torstai 5. joulukuuta 2013

Kvinoalla ja kanttarelleilla täytetyt paprikat


Täytetyt paprikat, tomaatit, kesäkurpitsat, bataatit ja muut maistuvat meillä aina. Eilen käytin kaksi paprikaa ruoan lisukkeeksi ja täytin puolikkaat kvinoa-kanttarellitäytteellä. Sieni- ja tonnikalatäytteet ovatkin meillä ne suosituimmat. Nyt tuli ensimmäistä kertaa käytettyä täytteeseen myös kvinoaa, ja hyvin se korvaa riisin tai ohrahelmet.

Kvinoalla ja kanttarelleilla täytetyt paprikat

nokare voita tai tilkka ruokaöljyä
1 pieni sipuli
n. 2 dl esikäsiteltyjä kanttarelleja
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
maun mukaan suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1/2 dl ruokakermaa
1 tl Dijon -hunajasinappia
1 1/2 dl juustoraastetta
2 punaista paprikaa

Päälle:
juustoraastetta

Kiehauta kasarissa vesi ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota pannulla rasvassa pehmeäksi. Lisää joukkoon esikäsitellyt ja paloitellut kanttarellit ja jatka paistamista hetken aikaa. Sekoita kypsennetty kvinoa ja sieni-sipuliseos keskenään. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita joukkoon ruokakerma, hunajasinappi sekä juustoraaste. Halkaise paprikat puolikkaiksi ja poista siemenet. Laita paprikan puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin ja täytä paprikat täytteellä. Ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Täytetyt paprikat on hyviä.:) Nyt en pääse tänä talvena nauttimaan kanttarelleista, niitä tuli niin vähän tänä vuonna, että kaikki on käytetty jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, voisi syödä useamminkin, jos vain viitsisi tehdä.:) Voi olla, että minullakin meni viimeiset kanttarellit näihin. Ei tänä vuonna paljon täydennystä saatu sienivarastoihin.:(

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-