Sivut

torstai 4. heinäkuuta 2013

Limoncello-mansikat


Vaikka tuoreet mansikat ovat ihan sellaisenaankin hyviä jäätelön kanssa, mietein tänään, että niitä voisi vaihteeksi taas maustaa jotenkin, ja Limoncello  tuli mieleeni. Googlettamalla löysin mansikoille valmiin reseptin Hs:n ruokasivuilta, enkä sitten viitsinyt lähteä kehittelemään omaa versiota tällä kertaa. Limoncelloa kuitenkin lorautin sekaan pikkaisen enemmän kuin alkuperäisessä reseptissä. Kasvihuoneesta hain mausteeksi pari oksaa kanelibasilikaa, ja illalla saatiin syödä savumuikkujen jälkiruoaksi sitruunaliköörissä maustuneita mansikoita vaniljajäätelön kera.

Limoncello-mansikat

n. 1 l mansikoita
1 1/4 dl sokeria
1 dl vettä
3 rkl Limoncelloa
8 - 10 basilikan lehteä

Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri sulaa. Lisää liemeen sitruunalikööri. Leikkaa basilikanlehdet suikaleiksi jalisää myös ne joukkoon. Anna jäähtyä. Perkaa ja puolita mansikat. Laita ne liemeen, sekoita varovasti lusikalla. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

13 kommenttia:

  1. ihania kesäisiä herkkuja teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on ihanaa aikaa, kun on kaikkea tuoretta niin hyvin saatavilla.:)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tosi hyvää oli, ja jäikin vielä. Tänä iltana syödään lisää jäätelöä näillä mansikoilla.:)

      Poista
  3. Kyllä tämä mansikka-aika on ihanaa!! Laitoin muutama päivä sitten 15 kg mansikoita pakkaseen ja yksi laatikollinen säilöttiin perheen keskeen suoraan vatsaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi on. Minäkin eilen mansikoita pakastin, ja tietysti pitää tuoreenakin syödä niin paljon kuin mahdollista.:)

      Poista
  4. Kiva tuunaus :) itse olen kyllä limoncellossa uitellut yhtä ja toista, mutten vielä mansikoita, se pitää ehdottomasti testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisämaku ei aina ole pahaksi, vaikka mansikat itsestäänkin hyviä on. Limoncello on aika monikäyttöistä, ja mansikoillekin maku sopi hyvin.:)

      Poista
  5. Nami, kuullostaapa hyvältä yhdistelmältä! :)

    VastaaPoista
  6. Mansikat Limoncellolla oli oikein hyviä. Ja Limoncello sopii hyvin jälkiruokiin ja leivontaan.:) Pakastin alkaa taas hiljalleen täyttyä, kun marjat alkaa kypsyä, mutta kiva on mahdollisimman paljon käyttää heti tuoreenakin.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-