perjantai 25. huhtikuuta 2014

Pannupizza


Silloin, kun meillä tekee pizzaa oikein mieli, pitää pizzassa olla ohut ja rapea pohja. Siitä huolimatta, välillä maistuu myös paksupohjaiset pannupizzat. Varsinkin, jos teen pizzaa päivän ruoaksi, silloin valinta osuu useimmin juuri pannupizzaan. Pannupizza on ohutta pizzaa paljon täyttävämpää. Pohjataikinan teen aina tällä samalla ohjeella. Tulee hyvän kuohkea. Täytteet sitten aina vaihtelee sen mukaan, mitä kotoa sattuu löytymään tai mitä milloinkin tekee mieli. Eilen laitoin täytteeksi chilitonnikalaa, tomaattia ja mozzarellaa. Kovin kosteita täytteitä pannupizzaan ei kannata valita, koska se vaikeuttaa aina pohjan kypsymistä. Tomaattikastikekin saa olla aika paksua, eikä sitä kannata pohjalle levittää isoja määriä.

Pannupizza

Pohja:
2 dl vettä
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
3 tl kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 2 rkl tomaattikastiketta
1/2 prk Rainbow chilitonnikalaa
n. 2 dl juustoraastetta
tomaatin siivuja
1/2 prk pieniä mozzarella-palloja
kuivattua basilikaa

Päälle:
tuoretta basilikaa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Sekoita joukkoon pieneen määrään vehnäjauhoja sekoitettu kuivahiiva. Alusta joukkoon loput vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voideltuun piirakkavuokaan. Levitä pohjalle tomaattikastiketta. Valuta tonnikalasta ylimääräinen neste pois ja levitä tonnikala pohjalle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja lisää päälle tomaattisiivut ja mozzarella-pallot. Ripottele lopuksi pinnalle kuivattua basilikaa. Paista pannupizzaa uunin alatasolla 250 asteessa n. 15 min. Lisää valmiin pannupizzan päälle tuoretta basilikaa.

4 kommenttia:

  1. Mulla on ikivanha aikonaan Tenerifeltä ostettu pannupizzakone,jolla tein paljon pannupizzoja pojalle ja hänen kavereilleen aikoinaan.Nyt se laite on kyllä pölyttynyt aika pitkään hyllyllä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannupizzakone. Kuulostaa aika näppärältä laitteelta.:) Ei taida pannupizzat kauheasti kuulua sinun ruokavalioosi, joten pikkaisen on voinut pölyä kerätä.;)

      Poista
  2. Ihanan paksu pohja, kuten pannupizzassa tietenkin kuuluukin olla.:) Hyvät täytteet, chilitonnikala maistuu meillekin pastassa, pizzassa tai salaatissa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella tulee hyvän paksu, pehmeä ja kuohkea pohja. Välillä pannupizzakin on hyvää. Chilitonnikala on monikäyttöistä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-