lauantai 12. huhtikuuta 2014
Remoulade-kastike & savukampelat
Kylmistä kastikkeista remoulade-kastike on yksi parhaimmista. Se sopii lisukkeeksi varsinkin kalalle, mutta toimii myös lihan kanssa. Hampurilaisten väliinkin remoulade sopii paremmin kuin hyvin. Eilen tein kastiketta lisukkeeksi savukalalle, ja sopihan siihen dipata myös ateriaan kuuluneet rakuunaperunat. Harvemmin lisään remoulade-kastikkeeseen suolaa. Tälläkään kertaa suolaa ei tarvittu, koska etikkakurkku ja kaprikset tuovat kastikkeeseen jo itsestään suolaa, ja savukalassakin sitä oli riittämiin. Suolaa voi kastikkeeseen kuitenkin pikkaisen lisätä, jos siltä tuntuu, ja riippuen vähän siitäkin, mitä kastikkeen kanssa tarjoaa.
Remoulade-kastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl majoneesia
1 tl Dijon -hunajasinappia
1 pieni punasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1 dl punaista paprikaa hienoksi silputtuna
1 dl etikkakurkkua hienoksi silputtuna
1 rkl pieniä kapriksia
mustapippuria myllystä
2 rkl tilliä
(suolaa)
Mittaa kulhoon jogurtti, majoneesi ja sinappi, ja sekoita ainekset hyvin yhteen. Lisää joukkoon sipuli, paprika, etikkakurkku sekä kaprikset, ja sekoita ainekset tasaisesti yhteen. Mausta kastike mustapippurilla ja tillillä. Lisää tarvittaessa suolaa. Laita kastike viileään ja anna makujen tasaantua ennen tarjoilua.
Kampela on yksi parhaimmista savukaloista, mutta nykyään sitä on vain niin mahdottoman vaikea saada mistään. On jo useampi vuosi aikaa siitä, kun viimeksi on savukampelaa syöty. Torstaina kaupassa oli kokonaisia punakampeloita myynnissä kalatiskillä, eikä siitä voinut kävellä ohi ostamatta. Otettiin neljä punakampelaa, jotka nipin napin mahtuivat savupönttömme ritilälle. Kampelat suolasin etukäteen ennen savustamista karkealla merisuolalla. Ennen pönttöön laittoa pyyhein kaloista ylimääräiset suolat pois ja kuivasin pinnat. Pönttöön kalat menivät, kun mittari näytti 250 astetta ja savustamiseen meni aikaa 40 minuuttia.
Tunnisteet:
Kala- ja äyriäisruoat,
Kastikkeet,
Lisukkeet,
Ruoka,
Savustus
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Rakuunaperunat kuullostaa aivan taivaallisen ihanalta. Niitä on ehdottomasti tehtävä ja dipattava remuun :)
VastaaPoistaItse tehdyt lohkoperunat on aina hyviä, ja mausteita voi vaihdella mielensä mukaan. Rakuuna on kyllä hyvä perunankin kanssa. Ja hyvät dipit kylkeen, niin ei paljon muuta välttämättä tarvitakaan.:)
PoistaTartteepa kokeilla sun ohjeella remouladea, kuulostaa hyvältä.
VastaaPoistaKokeileppa vaan. Ainakin on meidän mieleen.:)
PoistaOnko ohjeessa tarkoituksella sipuli kahteen kertaan?
VastaaPoistaMä tykkään hirmuisesti kalasta ja varsinkin savustetusta kalasta. Kampelaa ja lahnaa en mielelläni syö. Oon aina ihmetellyt ihmisten himoa savukampelaan, kun itse olen mielummin syömättä.
Hyvä, kun olit tarkkaavainen. Joku häiriö iskenyt kirjoittaessa. Nyt virhe on korjattu.:) Kalaruoat on meilläkin mieleen, ja usein kalaa syödään. Kalalajit vähän jakavat ihmisiä. Toisille kelpaa melkein kala kuin kala, ja toiset taas karttelevat tiettyjä kaloja. Esim. juuri kampelaa, lahnaa, haukea, särkeä jne. Meillä kuitenkin tykätään kaikista kaloista sopivassa muodossa valmistettuna. Kampelassakin on tosi hyvä liha. Mutta eipä se mitään, erilaisuus on sallittua. Olisihan se aika tylsääkin, jos kaikki pitäisivät samoista asioista.:)
PoistaHyvä kastike on, ja varsinkin kalojen kanssa tulee usein tehtyä kylmiä kastikkeita.:) Kampela on ihan hyvä kala. Ehkä olet joskus voinut fileenä syödäkin. Kokonaisen kampelan varmasti muistaisi, kun tuo ulkomuoto on ihan omanlaisensa.:)
VastaaPoistaOi savukampela on niin hyvää :) Sitä vaan saa niin harvoin täällä meidän suunnalla, mutta kesällä taas.
VastaaPoistaNiin on, tosi hyvää. Meillä päin ei vain näy edes kesäisin. Harvinaiseksi herkuksi on muuttunut.
PoistaMinä tykkään kampelasta savustettunakin. Pari kertaa ainoastaan elämäni aikan olen savustanut sitä... fileinähän kampelaa useinmiten tulee kaupasta ostettua. Kun ite ekan kerran jouduin/pääsin kampelaa fileoimaan, meinaskin mennä sormi suuhun.... remoulade kastike on tosi hyvää kalan kanssa ja kasvispihvienkin kanssa sitä joskus syödään.
VastaaPoistaKampela on sen verran jännän mallinen kala, että joutuu siinä hetken ihmettelemään, miten sen fileiksi laittaisi. Fileitä voisikin kaupasta katsoa, kun niitä on paremmin tarjolla. Remoulade sopii monelle ruoalle.:)
PoistaSavukampela on lapsuudesta asti ollut mun suosikki savukaloista. Ikvää kyllä omilla mökkivesillä ei jostain syystä enää nouse kampelaa samoissa määrin, kun silloin lapsuudessa. Ahvenella mennään useimmiten, eikä sekään tietenkään yhtään paha :)
VastaaPoistaRemoulade on kyllä ihana kaveri savukalalle. Pitääkin laittaa kesäksi muistiin :)
Kampelakannat ovat selvästi täällä pienentyneet.:( Mutta ei ahvenessakaan mitään vikaa ole. Voin kanssa vain paistumaan pannulle.:) Remoulade on kalalle oiva lisuke.
Poistavoi että pääsisipä maistamaan,en ole kampelaa maistanut ikinä missään muodossa =)
VastaaPoistaHyvän makuinen, vaalea liha on. Toivottavasti joskus vielä onnistaa ja pääset maistamaan.:)
PoistaTestasin tätä tänään lohimedaljongien kanssa ja oli kyllä ihan mielettömän herkullinen kastike. Vähän jo fiilistelin miltä se maistuu uusien perunoiden kanssa.... *slurps*
VastaaPoistaKiva, kun kokeilit. Kalan kanssa kylmät kastikkeet on ihan parhaita. Ja aina vain paranee, jos saa uusia perunoitakin annokseen.:)
Poistapop over to this web-site replica gucci bags official site replica bags buy online Home Page Ysl replica handbags
VastaaPoista