torstai 27. helmikuuta 2014

Kylmäsavulohipasta


Tällä viikolla on pitänyt miehen iltavuorojen takia tehdä ruokaa niin aikaisin, etten ole viitsinyt laittaa mitään hirveästi aikaa vievää. Koska nyt oli kylmäsavulohta kokonaisen fileen verran, tein edellispäivänä kylmäsavulohipastaa vähän samaan tapaan kuin Pasta Carbonaraakin. Tähän pastaan en nyt laittanut ollenkaan kermaa, vaan käytin pelkästään kananmunia. Aitoon ja alkuperäiseen Pasta Carbonaraanhan ei kerma kuulukaan, mutta välillä tulee noita kermaisempia versioitakin tehtyä. Kylmäsavulohipasta nyt jäi kermatta, ja kananmunat käytin kokonaan, en pelkkiä keltuaisia. Pastan joukkoon laitoin myös hieman aurinkokuivattuja tomaatteja sekä pieniä kapriksia. Nopea ja hyvänmakuinen pasta valmistui kylmäsavulohestakin, ja savun makuakin oli juuri sopivasti. Makua piristin vielä pusertamalla joukkoon mehua sitruunasta.

Kylmäsavulohipasta

500 g Gnocchi -kuviopastaa
1 - 2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
200 g kylmäsavulohisiivuja
muutama aurinkokuivattu tomaatti
1 - 2 rkl pieniä kapriksia
3 kananmunaa
75 g Parmesan-juustoa
suolaa
mustapippuria myllystä
sitruunamehua
tilliä

Tarjoiluun:
Parmesan-juustoa raastettuna

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi reilusti suolatussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää paloiteltu kylmäsavulohi ja paista hetken aikaa. Vispaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon raastettu Parmesan. Sekoita keskenään valutettu, valmis pasta sekä kylmäsavulohi-sipuliseos. Lisää joukkoon paloitellut aurinkokuivatut tomaatit sekä kaprikset. Sekoita hyvin joukkoon kananmuna-juustoseos. Mausta pasta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Lisää joukkoon tilliä. Lisää annosten päälle tarjoillessa raastettua Parmesania.



4 kommenttia:

  1. Ihanaa ruokaa.. en edes muista koska olisin viimeksi tehnyt jotain lohipastaa, vaikka se on niiin herkullista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on, ja mikä parasta, valmistuu ihan käden käänteessä.:)

      Poista
  2. Hyvät ainekset on tässäkin pastassa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukasta on, ja sopivasti oli savun makua. Onneksi meilläkin on alkanut pastaruoat paremmin kelpaamaan. Varsinkin kiireessä pastaruoat on parhaita.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-