torstai 16. tammikuuta 2014

Konjakkinen pippuri-possunlihakastike


Porsaan lihasuikaleista saa edullista ruokaa, varsinkin tarjouksessa ollessaan. Lihasuikaleet kypsyvät aika nopeasti, joten arkenakin niistä valmistuu äkkiä esimerkiksi kastikkeita. Tämän kastikkeen maustaa konjakki sekä pippurinen tuorejuusto. Lihasuikaleet kypsyvät kermaisessa kastikkeessa mureiksi, ja kastike sopii niin perunan kuin riisinkin kanssa.

Konjakkinen pippuri-possunlihakastike

400 g possun lihasuikaleita
2 - 3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1/2 pkt pippuriseos tuorejuustoa
1/2 - 1 lihaliemikuutio
1 - 2 rkl konjakkia
ripaus kuivattua salviaa

Paistamiseen:
n. 2 rkl juoksevaa kasvirasvavalmistetta

Kuumenna pannulla kasvirasvavalmiste ja ruskista siinä lihasuikaleet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon vähitellen hyvin sekoittaen vesi ja ruokakerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta kastike lihaliemikuutiolla, konjakilla ja salvialla. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 20 - 30 min.



6 kommenttia:

  1. Nam, nam.... mitä herkkua, taatusti. Possusta en ole tehnyt, mutta ennen joulua hauduttelin naudan paistin ja tein sille liemestä herkkusieni-konjakkikastikkeen.... blogiin asti en ole vielä saanut ohjetta. laitan kyllä. Tykättiin. Pitääpä tehdä tätä sinun versiota, sillä on meilläkin taatusti tykätty ruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, meillä ainakin tykättiin.:) Varmasti tämän soosin kanssa sopisi muutkin lihat kuin vain possu. Herkkusieni-konjakkikastike on myös taatusti hyvää, meillä tykättäisiin myös siitä.:)

      Poista
  2. Ihanaa ruokaa, sellaista josta minä tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tällaiset arkiruoat maistuvat aina myös meillä.:)

      Poista
  3. Kotiruokaa parhaimmillaan! Meillä tällainen ruoka maistuu erityisesti juuri tällaisena pakkaspäivänä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin.:) Ja arkiruokia olenkin nyt viime aikoina koittanut enemmän tännekin saada. Arkiruokareseptejä ei ole koskaan liikaa. Pippurijuusto antaa tälle kastikkeelle sopivasti potkua ja sehän lämmittää pakkasella.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-