perjantai 5. heinäkuuta 2013
Mansikka-sinihomejuustosalaatti
Nyt pitää ottaa mansikoista kaikki hyöty irti, koska tuoreenahan ne kaikkein parhaimmillaan ovat. Siksipä mansikat päätyivät eilen myös salaattiin. Mansikoiden lisäksi salaattiin pääsi kasvimaalta itse kasvatettuja salaatin lehtiä ja vuonankaalikin oli jo kasvanut sellaisiin mittoihin, että sitä malttoi jo hieman käyttöön kerätä. Kanelibasilikaa kasvihuoneesta ja jääkaapista loppupalanen kaupan jäävuorisalaattia sekaan. Sinihomejuustolla salaattiin sai sopivaa suolaisuutta. Castello sopikin mansikan kanssa todella hyvin yhteen. Sinihomejuustossa on sopiva suola ja koostumus on ihanan kermaisen pehmeää. Toki Aurajuustokin salaattiin sopisi myös. Jotain pähkinöitäkin tai pinjansiemeniä olisin salaattiin laittanut, jos niitä vain olisi kaapissa ollut. Nyt jouduttiin olemaan ilman, mutta maistui se salaatti kuitenkin, ja balsamikastike antoi vielä viimeisen silauksen.
Mansikka-sinihomejuustosalaatti
tuoreita mansikoita
lehtisalaattia
tammenlehtisalaattia
vuonankaalia
jäävuorisalaattia
kanelibasilikaa
Castello -sinihomejuustoa
Tarjoiluun:
Rajamäen Tummaa Balsamikastiketta
Revi tai hienonna salaatit tarjoiluastiaan. Paloittele päälle mansikat ja sinihomejuusto. Tarjoile balsamikastikkeen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Yksinkertaisesti kaunista ruokaa! :)
VastaaPoistaEihän noin hyvistä, tuoreista aineksista muunlaista voi tullakaan.:)
PoistaIhanaa:)
VastaaPoistaOn.:)
PoistaUpean näköistä ja hyvää.
VastaaPoistaKiitos, on.:)
PoistaNäyttää kerrassaan ihanalta! Tänä kesänä en mansikoita ole salaattiin laittanut ja tätä katsellessani ihmettelen, että miksi en. Ensi viikolla täytyy korjata tilanne :)
VastaaPoistaKannattaa korjata tilanne. Hyvin mansikat menee salaatissa ja antavat myös kaunista ulkonäköä.:)
PoistaKyllä on taas kaunista ja maistuva resepti! Tein juuri eilen mansikkaista salaattia sipuleideni kanssa, homejuustoa kaipailin, mutta kun ei jääkaapissa ollut :)
VastaaPoistaKanelibasilika on minulle uusi tuttavuus, poikkeaako maku perinteisestä paljon?
Kiitos.:) Homejuusto tai joku muu suolainen juusto on kyllä ihan piste i:n päällä tällaisessa salaatissa. Mutta joskus käy niin, ettei olekaan juuri silloin saatavilla, kun tarvitsisi.
PoistaEi kanelibasilika mahdottomasti tavallisesta poikkea. Ehkä pikkaisen aromikkaampi maku. Ulkonäöltään nättiä, kun on violettiin vivahtavat lehtiruodit.
oi mikä herkkusalaatti =P
VastaaPoistaHerkkua oli.:)
PoistaKiitos.:) Ei pakastetut ole enää lähellekään niin hyviä kuin tuoreet mansikat, joten nyt pitää tuoreita syödä muodossa jos toisessa.:) Mansikka-halloumisalaattisi oli oikein herkullisen oloista myös. Halloumikin sopii hyvin mansikan seuraksi.:)
VastaaPoista