maanantai 7. huhtikuuta 2014

Karamellisoidut lanttukuutiot


Yksi kaikkein suosituimmista lisukkeista meillä on pannulla paistetut ja siirapilla karamellisoidut lanttukuutiot. Lanttu ja siirappi todella kuuluvat yhteen, ja siirapin makeus pehmentää hienosti lantun voimakasta makua. Lanttukuutioita tulee paisteltua ruoan lisukkeeksi talviaikaan tämän tästä. Jo pelkkä pannulta tuleva tuoksu on ihana, ja maku vieläkin ihanampi.

Karamellisoidut lanttukuutiot

nokare voita
1 lanttu
n. 1/2 dl tummaa siirappia
mustapippuria myllystä
suolaa

Pese ja kuori lanttu, ja leikkaa sitten kuutioiksi. Sulata pannulla nokare voita ja lisää joukkoon lanttukuutiot. Paista kuutioita keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes lanttu pehmenee ja kuutiot saavat hieman väriä. Kaada joukkoon siirappi, kiehauta ja paista, kunnes lanttukuutiot karamellisoituu. Mausta lanttukuutiot mustapippurilla ja suolalla. 


13 kommenttia:

  1. Erittäin hyvää! Ja tulee suosituksi suomalaista juuresta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ihan parasta. Ei välttämättä ihan heti uskoisi, millaista herkkua lantusta ja siirapista tulee yhdessä.:) Juurekset kunniaan, ja varsinkin kotimaiset. Meillä ainakin käytetään juureksia runsaasti.:)

      Poista
  2. Ok. mä olen ollut pihi tuon siirapin kanssa! Tehdäänpä uudelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti oman maun mukaan siirappia, mutta jos minulta kysytään, ei sen kanssa kuitenkaan pihistellä kannata. Lanttulaatikkoonkin lorautan siirappia aina reilusti.;) Tee vaan uudestaan, ja laita vaikka aina vähän kerrallaan, maistelet ja lisäät, jos tuntuu siltä, että vielä kestää makeutta lisää.:)

      Poista
  3. Houkuttelevan värisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kypsyessä lanttuihin tulee nätti, syvä väri.:)

      Poista
    2. Psistoin ohjeen mukaan..jonka jälkeen tein valkokastikkeen..kuutiot kuppiin ja kastike päälle...sitten vähäks sikaa uuniin. Herkullista perunoitten kanssa.

      Poista
  4. Kuolaan! Valmistan varmasti! Ihania reseptejä tässä blogissa muutenkin, KIITOS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos lantusta pitää, näitä kannattaa aivan ehdottomasti tehdä. Minä muistan nämä jo ihan lapsuudesta. Parasta, mitä lantusta voi tehdä.:) Oi, kiva kuulla. Kiitos sinulle!:)

      Poista
  5. Tosi herkullisen näköisiä. Itse tykkään lantusta, vaan kanssasyöjä ei, vaan tuoksutelkoot hän vaan.... viimeistään viikonloppuna teen näitä.

    VastaaPoista
  6. oi näistä minä tykkään =P arvaappas mitä meillä syötiin toissaviikonloppuna...no lanttulaatikkoa ;) yksi pieni foliovuoallinen on vielä pakastimessa,syödään varmaan Pääsiäisenä se pois.

    VastaaPoista
  7. Helppo ja hyvä lisuke. Lanttu on hyvää.:)

    VastaaPoista
  8. Testasin - maistui ja maistuu varmaan monesti jatkossakin :) Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-