tiistai 18. kesäkuuta 2013

Pekoninen varhaiskaalipata


Viime aikoina on ollut arkisin jotenkin kovin vaikea keksiä ruokia, jotka sopisivat myös seuraavaksi päiväksi miehelle töihin evääksi. Ja varsinkin nyt, kun alettiin taas syömään uusia perunoita, niin ei ne uudet potut ja voi-sipulikastike oikein sovellu seuraavana päivänä mikrossa lämmitettäväksi. Mimmin keittiössä oli tehty varhaiskaalista pataa, samaa reseptiä oli kokeillut myös Mustikkasuun Melody. Siitä minäkin keksein, että teen kaalista pitkästä aikaa pataa. Sehän melkein vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Padan valmistin ihan vain näppituntumalla, ilman sen kummempia reseptejä, käyttäen niitä aineksia mitä kotoa löytyi. Jauhelihaa yleensä tulee kaalipataan laitettua, mutta koska sitä ei ollut, käytin pekonia. Yllätys yllätys... Kohta meillä on jo varmaan syöty kokonainen possu pekonin muodossa. No, lihaahan pataan oli kuitenkin saatava mukaan, koska eihän raavas mies pelkillä kasviksilla pärjää. Ja pekoni sopikin hyvin joukkoon. Riisiä tykkään myös aina laittaa kaaliruokiin. Se tekee padastakin ruokaisamman. Näillä määrillä ei kovin suurta pataa tullut, koska varsinaiseksi päivälliseksi söimme mm. edelliseltä päivältä jääneitä keitettyjä uusia perunoita paistettuna. Padan tein myöhemmin illalla eväsruoaksi. Padasta saa kuitenkin pienempi nälkäiset pari annosta, iso, nälkäinen mies syönee sen kerralla.

Pekoninen varhaiskaalipata

nokare voita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pieni varhaiskaali
1 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 lihaliemikuutioa
1 - 2 rkl soijakastiketta
5 siivua pekonia
loraus tummaa siirappia
meiramia
jauhettua valkopippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Leikkaa kuoritut porkkanat siivuiksi ja suikaloi kaali. Sulata kannellisessa padassa voi ja kuullota sipuleita hetken aikaa. Lisää porkkanat ja kaali ja kuullota hetki. Lisää joukkoon riisi, vesi sekä lihaliemikuutio, ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Paista pekoniviipaleet paistinpannulla. Laita viipaleet hetkeksi talouspaperin päälle, jotta niistä lähtee ylimääräinen rasva. Kun kaalipadasta on ylimääräinen neste haihtunut ja riisi ja muut ainekset kypsyneet, paloittele joukkoon pekonit. Mausta pata soijakastikkeella, siirapilla, meiramilla sekä valkopippurilla.

8 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää herkulliselta! Taas kelpaisi kaalipata. Ensi kerralla täytyykin tehdä pekonin kera, tänä vuonna ei ollakaan vielä pekonista versiota syöty.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja olikin hyvää pata taas pitkästä aikaa, ja pekoni antoi kivasti makua. Kiitos vain sinulle ja Mimmille, kun ratkaisitte ruokaongelmani.:)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kaaliruoat on hyviä, ja kuitenkin edullisia.:)

      Poista
  3. Herkulliselta kuulostaa ja juuri mietin mitä tekisin jääkaapissa majailevasta varhaiskaalista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli hyvää. Kannatti yksi kaali pataan uhrata, eikä tehdä koko ajan vain coleslawta.:)

      Poista
  4. Pekoninen versio on ihanaa....minäkin aprikoin laitanko pekonia, vaan pekonit menivätkin grillattuihin herkkusieniin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pekoni oli kaalipadassa ihan uusi tuttavuus. Pekonia ei olla aiemmin pahemmin käytetty, kun ei mieskään ole siitä välittänyt. Nyt ollaan tykästytty. Ja varsinkin herkkusienistä tulee hyviä pekonilla.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-