sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Banaaniletut (jauhoton ja maidoton)


Blogeissa ja lehdissä on jo pitkään kohuttu letuista, joihin ei tule ollenkaan jauhoja eikä maitoa. Pääsipä lettuohje Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa -keittokirjaankin. Eli kyseessähän on letut, joissa taikinaan tulee ainoastaan banaania ja kananmunaa. Sokeriakaan ei tarvita, banaani pitää makeudesta huolen. Halutessaan taikinan voi maustaa esimerkiksi kanelilla, vaniljasokerilla, kardemummalla, inkiväärillä... Banaaniletut ovat siis aika terveellisiä ja kevyehköjä. Ainoastaan paistamisessa pitää käyttää melko reilusti rasvaa, jottei letut kärvähdä ja pysyisivät kasassa. Aamiaiselle paistelin tänään ensimmäistä kertaa banaanilettuja, enkä tällä kertaa maustanut taikinaa mitenkään. Paistaminen ja lettujen kääntäminen sujui ongelmitta. Kahden banaanin ja kahden kananmunan taikinasta sain lettupannulla yhdeksän pientä lettua. Letuille sihtasin hieman tomusokeria, ja lisukkeeksi kaivoin pakastimesta hieman lakkoja ja pensasmustikoita. Jopa puoliso piti banaaniletuista, joten näitähän paistellaan toistekin.

Banaaniletut (jauhoton ja maidoton)

2 banaania
2 kananmunaa
(kanelia, vaniljasokeria, kardemummaa, inkivääriä jne.)

Paistamiseen:
juoksevaa kasvisrasvaa

Muussaa banaanit haarukalla ja vispaa joukkoon kananmunat, tai käytä taikinan tekemiseen esimerkiksi sauvasekoitinta. Mausta taikina halutessasi, ja paista sitten lettupannulla reilussa rasvassa ja miedolla lämmöllä letut molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoile erilaisten lisukkeiden kera.

21 kommenttia:

  1. Banaaniletut ovat hyviä. Lisään yleensä maapähkinävoita taikinaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyviä olivat. Pitääpä sitten ostaa pitkästä aikaa maapähkinävoita.:)

      Poista
  2. Nami! Näyttää hyvältä, siis oikeasti todella hyvältä! Tähän asti ei ole innostanut edes kokeilla näitä, mutta sinä saat kaikista vaatimattomimmankin ruoan näyttämään niin hyvältä, että minäkin innostun siitä. Täydellisesti onnistuneet, hienoa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ei minullakaan mitenkään mielessä ollut näitä koskaan kokeilla, vaikka monessa paikkaa olenkin nähnyt. Nyt sitten kuitenkin yhtäkkiä ajattelin, että teenpä pikaisesti banaanilettuja, kun kaipasin aamiaiselle vielä jotain makeaakin. Kyllä näitä toistekin voi tehdä. Sen verran molemmat näistä tykättiin.:)

      Poista
  3. Itse teen nää aina yhdelle hengelle yhdellä banaanilla, yhdellä kananmunalla, yhdellä valkuaisella ja 2 ruokalusikallisella kaurahiutaleita. Kaurahiutaleet auttaa koostumuksessa sen verran että ovat helpompi kääntää. :) Ovat kyllä paras aamupala kiireettömiin aamuihin jäisten mustikoiden kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaurahiutaleet ei olisi ollenkaan huono lisä. Antaa makua ja koostumusta. Joku kerta pitää tehdä tälläkin tavalla. Lettuaamiainen on parasta.:)

      Poista
  4. Hassua,että minäkin just postasin muutama päivä sitten saman ohjeen samasta kirjasta;D Ovat kyllä tosi hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska yhteen sattuma.:) Minulle banaanilettujen paistaminen iski ex tempore. En ollut ollenkaan suunnitellut niitä paistavani. Ikinä, koskaan. Mutta onneksi tuli sittenkin tehtyä. Hyviä olivat.:)

      Poista
  5. Mutta lopuksi lisäsin hieman riisijauhoa,ja se minusta paransi lettujen rakennetta hieman.Olivat silläkin edelleen gluteenittomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on riisijauhoja, mutta olen huono käyttämään niitä mihinkään. Ensi kerralla siis lettujen joukkoon.:)

      Poista
  6. Näitä on tullut paisteltua useasti, blogiinkin päässeet. Makukokemukseltaan ihan ok, ainakin kanelin kanssa. Hämmentäviä ehkä eniten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kerralla laitan jotain mausteitakin, vaikka pelkällä banaanilla ja kananmunallakin olivat hyviä. Meistä nämä letut eivät olleet ollenkaan hämmentäviä. Tai ehkä siinä mielessä hämmensi, ettei olisi uskonut, että noista aineksista tulee ihan hyvät letut.:)

      Poista
  7. ihana kuva,tosi herkullisen näköistä...on pitänyt myös kokeilla,mutta en ole saanut aikaiseksi vielä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kannattaa joskus testata nämäkin letut. Jännä miten näinkin vähistä aineista saa lettuja aikaiseksi.:)

      Poista
  8. Näitä on tullut tehtyä itsekin. :) Todella nätit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja meilläkin tehdään vielä monet kerrat. Kiitos.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-