keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Helposti lisämakua ruokiin


Vuoden ensimmäisessä Blogirinki -kampanjassani on tuotteena Valio Crea -maustetut ruokakermat. Ruokakermat on pakattu uudistuneisiin korkkipakkauksiin, joita on helppo käyttää, ja korkin ansiosta purkin saa hyvin suljettua, jos kaikki kerma ei kulukaan kerralla. UHT-käsittelyn ansiosta tuotteilla on pitkä päiväys, joten kermoja voi huoletta ostaa jääkaappiin vaikka varoiksi. Makuina maustetuissa ruokakermoissa on vanhat tutut kolme juustoa, kolme sipulia, Aura -sinihomejuusto, Mustapekka -pippurijuusto sekä Kippari -savujuusto. Uutena makuna on basilikaa, ruohosipulia ja oreganoa sisältävä kolme yrttiä, joka onkin oiva lisä maustettujen ruokakermojen makumaailmaan.

Kampanjassa tehtävänä oli kehitellä kaksi reseptiä Valio Crea -maustettuja ruokakermoja käyttäen sekä lisäksi tehdä Instagram-videot molempien reseptien kokkaamisesta. Toiseen reseptiin sain käytettäväksi Kippari- savujuuston makuisen ruokakerman, joka on meidän taloudessa suosikki maustetuista ruokakermoista. Mielessäni oli jo pitkään pyörinyt jonkinlainen palsternakkamuhennos omenalla höystettynä kalan lisukkeeksi ainaisen perunan tilalle. Nyt sain loistavan tilaisuuden kampanjan yhteydessä toteuttaa ajatuksen, koska päättelin savujuuston antavan muhennokselle sopivaa lisämakua. Hienosti palsternakka, omena ja savujuusto sopivatkin yhteen ja muhennos toimi ainakin paistettujen lohiperhosten seurana. Palsternakasta on tullut yksi lempijuureksistani. Se on maukkaan makuinen, ja sen yhtenä hyvänä puolena on myös se, että se kypsyy aika nopeasti muihin juureksiin verrattuna. Niinpä tämä muhennos valmistuu nopeasti. Eniten aikaa vie palsternakkojen kuoriminen ja paloittelu, mutta siihenhän voi aina ottaa avuksi vaikka muita perheenjäseniä, ja niin ruoka valmistuu käden käänteessä.



Kipparin omenainen palsternakkamuhennos

50 g Valio voita
1 sipuli
800 g palsternakkoja
1 - 2 hapahkoa omenaa
2,5 dl Valio Crea Kippari -ruokakermaa
maun mukaan suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
n. 1 rkl tuoretta tai kuivattua timjamia

Sulata pannulla voi. Kuullota voissa kuorittu ja hienonnettu sipuli pehmeäksi. Lisää joukkoon kuoritut ja kuutioidut palsternakat, ja paista 10 - 15 minuuttia, kunnes palsternakka alkaa pehmenemään. Lisää joukkoon Valio Crea Kippari -ruokakerma sekä kuoritut ja kuutioidut omenat. Jos haluat muhennoksesta kermaisempaa, lisää enemmän kermaa kuin ohjeessa mainitaan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 5 - 10 minuuttia, kunnes palsternakka on kypsynyt ja kerma hieman vetäytynyt. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana. Mausta muhennos suolalla, mustapippurilla sekä timjamilla. Tarjoile esimerkiksi paistetun tai uunissa kypsennetyn kalan lisukkeena.


Toiseen reseptiin sai vapaasti valita minkä kerman tahansa. Uutta kolmen yrtin ruokakermaa teki tietenkin mieli heti testata, ja se varmasti olikin kaikkein paras valinta tähän pizzapannariin, joka minulla oli mielessä toiseksi reseptiksi. Yrttinen ruokakerma antoi pannaripohjaan todella hyvän ja pizzamaisen maun. Pannarin päälle ei enää ollut ollenkaan tarvetta ripotella lisää yrttejä. Täytteeksi laitoin mieheni suosikkipizzatäytteet eli kinkkua, suolakurkkua, säilöttyjä pepperoneja sekä persikkaa. Täytteitä pizzapannariin voi tietenkin vaihdella mielensä mukaan, mutta kannattaa laittaa niitä maltillisesti, jotta pannaripohja pääsee kypsymään kunnolla. Pizzapannari on todella nopea ja helppo valmistaa. Se maistuu ilta- tai välipalana, ja sunnuntaibrunssillakin se on kiva tarjottava.


Kolmen yrtin pizzapannari

Pohja:
2 1/2 dl Valio Crea kolmen yrtin -ruokakermaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
ripaus suolaa

Täytteet:
2 - 3 rkl tomaattikastiketta
n. 50 g kinkkusuikaleita
muutama suolakurkun siivu
1 - 2 säilykepersikan puolikasta
1 - 2 dl Valion kevyempi pizzajuustoraastetta
muutama säilötty pepperoni

Sekoita keskenään tasaiseksi Valio Crea kolmen yrtin -ruokakerma ja vehnäjauhot. Riko joukkoon kananmunat ja vispaa taikina tasaiseksi. Sekoita joukkoon ripaus suolaa. Kaada pannaritaikina voideltuun piirakkavuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 min. Ota vuoka uunista ja levitä pohjalle tomaattikastiketta. Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet, suolakurkun siivut, paloiteltu persikka sekä juustoraaste. Jatka kypsentämistä uunissa vielä n. 15 minuuttia, kunnes pannaripohja on kypsynyt ja pinta saanut väriä. Ota vuoka uunista ja laita päälle vielä muutama pepperoni.


Tämä Blogiringin kampanja oli tähän astisista kaikkein vaativin ja tämän eteen joutui tekemään ihan mahdottomasti töitä. Stressikäyrä oli huipussaan. Luulin jo, ettei tämä postaus tule koskaan näkemään päivänvaloa, ja olin valmis luovuttamaan, koska älypuhelimessani ei Instagramin videotoiminnot toimineetkaan niinkuin pitäisi. En pystynyt videoklippejä editoimaan Instagramissa, vaan piti keksiä jokin muu konsti. Aikataulukin oli tiukka. Pienessä ajassa tuli kuitenkin paljon opittua uutta, tekniset ongelmat tuli selätettyä, ja sain kuin sainkin videot ja postauksen tehtyä.  Koskaan ei pidä luovuttaa. Valio Crea -kampanjasivustolta löydät lisää tietoa ruokakermoista, sekä reseptejä ja kokkausvideoita.

http://blogirinki.fi/

Yhteistyössä: Valio Crea

16 kommenttia:

  1. Ihana kampanja, tosi kiva katsella näitä videoita. Aikaa on varmasti mennyt ihan älyttömän paljon, varsinkin kun kaikki on ihan uutta, mutta hienosti olet selviytynyt haasteesta! :)
    Reseptit vaikuttaa todella herkullisilta ja makuyhdistelmät kuulostaa mahdottoman hyviltä! Palsternakka on ihanaa, ja tuota ohjettasi aion kokeilla lähiaikoina. Tuollaista pizzapannariakin täytyy tehdä joku viikonloppu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kampanja, mutta todellakin teetti paljon työtä, koska tekniikka ei pelannutkaan niinkuin piti. Onneksi kuitenkin konstit löytyi, vaikka vähän monimutkaisempaa ja aikaa vievempää olikin.:) Palsternakka on tosi ihanaa vaikka vain pannulla voissa paistaen ja suolalla maustaen. Usein tulee laitettua muun ruoan lisäksi. Kiva kuitenkin kehitellä palsternakasta jotain muutakin, kun kellarissa omaa satoa on laatikollinen. Palsternakkaa pitää joka kesä kasvattaa itse.:) Pizzapannarista saa nopeasti vaikka iltapalaa. Normaalipizzaa ei aina jaksa alkaa leipomaan.:)

      Poista
  2. Herkullisia reseptejä! Palsternakan makeus, omenan kirpeys ja Valion Crea Kippari -ruokakerman savuinen täyteläisyys toimivat varmasti. Pizzapannari on myös hauska idea, joten sekin pääsee kokeiluun. Nam :D

    Lohdullista kuulla, että tämä on ollut sinullekin haastavin kampanja, missä olet ollut mukana. – Niin minullekin! Paljon työtä, aikatauluttelua, uudelleen kokkausta, ja instavideoiden opettelua. Tänään postauksen laitettuani on ollut helpottunut ja hyvä mieli, kun työ on tehty ja paljon opittu! Niin ja matkan varrella ihania makuja maistellut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Toimiva makuyhdistelmä tuli palsternakasta, omenasta ja Kipparista. Tulee tehtyä toistekin. Pannari toimii aina, oli se sitten makea tai suolainen versio.:)

      Haastavaa oli. Vaihdoin älypuhelimenikin uuteen, että voisin näihin videokampanjoihin osallistua. Instagramista katselin ennen hankintaa, että tuon merkkisellä oli videoita sinne ladattu, mutta en ollenkaan käsittänyt, että vaikka sillä videon lataaminen onnistuu, videoklippien yhdistäminen ja editoiminen ei sitten kuitenkaan. Enkä voinut oikein mitään iPhoneja ja muita vastaavia hankkia, koska ne eivät käytössäni kestäisi. Pakko olla hieman jämäkämpi puhelin, joka kestää iskuja ja kosteutta, että sitä voi pitää töitäkin tehdessä mukana. Onneksi tietokoneella videoklippien editointi onnistui, vaikka olihan siinä opettelemista. Ja aikaa vievempääkin se on siihen verrattuna, että saisi vain puhelimella samantien klipit editoida. Eiköhän se kuitenkin jatkossa ala olla aina vain helpompaa, kun saa harjoitusta. Nyt on tosiaan aika helpottunut olo, kun kaikki on saatu tehtyä kaikkien näiden vaikeuksien jälkeen mitä matkan varrella oli muutenkin.:)

      Poista
  3. Hyvät videot!! Ei ihan helpoin tehtävä, mutta olet kyllä siitä suoritunut loistavasti! Upeat reseptit!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kirsi.:) Ensi kerralla voikin koittaa vähän paremmin panostaa videoissa asetteluihin sekä sävyihin, kun nyt alkaa sentään perusjutut olemaan hallussa. Tähän kampanjaan ei vielä ihan ehtinyt joka seikkaan kiinnittämään huomiota, ja uudessa puhelimessakin on opettelemista, että oppii kuvatessa asetuksia säätelemään sopiviksi. Kaikki vie aina oman aikansa.:)

      Poista
  4. Kivat videot sait kuitenkin tehtyä.Ja varmaankin haastavaa oli tämä .Pitääkin mennä tutkimaan miten sellaisia Instragram-videoita voi tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lopulta onneksi videon tekokin onnistui, vaikka omat ongelmansa oli.:) Ilman apuja en olisi selvinnyt, mutta mies keksi sitten keinot, miten saan noita tehtyä. Joillain puhelinmerkeillä tällaisia videoita saa helposti tehtyä Instagramissa, mutta minun puhelinmerkkini ei suostu muuta kuin jakamaan videoita. Onneksi se sentään onnistui. Vanhalla en saanut edes videoita jaettua, pelkästään kuvia.;)

      Poista
  5. Mulla iski vähän videokateus ja nolotus omia videoitani kohtaan, kun näin nuo sinun tekeleesi. Ja tuota palsternakka-omenamuhennosta on pakko päästä valmistamaan ja maistamaan asap!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On näissäkin vielä parantamisen varaa. Ja varsinkin näin tässä blogipostauksessa suurennettuna jälki näyttää suttuiselta ja liian valottuneelta. Puhelimen pienellä ruudulla oikeassa koossa jälki on hieman parempaa, mutta kai se tuosta jatkossa hieman paranee, kunhan oppii kaikki säädöt ja asetukset.:) Jos videoiden teko puhelimella ei oikein onnistu, kannattaa katsoa tietokoneelle joku editointiohjelma, ja tehdä videot sen avulla. Editointiohjelmalla sain videoklipit käännettyä oikeaan suuntaan ja muutettua Instagram-muotoon. Sillä on helppo myös tehdä klipeistä saman mittaisia.;)

      Poista
  6. Wou, olet todella panostanut! En edes arvannut, että kyseessä on jokin kilpailu. Ajattelin, että vain omaksi (ja meidän seuraajien!) iloksi näitä videoita olet tehtaillut. Ihan mahtavat suoritukset, jos ei näillä voittoa tule niin ei sitten millään.:D Olet käyttänyt kyllä todella paljon vaivaa ja aikaa näiden toteuttamiseen.

    Minä käytän Valion maustettuja ruokakermoja viikottain ruoanlaitossa. Kolme juustoa & kolme sipulia ovat olleet suosikkejani. Tuo yrttiversio on ilmeisesti joku uusi juttu? Ensimmäistä kertaa näin kaupassa ja ostin heti. Vähän hämää, että purkit ovat taas muuttuneet ja niin nimetkin, nykyään joku crea. Valiokin muuttaa näitä niin tiuhaan tahtiin, ettei pysy enää perässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kilpailu tämä ei nyt ollut tällä kertaa. Ainoastaan tarkoitus oli kehitellä kaksi reseptiä Valiolle sekä tehdä nuo Instagram-videot.;) Mutta tottakai tällaiset aina koittaa tehdä parhaan kykynsä mukaan vaivoja säästämättä, vaikkei kilpailu olekaan.:) Eiköhän noita videoita tule jatkossa silloin tällöin tehtyä muutenkin, kun vain on sopivasti ylimääräistä aikaa. Ihan kiva niitä on väsätä, kun nyt sai homman toimimaan. Ja harjoitusta noissa kuitenkin vielä tarvitaan.:)

      Silloin tällöin noita kermoja tulee käytettyä, mutta meillä on niin ihastuttu Kippariin, että muut maut olivat vähän niinkuin testaamatta, kun aina Kippari päätyy kaupassa ostoskoriin.;) Nyt oli kiva samalla päästä maistelemaan muitakin makuja, ja jatkossa varmasti ostellaan muutakin kuin Kipparia. Yrtti on aivan uusi maku, ja minä ainakin tykkäsin. Sopii varmasti moneen. Viikolla tuli ostettua kokeeksi Valion kookos-limekermaa, jostain syystä se ei ole saanut tuota Crea -nimeä. Käytin sitä kanakeittoon, ja ihan hyvää tuli keitosta.:)

      Poista
  7. Tosi kivasti olet nähnyt vaivaa kyllä! Ja kivan erilainen postaus, kun sisälsi videoitakin. Ruokakermat kuuluvat myös minun suosikkeihini. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kaiken opettelussa oli aika työ, ja viehän tuo kuvaaminenkin kokkailun lomassa jonkun verran aikaa, mutta kiva videoitakin oli tehdä.:)

      Poista
  8. Kivan postauksen olet tehnyt ja hauskat nuo videoklipit :) aina sitä vaan jotain oppii, kn on hiukan pakon edessä, muuten ei oikein niin viitsikään :) Hyvältä kuulostavat ohjeet, pitää laittaa testaukseen, ruokakermat ovat kyllä kätsyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ei sitä enää tässä iässä kauheasti viitsi mitään opetella, ja välillä tuntuu, ettei mitään opikaan.;) Mutta vanhakin koira vielä temppuja oppii, vaikka sanonta muuta kertookin. Näköjään minullakin vielä on jotain toivoa ainakin joissain asioissa.:) Ruokakermat on ihan näppäriä ja hyvän makuisia. Hyvä lisä olivat ainakin näissä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-