. Sitä juotiin piknikin päätteeksi macaron-leivosten ja munkkien kanssa. Sen jälkeen olikin jo valmis lähtemään kipin kapin kotiin sisälle lämmittelemään. Kova vilu laavulla loppuvaiheessa iski, ja illalla karvi jo kurkkuakin, muttei onneksi kumminkaan flunssa iskenyt.

20 kommenttia:

  1. Herkulliset ovat tarjoilut olleet ja paikkahan teillä on ollut mitä ihanin...harmi vaan, että niin kylmää ja kuivaa nyt oli... meillä vietettiin ihan kotosalla vappuaatto ja vappupäivänä perinteisesti ollaan sukulaislasten synttäreillä Oulussa. Näin juhlimalla ei ainakaan päänsärkyä saa... Pitääpä kokeilla makkaralle tuota curryketsuppia....tosin meillä ei olla vielä edes aloitettu grillikautta, vaan ehtiihän tuota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin vatsat saatiin hyvin täyteen. Laavu on hyvä paikka myös piknikin pitoon, vaikkei nuotiota voisikaan polttaa. Täytyy ottaa kesällä uusiksi. Lämpimällä ilmalla olisi vielä mukavampaa.:) Parempi aina juhlia vähän hillitymmin. Päänsärky ei ole kivaa.;) Curry antaa kivan lisän ketsupille. Välillä sisälläkin talvella paistelen pannulla bratwursteja, niin curryketsuppi on hyvä lisuke.:)

      Poista
  2. Oi mitkä eväät ja kaikki niin kauniisti laitettua. Itsekin valitdidin mieluiten laavun vapun viettoon kuin jonkun kansan kokoontumisajot. ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Posliinilautaset eivät välttämättä ole piknikillä ne kaikkein käytännöllisimmät tarjoiluastiat, mutta onneksi meillä ei ollut pitkä matka eväitä kantaa, ja kahdessa korissa menivät ihan mukavasti. Kun ikää alkaa olla tarpeeksi, ei niin kauheasti kiinnosta isommat juhlinnat. Mieluummin kaikessa rauhassa omassa seurassa hyvän ruoan ja juoman parissa. Nyt on laavulla vietetty mm. miehen neljäkymppiset, uudenvuoden aatto sekä vappu.:)

      Poista
  3. Herkulliset eväät teillä! Täällä vappupiknik vietettiin lentoaseman Starbucksissa, kun olin vastassa reissustapalaajaa. Teimme kyllä perinteiset munkit ja nyt mustaherukkasimaa, joten maistuihan se vappu meilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Meneehän se vappu noinkin. Joskus olisi kiva itsekin lähteä vappupäivänä jonnekin syömään valmiiseen pöytään. Jos ensi vuonna ei olisi näin kiireistä kuin nyt, niin täytyy katsoa... Minulla jäi munkit ja simat tekemättä. Kaupan munkeilla pärjättiin. Simaa varten tuli ostettua hiivaa, mutten kuitenkaan ehtinyt tekemään. Mustaherukkasima kuulostaa tosi ihanalta. Viime vuonna tein vadelmasimaa, mutta samaa ohjetta voisikin soveltaa myös muille marjoille. Pitää kesän mittaan vaikka tehdä simaa janojuomaksi.:)

      Poista
  4. On teillä ollut hyvät piknikkieväät;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä hyvää, ja melkoisen täysinäinen olo oli syömisen jälkeen. Kuplivat juomatkin vielä lisäävät täysinäistä tunnetta.:)

      Poista
  5. Hyvän näköiset eväät. Ja varmasti piristivät kylmää vappu säätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kiva oli piknikillä käydä, mutta vähän oli turhan kylmä.

      Poista
  6. Minä olen kai erilainen nuori, kun eivät tuollaiset isot kokoontumiset ja joukkojuhlinnat kiinnosta, lähinnä ajatuskin ahdistaa / puistattaa. Alkoholiakaan en käytä, joten tunnen oloni riennoissa lähinnä vaivautuneeksi. Joudun näet jatkuvasti selittelemään sitä, että miksi en juo. Parasta juhlaa on se, kun saa viettää pari ylimääräistä vapaapäivää oman kumppanin kanssa ja tehdä hyvää ruokaa!:) Sää ei ollut kovin suotuisa piknikillenne, mutta kaikki ruoat näyttävät todella hyviltä! Harmi, että on näin kuivaa, ettei voi tehdä nuotiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäkin asiassa ollaan taas niin samanlaisia. En ole itsekään koskaan mistään juhlinnoista välittänyt enkä nuorenakaan pahemmin missään käynyt. Viihdyin paremmin kotona kuin yökaudet jossain kylillä.;) Olin tosi pitkään absolutisti, ja tiedän täsmälleen tuon, että joka paikassa joutuu aina selittämään miksei juo. Mitä se kenellekään kuuluu? Ei absolutistitkaan kysele miksi toiset juo. Ja auta armias sitten, kun en syönyt lihaakaan.;D Parasta juhlintaa todellakin on, kun vain omassa piirissä ollaan rauhassa ja syödään hyvät ruoat.:)

      Poista
  7. Oli näköjään oikein hyvä piknikki :-)

    VastaaPoista
  8. Teillä on ollut makunautinnot kohdallaan !
    Kokeilin tehdä juustokakkua laseihin, jokaiselle ruokailijalle tuli oma annos.
    Hyvin onnistuu myös lasissa, juustokakun tein appelsiinituorejuustosta ja marianne suklaasta, maku
    oli pirteä, mutta ei makea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sopivat eväät oli piknikille. Totta, juustokakku onnistuu myös lasissa. Ja mikä ettei vaikka kannellisessa lasipurkissa, niin on kätevä ottaa mukaan vaikka piknikille. Annoskakut on välillä hyväkin, jos ei tarvitse kokonaista isoa kakkua.:)

      Poista
  9. Herkulliset eväät! Itsellä meni tämä vuosi vähän vaisummin, mutta ensi vuonna pitänee taas satsata. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Välillä menee juhlia vähän ohikin, mutta aina tulee uusia.:)

      Poista
  10. oi että,on siinä ollut herkku poikineen =P kylmä oli kyllä,en muista milloin viimeksi näin kylmä vappu,ei menty edes vapputorille tänä vuonna ollenkaan,se olikin eka kerta vuosikausiin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja oli, ja syömisen jälkeen oli täpötäysi olo.:) Eikös tämä ollut ihan tyypillistä vappusäätä?;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-