torstai 4. heinäkuuta 2013
Limoncello-mansikat
Vaikka tuoreet mansikat ovat ihan sellaisenaankin hyviä jäätelön kanssa, mietein tänään, että niitä voisi vaihteeksi taas maustaa jotenkin, ja Limoncello tuli mieleeni. Googlettamalla löysin mansikoille valmiin reseptin Hs:n ruokasivuilta, enkä sitten viitsinyt lähteä kehittelemään omaa versiota tällä kertaa. Limoncelloa kuitenkin lorautin sekaan pikkaisen enemmän kuin alkuperäisessä reseptissä. Kasvihuoneesta hain mausteeksi pari oksaa kanelibasilikaa, ja illalla saatiin syödä savumuikkujen jälkiruoaksi sitruunaliköörissä maustuneita mansikoita vaniljajäätelön kera.
Limoncello-mansikat
n. 1 l mansikoita
1 1/4 dl sokeria
1 dl vettä
3 rkl Limoncelloa
8 - 10 basilikan lehteä
Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri sulaa. Lisää liemeen sitruunalikööri. Leikkaa basilikanlehdet suikaleiksi jalisää myös ne joukkoon. Anna jäähtyä. Perkaa ja puolita mansikat. Laita ne liemeen, sekoita varovasti lusikalla. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Tunnisteet:
Jälkiruoat,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
ihania kesäisiä herkkuja teillä!
VastaaPoistaKesä on ihanaa aikaa, kun on kaikkea tuoretta niin hyvin saatavilla.:)
PoistaVoi, mitä herkkua
VastaaPoistaTosi hyvää oli, ja jäikin vielä. Tänä iltana syödään lisää jäätelöä näillä mansikoilla.:)
PoistaKuulostaa oikein hyvältä.
VastaaPoistaOli hyvää.:)
PoistaKyllä tämä mansikka-aika on ihanaa!! Laitoin muutama päivä sitten 15 kg mansikoita pakkaseen ja yksi laatikollinen säilöttiin perheen keskeen suoraan vatsaan ;)
VastaaPoistaTosi on. Minäkin eilen mansikoita pakastin, ja tietysti pitää tuoreenakin syödä niin paljon kuin mahdollista.:)
PoistaKiva tuunaus :) itse olen kyllä limoncellossa uitellut yhtä ja toista, mutten vielä mansikoita, se pitää ehdottomasti testata :)
VastaaPoistaLisämaku ei aina ole pahaksi, vaikka mansikat itsestäänkin hyviä on. Limoncello on aika monikäyttöistä, ja mansikoillekin maku sopi hyvin.:)
PoistaNami, kuullostaapa hyvältä yhdistelmältä! :)
VastaaPoistaHyvin sopi maut yhteen.:)
PoistaMansikat Limoncellolla oli oikein hyviä. Ja Limoncello sopii hyvin jälkiruokiin ja leivontaan.:) Pakastin alkaa taas hiljalleen täyttyä, kun marjat alkaa kypsyä, mutta kiva on mahdollisimman paljon käyttää heti tuoreenakin.:)
VastaaPoista