lauantai 28. joulukuuta 2013

Valkosipulisilakat


Erilaiset kalaruoat kuuluvat olennaisena osana joulupöytäämme. Lohen lisäksi pöydässä on aina silliä ja silakkaa jossain muodossa. Sillistä tehtiin jälleen kerran ihanaa piparjuurisilliä. Sitä meillä tehdäänkin ihan pitkin vuotta. Se vain on niin hyvää. Silakoista tein tällä kertaa valkosipulisilakoita. Mitä enemmän valkosipulia, sen parempi.

Valkosipulisilakat

700 g silakkafileitä
5 dl vettä
1 dl etikkaa
1 1/2 rkl suolaa

Kastike:
2 dl kermaviiliä
1 1/2 dl rasvatonta majoneesia
4 - 7 valkosipulinkynttä
2 tl valkopippurijauhetta
1 rkl sokeria
2 - 3 tl suolaa

Liota silakkafileitä yön yli suolalla maustetussa etikkavedessä. Valuta fileet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita fileet kerroksittain kastikkeen kanssa astiaan. Peitä ja anna maustua viileässä vähintään vuorokausi.

3 kommenttia:

  1. Kiitos Katja kuluneesta vuodesta! Näin etukäteen jo toivottelen myös sinne hyvää ja maukasta uutta vuotta 2014!

    VastaaPoista
  2. Tuo kastike on aika raikasta, ja hyviä ovat. Silakka kestää hyvin runsaankin valkosipulin, ei peity maku alle.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-