lauantai 12. lokakuuta 2013

Aurajuusto-broilerilasagne


Lasagne on yksi lempiruoistani. Tähän saakka olen tehnyt vain kasvispitoisia lasagneja, ja silloin tällöin joukossa on ollut myös tonnikalaa. Nyt tein viikolla ensimmäistä kertaa lihaisan lasagnen broilerin suikaleista. Toisena pääelementtinä oli Aurajuusto, josta tein juustokastikkeen. Hetken mietein, uskallanko laittaa joukkoon myös persikkaa, mutta uskallus kannatti ja pieni makeus oli vain hyvänä lisänä muiden makujen joukossa.

Aurajuusto-broilerilasagne

täysjyvälasagnelevyjä

Broilerikastike:
ruokaöljyä
500 g broilerin suikaleita
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 iso porkkana
1 punainen chili
1 punainen paprika
1 prk paseerattua tomaattia
1 dl vettä
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
maun mukaan broilerimaustetta
ripaus sokeria
basilikaa
oreganoa
mustapippuria myllystä
tilkka currya

Aurajuustokastike:
3 - 4 rkl voita
3 - 4 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
1 pkt Aurajuustoa
maun mukaan suolaa

1 pieni prk persikoita

Pinnalle:
Emmental -juustoraastetta

Ruskista broilerin suikaleet pannulla öljyssä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna pieneksi. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi pieneksi. Kuullota kasvikset pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää joukkoon ruskistetut broilerisuikaleet, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja mausta kastike. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä sen aikaa, kun valmistat juustokastikkeen. Sulata kattilassa voi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä hetken aikaa sekoitellen. Lisää maito joukkoon vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Murenna joukkoon Aurajuusto ja keitä, kunnes juusto sulaa. Mausta kastike suolalla. Levitä uunivuoan pohjalle juustokastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä päälle jälleen juustokastiketta sekä broilerikastiketta. Leikkaa persikan puolikkaat siivuiksi ja ripottele persikkasiivuja sinne tänne kastikkeen päälle. Lado jälleen päälle lasagnelevyjä ja toista kerroksia niin kauan kuin aineksia riittää. Päällimmäiseksi tulee lasagnelevyjen päälle juustokastiketta. Ripottele pintaan lopuksi reilusti juustoraastetta ja kypsennä lasagne uunissa 180 asteessa n. 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

17 kommenttia:

  1. Hih... meillähän on ollut "vähän sinnepäin, samanlaista ruokaa" ;) Tämä on varmasti herkullista lasagnea, nams! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli.;) Pastaruoat on hyviä ja varsinkin erilaiset uunissa valmistettavat vuoat.:)

      Poista
  2. Nam, nam...kuulostaa ja näyttää ihan meitin ruoalta kans. Herkkuyhdistelmä aineksissa..... nyt on muutamia arkivapaita, joten ruokaa tuleekin tehtyä enemmän ihan kotosallakin. Persikkalisällä, ilman muuta tämä ruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Broileri, Aura ja persikka oli kiva yhdistelmä. Tulee varmasti tehtyä toistekin. Hyvin erilaiset hedelmätkin ruokiin sopivat, kun vain uskaltautuu kokeilemaan. Enemmän lähinnä pelkään toisen ruokailijan reaktiota.;)

      Poista
  3. Jess! Yksi ensi viikon ruoista on tässä :D Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tykkäätte.:) Mausteita ja määriä voi tietenkin hyvin rukkailla omaan makuun sopivaksi.;)

      Poista
    2. Huomenna se selviää :) Mutta luulen, että kelpaa. Ainakin tyttö oli tosi innoissaan, kun tästä ruoasta kerroin.

      Poista
  4. Herkulliset ainekset on tässäkin ruoassa. Hyvä että uskalsit kokeilla, persikka varmasti passaa tähän oikein hyvin! Täytyypä kokeilla ensi kerralla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olisi ainakaan aineksista ollut kiinni, jos vikaan olisi mennyt. Pelkästään kokin taidoissa.;) Ruoanlaitossakin pitäisi olla rohkeampi ja kokeilla erilaisia aineksia. No, pizzaan laitetaan joskus persikkaakin, niin sen mukaan vähän ajattelin, ettei se lasagnessakaan hirveän paha lisä voi olla. Mies vain on meillä konservatiivisempi ruokienkin suhteen, niin se pitää aina hieman huomioida ruokaa laittaessa, ettei pelästy yhdistelmiä liikaa.;)

      Poista
  5. Lasagnea ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä, aura ja broileri sopii kyllä hyvin yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei lasagnea montaa kertaa vuodessa tule tehtyä, vaikka se niin hyvää onkin. Aura sopii melkein kaikkeen.;)

      Poista
  6. Ihanaa, mun lempiruokaani! Mulla on kausia kun teen lasagnea usein, ja sitten on pitempi tauko.
    Olen haaveillut tehdä kana-aura-ananasversiota mutta ei meillä oikein muut tykkäisi. Aina on joku aines josta joku ei tykkää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasagne on herkkua. Sitä söisi vaikka kuinka usein ja yleensä tulee syötyä vielä senkin jälkeen, kun nälkä on jo mennyt.;) Makuja on monia, toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta. Ruoanlaitossakin aina pitää tehdä kompromissejä.;)

      Poista
  7. lasagne kuuluu kyllä lempiruokiin ..hih pizzan ohella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasagne ja pizza ovat molemmat suurta herkkua. Ja aika samanlaiset ainekset niihin tuleekin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-