maanantai 4. marraskuuta 2013

Perunamuffinit


Jos jotain ruokaa meillä sattuu jäämään yli, ne ovat yleensä perunamuusi ja pasta. Niitä on kuitenkin helppo hyödyntää muuhun. Pastaa, jos jää reilumminkin, niin siitä tulee useimmiten tehtyä uunissa pastavuokaa. Pastavuokaan saa pastan lisäksi upotettua kaapeista kaikenlaisia muita "jämiä" aina juustonkannikoista lähtien.

Ylijääneestä perunamuusista tulee useimmiten tehtyä perunarieskaa. Jos kuitenkin rieska alkaa kyllästyttämään, perunamuffinit on yksi hyvä vaihtoehto. Tällä Kodin Kuvalehden reseptillä teen välillä loppumuusista muffineita ja muusin ansiosta niistä tuleekin ihanan pehmeitä. Muffinit maistuvat voin, tuorejuuston tai jonkun kivan, itse tehdyn levitteen kanssa. Muffineita kannattaakin heti tehdä tuplamäärä, jos muusi vain riittää. Parhaimmillaan muffinit ovat lämpiminä, uunituoreina, mutta menee ne vielä seuraavanakin päivänä, kun mikrossa hieman lämmittää.

Perunamuffinit

2 dl perunasosetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa tai vettä
2 rkl öljyä
kuivattua oreganoa
suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele muffinipellin kolot hyvin tai käytä silikonivuokia. Sekoita perunasose, munat, maito tai vesi ja öljy sekaisin kulhossa. Mausta kuivatulla oreganolla ja tarvittaessa suolalla. Lisää seokseen keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti taikinaksi ja jaa muffinipellin koloihin tai muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes muffinit ovat saaneet väriä.

12 kommenttia:

  1. Perunamuussia olen yleensä käyttänyt leipään,mutta miksei myös muffineihin:) Kiva idea:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmiten ne muusin loput taitavat päätyä juuri rieskaan/leipään, mutta muffinit on kiva vaihtoehto. Helpot ja nopeat tehdäkin.:)

      Poista
  2. Jotenkin herkullisen oloinen idea. Peruna tekee taikinan yleensä tosi meheväksi, joten mainio muffiniaines tosiaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peruna taikinan joukossa pehmentää tosi hyvin ja antaa makuakin. Piirakkataikinoihinkin tykkään juuri siksi useimmiten käyttää myös perunaa.:) Nämä muffinit on tosiaan hyviä, jos muusia jää sopivasti yli. Ihanan pehmeitä ja täyttäviä.:)

      Poista
  3. Tuossapa onkin loistoidea kun seuraavan kerran laittaa brunssia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii vallan hyvin myös brunssille. Aamulla nopeat tehdä. Muffinien kanssa vaikka kylmäsavulohta, nam.:)

      Poista
  4. Sama juttu, meilläkin useimmiten jää yli perunasosetta tai pastaa. Pastasta tuleekin tehtyä pastavuokaa tai pastasalaattia. Perunarieskoja olen tehnyt ja ne on kyllä hyviä juuri uunista tulleina. Ihanat muffinit. Näitä pitääkin ensi kerralla kokeilla. On varmasti meidän makuun.:) Sopisi kyllä evääksikin aivan loistavasti. Pitää varmasti hyvin nälän loitolla. Voin jo kuvitella miten hyvin tuo kylmäsavulohi sopiikaan muffinien ja tuorejuuston kanssa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muusia ja pastaa tuntuu olevan aina kaikkein vaikein mitoittaa oikeaksi määräksi, sitten tulee helposti tehtyä reilusti. Mutta noissa se ei todellakaan haittaa, koska ne on niin helppo hyödyntää. Milloinkaan ei joudu pois heittämään.:) Perunarieskakin on todella hyvää, kun se on ihan tuoretta ja lämmintä. Muffinit ovat hyvää vaihtelua. Mausteitakin niissä tietenkin voi hyvin vaihdella. Täytyy varmaan kohta taas tehdä muusia, ja loppu muffineiksi. Sitten voisi ostaa kylmäsavulohta tai graavata file.;)

      Poista
  5. Pasta päätyy meilläkin usein uunivuoaksi. VArsinkin nyt, kun keraamiset pannut voi heittää uuniin suoraan. Voi helposti aloittaa hellalla ja viimeistellä sitten uunissa, kun on pasta sekoitettu joukkoon :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastasta saa kyllä niin helposti erilaisia uunivuokia ja aina tulee myös hyvää. Välillä ihan tarkoituksellakin tulee keitettyä pastaa reilummin.:)

      Poista
  6. Onpas kiva idea! Pitää testata ens kerralla kun muusia jää yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaiset muffinitkin on kivoja ja nämä on mukavan pehmeitä. Testaa pois.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-