Yksi hyvä tapa säilöä kesäkurpitsaa talven varalle on keittää siitä marmeladia. Sitruunan raikastama kesäkurpitsamarmeladi on tosi hyvää ja sopii hyvin esimerkiksi kääretorttujen ja kakkujen täytteeksi. Marmeladi maistuu myös mainiosti vaikka paahtoleivän päällä.
Kesäkurpitsamarmeladi
1 kg kuorittua kesäkurpitsaa paloina
1/2 dl vettä
3 sitruunan raastetut kuoret ja mehut
800 g - 1 kg hillosokeria
1 rkl sitruunahappoa
Laita kesäkurpitsapalat kattilaan veden ja
sitruunamehun kanssa. Kiehauta ja keitä kunnes kesäkurpitsa pehmenee.
Soseuta kesäkurpitsat esim. sauvasekoittimella. Lisää soseeseen
sitruunoiden raastetut kuoret sekä hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä
30 - 45 min. välillä sekoitellen. Lisää lopuksi sitruunahappo ja purkita
marmeladi puhtaisiin lasipurkkeihin.
Kiva idea ja takuulla hyvää:) kesäkurpitsa sopii niin moneen juttuun!
VastaaPoistaKesäkurpitsamarmeladi on tosi hyvää, ja harva hoksaa edes, että marmeladi sisältää kurpitsaa. Monet vihannekset ja juurekset taittuvat myös kaikkeen makeaan.:)
PoistaAi tämmöstäkin voi kesäkurpitsasta tehdä, on varmaan hyvää:) Tein eilen täytettyjä kesäkurpitsoja ja olivat tosi hyviä.
VastaaPoistaKyllä vain ja hyvää marmeladia tuleekin.:) Täytetyt kesäkurpitsatkin on herkkua.:)
PoistaOhje tuli kuin tilauksesta :) Just istahdin koneelle etsiäkseni kesäkurpitsahillon ohjeen. Kiitos :)
VastaaPoistaSattuipas sopivasti.:) Ole hyvä vain, toivottavasti maistuu!:)
PoistaTämä vielä puuttuukin hillovalikoimistani :) kaunis väri ja hyvä varmasti suolaisempiikin vaihtoehtoihin.
VastaaPoistaVarsinkin, jos omasta takaa kesäkurpitsoja tulee niin paljon, ettei tiedä mitä kaikella tekisi, niin marmeladi on tosi hyvä käyttökohde. Nätin keltaista tulee ja maku on hyvä.:)
PoistaTaidan kokeilla, sillä kesäkurpitsaa tulee tolkuttomasti. Pienoinen yllätys oli kasvimaalla odottamassa kun palattiin lomalta. Taitaa lähiviikkoina löytyä joka ruoasta :D.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Saa kesäkurpitsaa kulumaan, kun usein tuppaa tulemaan ylituotantoa.:)
PoistaJuuri tänään kuulin työkaverin vaimon tehneen samankaltaista, kehui kovasti makua :) Nyt tämän nähtyäni vahvistui se tunne, että itsekin haluaa kokeilla!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Maku on todellakin hyvä, kun joukkoon tulee myös sitruunaa. Ihan heti ei uskoisi, että marmeladi on kurpitsasta tehty.:)
PoistaNiin on nättiä keltaista.:)
VastaaPoistaOnpa kiva resepti. Tarttee pistää korvan taakse.
VastaaPoistaTämä marmeladiresepti on ollut käytössäni jo monet vuodet. Hyvää tulee. Kannattaa joskus kokeilla.:)
PoistaKuulostaapas hyvältä! Mulla on ihan järjetön kesäkurptsan jötkäle odottelemassa mitä siitä tekisin, pari ideaa on jo listalla mutta tämä marmeladi kuulostaa sperhyvältä!
VastaaPoistaJa hyvää onkin. Isot kurpitsan jötkäleet onkin tähän ihan omiaan, kun ne eivät enää ole niin hyviä ruoanlaitossa kuin pienet.:)
PoistaSuperhyvältä jopa.. kirjoitusvirhepäivä tänään ;)
VastaaPoistaPelkästään toi nimi KESÄKURPITSAMARMELADI kuulostaa jo ihan älyttömän houkuttelevalta ja jotenkin kivalta. Tätä tekis kyllä mieli kokeilla! :-)
VastaaPoistaTätä kannattaa kokeilla! Itse olen aina kesäkurpitsamarmeladista pitänyt.:)
Poista