tiistai 26. marraskuuta 2013

Tähtianissnapsi appelsiinin kera


Silliä ja silakkaa -keittokirjasta tulee varmasti kokeiltua resepti jos toinenkin jo joulupöytään. Kaikkein ensimmäisenä työn alle pääsi kuitenkin joulusnapsi. Tähtianiksella ja appelsiinilla maustetun snapsin valmistukseen menee kuukauden päivät, joten tässä alkoi jo olla kiire, jos haluaa snapsin olevan valmista jouluaattona. Vaikkei valmiista tuotoksesta ole vielä tietoakaan, niin laitetaan resepti nyt tännekin jakoon, jos joku muukin haluaisi jouluruokien kyytipoikana maistella tällaista joulunmakuista snapsia.

Tähtianissnapsi appelsiinin kera
(5 dl)

1/2 appelsiinia
50 cl maustamatonta viinaa
2 - 3 tähtianista

Maustumisen jälkeen:
5 cl maustamatonta viinaa
1 rkl vastapuristettua appelsiinimehua

Kuori appelsiininpuolikas ohuelti, älä ota mukaan valkoista osaa. Kaada viina kannelliseen lasipurkkiin. Lisää tähtianikset ja appelsiininkuori. Ravistele purkkia ja anna seistä huoneenlämmössä 5 - 7 vuorokautta. Siivilöi snapsi ohuen puuvillakankaan läpi ja kaada se lasipulloon. Anna snapsin maustua noin 3 viikkoa. Laimenna snapsi viinalla maustumisen jälkeen, jotta aniksen maku ei ole liian voimakas. Snapsista saa hedelmäisemmän tilkalla appelsiinimehua, mutta siivilöi ensin hedelmäliha pois. 1 ruokalusikallinen appelsiinimehua riittää 5 senttilitraan snapsia. Tarjoa snapsi heti lisättyäsi siihen appelsiinimehun.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanalta! Tähtianislikööri on yksi mun lemppareista, joten tämänkin täytyy olla hyvää! Pitäisköhän kanssa kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. No, ehdottomasti pitää. Laskevat jouluruoat paremmin, kun ottaa väliin snapsia.;) Näillä aineksilla luulisi tulevan hyvää.:)

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen ohje. Tunnustan, en tiedä yhtään miltä tähtianis maistuu....:)

    VastaaPoista
  4. Joulupöydässä varmasti kiva tällainen maustettu snapsi.:) Tähtianis maistuu nimensä mukaisesti anikselta. Antaa mm. jälkiruokiin ja juomiin ihanan maun.:)

    VastaaPoista
  5. Hyvät mausteet tässä on ja joulun teemaan sopivat. Tuo tähtianis on aina ollut minun suosikkini, kun se on niin hurjan kauniskin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisiakin pieniä juttuja on kiva tehdä joulupöytään. Appelsiini ja tähtianis varmasti antaa ihanan maun snapsille.:) Tähtianiksesta pidän minäkin. Kaunein mauste ja aniksen maustakin pidän.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-