maanantai 2. joulukuuta 2013

Caws a Thatws eli juustoinen perunapaistos


Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä löysin viime viikolla ohjeen walesilaiseen perinneruokaan nimeltä Caws a Thatws. Kymrin kielisestä nimestä ei voi vielä mitään päätellä ruoan sisällöstä, mutta kyseessä on siis juustoinen perunapaistos. Paistos tehdään perunamuusista sekoittamalla joukkoon cheddar-juustoraastetta, ja päällystetään vielä ennen uuniin laittoa tomaatin viipaleilla ja juustoraasteella. Kuulostaa hyvältä, vai mitä! Paistoksen ainekset lisättiinkin sitten heti ostoslistalle, tai eipä kaupasta oikeastaan tarvinnut hakea muuta kuin se cheddar, muita aineksia lähes aina kotona onkin. Paistoksen kanssa syötiin uunissa kypsennettyä porsaan sisäfilettä ja salaattia. Tällä kertaa tein paistoksen tarkasti ohjeen määriä seuraten, mutta voisi tähän enemmänkin juustoa upottaa...

Caws a Thatws eli juustoinen perunapaistos

1 kg kuorittuja, jauhoisia perunoita
150 g cheddaria
1 dl maitoa
1 tl suolaa
30 g voita
2 viipaloitua tomaattia

Keitä perunat valmiiksi ja kaada vesi pois. Raasta koko juusto suurella raastinterällä. Survo perunat muusiksi ja lisää voi, maito, suola sekä 2/3 juustosta sekaan. Sekoita hyvin! Kaada muusi voideltuun uunivuokaan ja laita ohueksi viipaloidut tomaatit päälle. Ripottele loput juustot tomaatin päälle ja laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi. Ota paistos uunista, kun pinta on kauniin värinen.

14 kommenttia:

  1. Ihanaa, että kokeilit reseptiä :) Toivottavasti piditte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joitain reseptejä on vain heti aina kokeiltava. Kiitos tästä! Pidimme kyllä.:)

      Poista
  2. Kiva :) Vähän vaihtelua tavalliseen perunamuusiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka muusi aina hyvää onkin, vaihtelu virkistää siinäkin. Juusto ei ole koskaan missään pahaksi.:)

      Poista
  3. Hyvän näköistä ruokaa kaikki ja minun mielestäni cheddar sopii kyllä moneen paikkaan ;) Täytyypä pistää tämä korvan taakse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaattiviipaleet antavat muusille vähän väriä ja juusto makua.:)

      Poista
  4. tämähän olisikin kiva vaihtoehto ainaisille valkosipuli tai /ja kermaperunoille yms. =) herkullinen annos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tavalliselle muusillekin hyvää vaihtelua. Eipä tuo sitten paljon muuta tarvitse kuin jotain lihaa tai kalaa kylkeen.:)

      Poista
  5. Tein tätä tänään ja porsaan sisäfilettä paistoin kaveriksi, oli kyllä tosi hyvää :) Millaista cheddaria käytit? En löytänyt raastettavaa mallia mistään... Itse laitoin niitä cheddar-"liuskoja" joita laitetaan mm. hampurilaisiin. Muusi maistui ihanalta joten ei mulla varmaan ihan vikaan mennyt... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä meilläkään cheddar-valikoimat päätä huimaa. Pääasiassa löytyy noita yksittäin pakattuja pehmeitä viipaleita. Tässä syksyllä Valiolta tuli Oltermannista cheddarversio. Sitä käytin tähän. En tiedä kuinka aitoa se on, mutta itse tykkään siitä kyllä ihan muutenkin leivän päällä. Enemmän makua kuin vanhassa Oltermannissa. Luulisin, että tähän käy moni muukin juustoraaste kuin pelkästään cheddar. Kaikkihan on aina juustolla parempaa.;) Ja laittaa vaikka ohjetta reilummin.

      Poista
  6. Pitääpä minunkin tehdä tätä, kunhan joskus taas kotosalla kokkaan... sitä sulatejuustocheddaria meilläkin vaan on kaupoissa ja tuota oltermanni-cheddaria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan, niin saatte vaihtelua normimuusille.:) Ei maalla asuessa aina ole tuotteissa valinnan varaa, mutta niillä aineksilla mennään, mitä löytyy.;)

      Poista
  7. Ihanat ainekset tässä! En ole ennen kuullut tällaisesta ruoasta, mutta kokeilen varmasti jossain vaiheessa. Nami! Herkullisen näköinen ruoka-annos.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole Walesin ruoat tuttuja entuudestaan, mutta tässä ainakin oli ainekset ihan suomalaiseen makuun.:) Kyllä tämä lisukkeineen maistui.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-