keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Valkopapu-tomaattikeitto


Pikkaisen pitää taas koittaa keventää ruokavaliota, ja keitot ovat silloin oikein sopivia ruokia. Jos ei kauheasti läträä kermojen kanssa, niin keitot ovat kevyttä syötävää. Lisäksi keitot ovat sopivaa talviruokaa. Lautasellinen keittoa, varsinkin chilillä maustettu, lämmittää mukavasti oloa pakkasilla. Tomaattikeitoista pidän paljon, ja niitä valmistankin itselleni usein silloin, kun haluan syödä kevyemmin. Tomaattikeittokin on muunneltavissa monin eri tavoin. Tähän keittoon lisäsin isoja valkoisia papuja antamaan ruokaisuutta. Keiton pinnalle lisäsin vielä syödessä raejuustoa.

Valkopapu-tomaattikeitto

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk paseerattua tomaattia
1 prk vettä
1 kpl kasvisliemi fond cup
ripaus jauhettua cayennea
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
basilikaa
1 - 2 rkl vaaleaa suurustetta
1 prk isoja valkoisia papuja
(suolaa)

Tarjoiluun:
raejuustoa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää paseerattu tomaatti sekä tomaattipurkillisen verran vettä. Kiehauta, ja lisää joukkoon kasvisliemi fond cup. Mausta keitto cayennella, sokerilla, mustapippurilla ja basilikalla. Suurusta keitto suurustejauheella ja keitä miedolla lämmöllä 20 - 30 minuuttia. Lisää keittoon valutetut valkoiset pavut. Kuumenna, ja tarkista suola. Lisää keittoannosten päälle raejuustoa.


10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä. Raejuusto sopii todella hyvin keittoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Niin sopii ja on hyvä ruoka-aines keventäjälle.:)

      Poista
  2. Herkullisen näköinen keitto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvää. Ja melkein vain paranee seuraavana päivänä uudelleen lämmittäessä.:)

      Poista
  3. Suosin salaatteja lounaalla, mutta tällä viikolla olen syönyt monena päivänä lämmittävää keittoa kun joka puolella on niin kylmä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatit on hyviä lounaita, mutta näillä kovilla pakkasilla tekee mieli jotain lämmintä. Keitot ovat silloin parhaita.:)

      Poista
  4. Oispa oikein passelia keittoa, kun pakkasta paukkuu 26 astetta.... tosin tänään tyydytään kalakeittoon ja mustikkakukkoon, näin arkivapaan kunniaksi jälkkäriäkin lounaalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovalla pakkasella tällaista keittoa syö mielellään. Kalakeittokin on tosi hyvää. Ja mustikkakukkoa olen viime aikoina ajatellut, mutta koitan olla tekemättä.;) Vaikka kai sitä voisi välillä herkkupäivänkin pitää ja tehdä pienet annoskukot...

      Poista
  5. täällä on vaikka mitä herkkua taas...hyvältä näyttää keitto ja tuossa ylempänä tuo possukastike =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lähinnä kivoja arkiruokia olen nyt koittanut tänne laitella viime aikoina.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-