torstai 1. toukokuuta 2014
Marinoitu vihreä parsa
Meillä on parsaa syöty aina lämpimänä. Heti suoraan kypsentämisen jälkeen kattilasta, uunista tai grillistä. Niinpä oli kiva kokeilla parsaa myös jonkinlaisena kylmänä lisukkeena. Ensin tietenkin keitin parsat kypsiksi. Sitten nopeasti viilensin kylmän veden avulla. Tein marinadikastikkeen, missä pääosaa esitti balsamietikka sekä sitruuna. Marinadiin paloittelin parsatangot sopiviksi suupaloiksi ja annoin marinoitua yön yli. Balsamietikka on suosikkietikkani, ja se sopiikin melkein mihin vain. Parsojen kanssakin balsamietikan hienostunut makea maku sopi hyvin yhteen. Kylmänä syötävä marinoitu parsa ei ollut yhtään hassumpaa, ja se teki hyvin kauppansa vappupiknikillä.
Marinoitu vihreä parsa
2 nippua vihreää parsaa
Marinadi:
3/4 dl oliiviöljyä
3 rkl balsamietikkaa
3 rkl sitruunamehua
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl kuivattua basilikaa
1/2 rkl suolaa
1 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
Leikkaa parsoista kova, puumainen tyvi pois. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja keitä parsoja niiden paksuudesta riippuen 5 - 10 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Jäähdytä parsat nopeasti huuhtelemalla ne kylmällä vedellä. Valuta ja paloittele sopiviksi paloiksi. Sekoita marinadikastikkeen ainekset hyvin yhteen ja kaada parsoille. Anna parsojen maustua marinadissa mielellään yön yli. Sekoittele parsoja välillä maustumisen aikana.
Tunnisteet:
Kasvisruoat,
Lisukkeet,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam, parsa on niin hyvää. Tää kausi on yks suosikki, kun kaupoissa on saatavilla ihan kohtuuhinnallakin. :)
VastaaPoistaParsa on yksi parhaista kevätherkuista. Hyvin on nyt kaupoissa edullista parsaa tarjolla.:)
PoistaIhanan kuuloihen ohje! Tyhmintä mitä on ihminen voi nälkäisenä tehdä on lukea ruokablogeja :D ----> jääkaapille!
VastaaPoistaKiitos, parsasta tuli oikein hyvää näinkin.:) Ruokablogeja selatessa tulee nälkä, vaikka olisi juuri syönytkin.;)
PoistaNamnam, juuri ostin kaksi nippua parsaa... ;)
VastaaPoistaParsanippuja on meilläkin jääkaapissa taas odottelemassa. Eiköhän tänäänkin syödä parsaa.:)
PoistaTosi hyvä vaihtoehto lämpimälle parsalle. Tämä on pakko kokeilla. Kiitos vinkistä.
VastaaPoistaBalsamietikka on tosi hyvän makuista, ja kiva, kun sopii todella moneen. Salaateissa on tosi kiva ja jopa makeisiin leivonnaisiin sopii.:) Ei parsa kylmänäkään hassumpaa ole. Näin sille keksii enemmänkin käyttöä. Marinoituna oli hyvää.:)
VastaaPoistaTämän voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, joten yksi hyvä puoli kylmän parsan eduksi. Kokeile vaan.:)
VastaaPoistasee it herevisit this web-site navigate to this websitehelpful hints my review herehelpful site
VastaaPoistai0d15j9u76 h2a21i9x03 p1x42n9k21 u5h19e2l59 c1q86n8h16 z9r94z2s22
VastaaPoista