perjantai 2. toukokuuta 2014
Kylmäsavulohileivät
Silli kuuluu olennaisena osana vappuruokiin, mutta meillä ei tänä vappuna silliä syöty. Pakastimessa oli vielä itse kylmäsavustettua kirjolohta, joten otin fileen sulamaan, ja tein piknikille kylmäsavulohileipiä. Potkua leiville antoi piparjuurimajoneesi. Yhtään ei tullut silliä ikävä näitä leipiä syödessä. Pitää koittaa kylmäsavustaa vielä muutama lohi pakastimeen kesäksi ennen kuin helteet alkavat. Kylmäsavustus onnistuu paremmin viileämmillä ilmoilla.
Kylmäsavulohileivät
(8 leipää)
150 g kylmäsavulohta
200 g creme fraichea
n. 1 dl piparjuurimajoneesia
1 pieni punasipuli
tuoretta tilliä
sitruunapippuria
(suolaa)
Lisäksi:
8 siivua paahtoleipää
Koristeeksi:
kylmäsavulohisiivuja
tuoretta tilliä
isoja kapriksia
Hienonna kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon creme fraiche ja piparjuurimajoneesi. Kuori ja hienonna pieneksi silpuksi punasipuli ja lisää joukkoon. Lisää joukkoon silputtua tilliä ja mausta seos sitruunapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Jaa seos leiville ja koristele kylmäsavulohisiivuilla, tillillä sekä kapriksilla.
Tunnisteet:
Aamiainen & brunssi,
Kala- ja äyriäisruoat,
Ruoka,
Suolaiset leivonnaiset,
Välipalat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
piparjuuri ja lohi toimii aina :)
VastaaPoistaNiin toimii.:)
PoistaTiedän sellaisiakin, jotka eivät tykkää. Se on tuo kala. Kaikille ei vaan kala maistu.;)
VastaaPoista