torstai 3. huhtikuuta 2014
Banaani-marenkipiiras
Parsasesonki alkoi meillä jo tässä taannoin, ja sehän tietää aina ylimääräisiä valkuaisia, koska ensimmäiset parsat syömme aina joko Hollandaise- tai Bearnaise-kastikkeen kanssa, ja niihinhän kananmunista kuluu vain keltuaiset. Niinpä neljälle ylijäämävalkuaiselle piti taas keksiä jotain käyttöä, ja halusin tehdä jonkun makean piirakan pehmeällä marenkikuorrutteella, johon vain polttaisin toholla väriä pintaan. Sen kummemmin en viitsinyt alkaa leipomaan, joten piirakkaan tuli keksipohja, ja näin vältyin uunin käytöltä. Marjoista olisi tietenkin voinut tehdä jonkinlaisen täytteen, mutta halusin piirakkaan hedelmiä. Meillä ei ollut muuta kuin banaaneja, mutta niitä olikin mukava vaihteeksi kokeilla johonkin erilaiseen. Niin valmistui herkullisen makea piirakka, joka on parhaimmillaan juuri valmistuttuaan. Koska piirakan koostumus alkaa jääkaapissa kostuessaan pikkuhiljaa huonontua, piirakkaa ei kannata tehdä kovin paljon etukäteen ennen tarjoilua.
Banaani-marenkipiiras
Pohja:
200 g Digestive -keksejä
75 g voita
Banaanitäyte:
25 g voita
2 rkl ruskeaa raakaruokosokeria
4 banaania
1/2 dl banaanilikööriä
2 tl vaniljasokeria
Marenkikuorrutus:
4 kananmunan valkuaista
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl maissitärkkelysjauhoa
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja jähmettyy. Kuori ja viipaloi banaanit. Sulata pannulla voi ja lisää joukkoon sokeri. Paista, kunnes sokeri sulaa voin joukkoon. Lisää pannulle banaaniviipaleet ja banaanilikööri ja paista, kunnes banaanit alkavat pehmetä ja karamellisoitua, ja neste sakenee. Mausta banaanitäyte vaniljasokerilla ja ota pannu liedeltä. Levitä banaanitäyte piirakkavuokaan keksipohjan päälle ja laita vuoka takaisin jääkaappiin jäähtymään. Valmista marenki. Vaahdota valkuaisia kulhossa ja lisää joukkoon vähitellen tomusokeria koko ajan hyvin vatkaten. Vatkaa loppuvaiheessa mukaan myös maissitärkkelysjauho. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää, ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa, levitä marenki piirakkavuokaan banaanitäytteen päälle. Painele pinta ruokalusikalla epätasaiseksi ja polta pintaan lopuksi väriä kaasupolttimella. Jos et omista kaasupoltinta, voit laittaa piirakan hetkeksi uuniin grillivastuksen alle saamaan väriä.
Tunnisteet:
Makeat leivonnaiset,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan ihanan näköstä ja vielä minun lemppari täytteellä ♥
VastaaPoistaKiitos.:) Banaanitäytteestä tulikin tosi kiva.:)
PoistaAika namia !
VastaaPoistaKyllä vaan.:)
PoistaIhana ohje! Lemon merenque pie on hyvää joten banaanilla se on vieläkin parempaa :)
VastaaPoistaKiitos. Sitruunaisia marenkipiiraita onkin vain vallan tullut tehtyä, joten oli aikakin kokeilla jotain muuta. Vaikka ei sitruunassakaan mitää vikaa ole.:)
PoistaOih nam kun näyttää hyvältä :) Marengilla kuorrutetut leivonnaiset ja piiraat on niin herkullisia ja vielä tosi näyttävän näköisiäkin! :)
VastaaPoistaKiitos.:) Rakastan marenkia, joten kaikki on mieleen, missä marenkia on. Marenkikuorrutus on kivan ja näyttävän näköinen.:)
PoistaNäyttää todella hyvältä! :) Ja aivan mahtava makupari!
VastaaPoistaKiitos.:) Hyvin menee banaani ja marenki yhdessä, vaikka pikkaisen makeaa onkin. Mutta eipähän tarvitse isoa palaa syödä kerralla.:)
PoistaNo kyllä vaan maistuis tämä! Näyttää tosi herkulta. Testiin menee.
VastaaPoistaKiitos. Hyvää oli, vaikkakin aika nopeasti alkaa jääkaapissa koostumus huononemaan. Sekään ei silti pahemmin makuun vaikuta.:)
PoistaOnpa kaunis piiras.:) Toholla saa näyttävän pinnan marenkipiiraisiin. Ihana makumaailma!
VastaaPoistaKiitos.:) Hienon pinnan saa, kun vähän toholla polttelee. Kiva oli välillä tällainen banaanitäytteinen marenkipiiras. Vaihtelua sitruunalle, ja hieman pehmeämmän makuista.:)
PoistaUpean näköinen piiras!! Pitäsi itsekkin hankkia tuollainen tohotin.
VastaaPoistaKiitos.:) Minä käyn aina autotallista lainaamassa, kun keittiön puolella joskus satun tarvitsemaan.;) Kannattaa kyllä hankkia, kun ei noilla pienillä polttimilla paljon hintaakaan ole.:)
PoistaKuulostaapa hyvältä ja näyttää kans.
VastaaPoistaKiitos, Ekku.:)
PoistaTodella hieno ja maukas yhdistelmä. Kokeilin viime viikkolla tehdä italialaista marenkia fariinisokerin kanssa. Onnistui hyvin. Uskon että olisi hyvin toiminut tässäkin. Käy katsomassa.
VastaaPoistaKiitos.:) Rakastan marenkia, mutten ole koskaan kuullutkaan italialaisesta marengista. Eikä ole myöskään tullut mieleen, että voisi marengissa käyttää fariinisokeria. Pitää tulla katsomaan.:)
Poistar7c11h1h18 v7p90p5k56 i9j32v4x32 u2q21t6m36 g5m03e0o06 h5o66g5f64
VastaaPoista