perjantai 18. huhtikuuta 2014

Sitruunainen persikka-rahkakakku


En nyt alkanut pääsiäiseksi leipomaan mitään sen enempiä, koska muuta tekemistä oli yllin kyllin. Mutta eihän se pääsiäinen ole mitään ilman jotain rahkaleivonnaista, joten sellainen sentään piti eilen aamulla äkkiä pyöräyttää juhlistamaan pääsiäisen kahvipöytää. Pidän paljon enemmän murotaikinaisista rahkaleivonnaisista kuin pullapohjaisista, joten tein korkean rahkakakun. Murotaikinan joukkoon raastoin sitruunan kuorta. Se antaa taikinalle ihanasti makua, eikä sitruunasta mennyt sitten paljon mitään hukkaankaan, koska vielä pusersin tietenkin myös mehun rahkatäytettä maustamaan. Jottei kakku olisi ollut pelkkää rahkatäytettä, käytin persikkaa reilusti. Pääsiäisenähän perinteisesti piilotetaan suklaamunia, niin miksei myös kakkuun voisi piilotella vaikka persikoita. Eli tästä rahkakakusta löytyy persikoita sekä piilosta täytteen alta että myös koristeena päältä. Tänään kakkua ehdittiin jo palaset maistamaan aamupäivällä kahvin kanssa, ja aika nappiin kakku onnistui.


Sitruunainen persikka-rahkakakku

Pohja:
75 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g rahkaa
1 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu
2 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja
1 iso prk (820 g) säilykepersikoita

Päälle:
säilykepersikoita

Kiille:
1/2 dl Hyytelösokeri Multia
1/2 dl vettä

Koristeeksi:
tomusokeria

Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sitruunan kuori sekä leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun pienen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Asettele pohjan päälle n. 8 säilykepersikan puolikasta. Sekoita kulhossa rahka, kuohukerma, sitruunan mehu, kananmunat, sokerit sekä perunajauho hyvin yhteen. Kaada rahkaseos vuokaan persikoiden päälle. Paista kakkua uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä 10 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten tarjoiluvadille. Leikkaa loput säilykepersikan puolikkaat ohuiksi siivuiksi ja koristele niillä kakun pinta. Mittaa pieneen kattilaan hyytelösokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä hetki, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen hetki jäähtyä ja lusikoi sitten persikoiden päälle. Siivilöi kakun reunoille tomusokeria koristeeksi.


22 kommenttia:

  1. Persikat on pääsiäisen ihan yks ehdottomin juttu mulle!! Yks persikkapiirakka on jääkaapissa, yllärivieraita varten ja mamma saa tuliaisiksi porkkanakakkua. Eiköhän näillä yhden pääsiäisen pärjää!! :)
    Oikein mukavaa pääsiäistä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persikat jotenkin vain sopivat hyvin pääsiäiseen, ja onhan ne aina muutenkin hyviä. Oi, porkkanakakkua. Sitä pitäisi pitkästä aikaa tehdä. Se on niin hyvää.:)

      Poista
    2. Nyt on kakku makustumassa jääkaapissa ja tänään nautiskellaan. No okei, maistoin kyllä jo eilen yhden palasen ja oli ihan superhyvää!! ☺

      Poista
    3. Ihana kuulla, että pidit kakusta.:)

      Poista
  2. Ihanan näkönen kakku.
    Hyvää pääsiäistä sinulle.

    VastaaPoista
  3. Ihanannäköinen kakku! :) Itselläni oli suunnitelmissa persikka-tyrnipiirakka, mutta senhän voisi toteuttaa tätä ohjetta soveltaen :)
    Tälle illalle oli kuitenkin suunnitelmissa persikka-tiramisurahka suklaapaloilla höystettynä... :)
    Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tyrni sopisi tähän varmasti mukaan myös. Toisi makeuden ohelle hapokkuutta. Vitsit, minullakin olisi vielä hieman tyrniä ollut pakkasessa. Kuulostaa ihanalta rahkalta.:)

      Poista
  4. Onpas nätti !
    Hyvää pääsiäistä !

    VastaaPoista
  5. Voi miten ihaanan näköinen piirakka/torttu. Niin keväinen. meillä ainut rahkaleivonnainen on rahkapullat muroseoksella ja mämmirahkaa tehtiin tänään jälkkäriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Onhan ne rahkapullatkin hyviä ja mämmirahka onkin hyvä idea.:)

      Poista
  6. Onpas näyttävä ja kaunis!:) Tosi hienosti olet asetellut persikat tuohon pinnalle. Minullakin oli tänään pitkästä aikaa leivontapäivä. Pullaa on pitänyt jo leipoa kauan, mutta arkena ei koskaan jaksa ja viikonloput menevät aina yhdessä hujauksessa. Nyt leivoin heti pullaa ja rahkapiirakkaa, kun sopiva tilaisuus koitti. Huomenna on taas ihan erilaista tekemistä luvassa. Ulkoilua ja makkaranpaistoa mökillä. Sinulla on taas alkamassa se kiireisempi osa vuodesta, kun puutarha herää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vähän koitin pintaa saada ruusun näköiseksi, mutta onpas noita liukkaita persikan siivuja hankala asetella. Kiva olisi ollut leipoa enemmänkin pääsiäiseksi, mutta ei vain oikein aika taas tahdo riittää. Kyllä pihassa jo tekemistä riittää.:)

      Poista
  7. Upea kakku! Ihanan keväinen ja sopii pääsiäiseen! Tässähän iskee ihan herkkunälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tästä kakusta tuli kaikin puolin ihana.:)

      Poista
  8. Se ve muy buena esa tarta, tus fotos con mucha luz son preciosas. Enhorabuena.
    http://misojosasiloven.blogspot.com.es/

    Un saludo.

    VastaaPoista
  9. Tosi kaunis piirakka ja aivan ihanasti olet asetellut kukaksi nuo persikat :)
    Tykkään tuollaisista korkeista reunoista, silloin täytettäkin on paljon ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olisihan nuo siivut voineet vielä paremminkin tuohon asettua, mutta eivätpä oikein pysyneet näpeissä. Vaikka rahkapiirakkakin on hyvää, niin tällainen korkea rahkakakku on ihan parasta.:)

      Poista
  10. Onpa kaunis kakku! -h

    VastaaPoista
  11. Kiitosta reseptistä. Tuli tosi hyvä pääsiäiskakku tästä :) nyt himottaa kokeilla muillakin hedelmillä!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-