sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kesäkurpitsamarmeladi


Yksi hyvä tapa säilöä kesäkurpitsaa talven varalle on keittää siitä marmeladia. Sitruunan raikastama kesäkurpitsamarmeladi on tosi hyvää ja sopii hyvin esimerkiksi kääretorttujen ja kakkujen täytteeksi. Marmeladi maistuu myös mainiosti vaikka paahtoleivän päällä.

Kesäkurpitsamarmeladi

1 kg kuorittua kesäkurpitsaa paloina
1/2 dl vettä
3 sitruunan raastetut kuoret ja mehut
800 g - 1 kg hillosokeria
1 rkl sitruunahappoa

Laita kesäkurpitsapalat kattilaan veden ja sitruunamehun kanssa. Kiehauta ja keitä kunnes kesäkurpitsa pehmenee. Soseuta kesäkurpitsat esim. sauvasekoittimella. Lisää soseeseen sitruunoiden raastetut kuoret sekä hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä 30 - 45 min. välillä sekoitellen. Lisää lopuksi sitruunahappo ja purkita marmeladi puhtaisiin lasipurkkeihin.

20 kommenttia:

  1. Kiva idea ja takuulla hyvää:) kesäkurpitsa sopii niin moneen juttuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsamarmeladi on tosi hyvää, ja harva hoksaa edes, että marmeladi sisältää kurpitsaa. Monet vihannekset ja juurekset taittuvat myös kaikkeen makeaan.:)

      Poista
  2. Ai tämmöstäkin voi kesäkurpitsasta tehdä, on varmaan hyvää:) Tein eilen täytettyjä kesäkurpitsoja ja olivat tosi hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain ja hyvää marmeladia tuleekin.:) Täytetyt kesäkurpitsatkin on herkkua.:)

      Poista
  3. Ohje tuli kuin tilauksesta :) Just istahdin koneelle etsiäkseni kesäkurpitsahillon ohjeen. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuipas sopivasti.:) Ole hyvä vain, toivottavasti maistuu!:)

      Poista
  4. Tämä vielä puuttuukin hillovalikoimistani :) kaunis väri ja hyvä varmasti suolaisempiikin vaihtoehtoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin, jos omasta takaa kesäkurpitsoja tulee niin paljon, ettei tiedä mitä kaikella tekisi, niin marmeladi on tosi hyvä käyttökohde. Nätin keltaista tulee ja maku on hyvä.:)

      Poista
  5. Taidan kokeilla, sillä kesäkurpitsaa tulee tolkuttomasti. Pienoinen yllätys oli kasvimaalla odottamassa kun palattiin lomalta. Taitaa lähiviikkoina löytyä joka ruoasta :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Saa kesäkurpitsaa kulumaan, kun usein tuppaa tulemaan ylituotantoa.:)

      Poista
  6. Juuri tänään kuulin työkaverin vaimon tehneen samankaltaista, kehui kovasti makua :) Nyt tämän nähtyäni vahvistui se tunne, että itsekin haluaa kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Maku on todellakin hyvä, kun joukkoon tulee myös sitruunaa. Ihan heti ei uskoisi, että marmeladi on kurpitsasta tehty.:)

      Poista
  7. Niin on nättiä keltaista.:)

    VastaaPoista
  8. Onpa kiva resepti. Tarttee pistää korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä marmeladiresepti on ollut käytössäni jo monet vuodet. Hyvää tulee. Kannattaa joskus kokeilla.:)

      Poista
  9. Kuulostaapas hyvältä! Mulla on ihan järjetön kesäkurptsan jötkäle odottelemassa mitä siitä tekisin, pari ideaa on jo listalla mutta tämä marmeladi kuulostaa sperhyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvää onkin. Isot kurpitsan jötkäleet onkin tähän ihan omiaan, kun ne eivät enää ole niin hyviä ruoanlaitossa kuin pienet.:)

      Poista
  10. Superhyvältä jopa.. kirjoitusvirhepäivä tänään ;)

    VastaaPoista
  11. Pelkästään toi nimi KESÄKURPITSAMARMELADI kuulostaa jo ihan älyttömän houkuttelevalta ja jotenkin kivalta. Tätä tekis kyllä mieli kokeilla! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa kokeilla! Itse olen aina kesäkurpitsamarmeladista pitänyt.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-