sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Reilun suklaasydämen muffinit


Ystävänpäiväksi en ehtinyt viikolla leipomaan mitään hyvää, joten tänä aamuna ryhdyin toimeen jo ennen aamukahvin juontia. Leivoin muffineja, joiden keskelle laitoin yllätykseksi palaset Fairmary Reilun kaupan suklaata. Muffinit kypsyivät uunissa sillä välin, kun sain aamun ensimmäisen kahvikupillisen juotua. Muffineista tuli kuohkeita ja pehmoisia, ja parasta niissä on ihana, suklainen sydän.


Reilun suklaasydämen muffinit
(12 kpl)

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 levy Fairmary Reilun kaupan 70 % tummaa suklaata

Päälle:
tomusokeria

Vaahdota kulhossa kananmunat ja sokeri. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää maito, ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paloittele suklaalevy 12 palaan ja upota palat muffinivuokiin taikinan keskelle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 12 - 15 minuuttia. Sihtaa hieman jäähtyneiden muffineiden päälle tomusokeria.


Reilun kaupan suklaan tuotannossa ei ole käytetty lapsi- eikä orjatyövoimaa. Ostamalla Reilun kaupan tuotteita, tuet kehitysmaiden viljelijöitä ja työntekijöitä.

6 kommenttia:

  1. Maistuisi minullekin. Siitä on aikaa, kun viimeksi tein muffineja itse oikein muffinsivuoalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellepä ei suklaiset muffinit maistuisi.:) Tosi harvoin tulee minunkin muffineja leivottua, vaikka ne ovatkin tosi nopeatekoisia.

      Poista
  2. Kyllä on nättiä ja tuskinpa makukaan ongelma ois :-) nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Nämä olisi sopineet ystävänpäiväksikin, jos vain olisi silloin ehtinyt leipomaan. Maku ei varmastikaan ole näissä ongelma. On muuten tosi hyvää suklaata tuo Fairmary. En yleensä tummasta suklaasta niin pidä, mutta tämä ei ollut liian voimakkaan makuista. Paras tumma suklaa, mitä olen maistanut, ja koostumuskin suussa sulavampi kuin yleensä tummissa suklaissa.:)

      Poista
  3. Hyvännäköiset muffinit reilulla suklaasydämellä. Hyvin olisivat sopineet Ystävänpäivän teemaan, mutta ainahan tällaiset toimivat.:) Kauniit kuvat, tuo jalallinen tarjoiluvatisi on kyllä hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Aina suklaiset muffinit toimii, eikä tuossa nyt montaa päivää ystävänpäivästäkään myöhästytty.;) Oli pakko ostaa toinenkin jalallinen tarjoiluvati, kun tuon sai Honkkarin tarjouslaarista parilla eurolla. Kiva tuo reuna, ja vähän pienempi vati kuin aiemmin hankkimani.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-