Kesähelteillä ateriaksi riittävät hyvin ruokaisat salaatit, koska kuumalla ei aina oikein lämmin, tuhti ruoka edes maita. Erilaiset pastasalaatit ovat kuitenkin sopivan täyttäviä ja antavat energiaa. Pastasalaatit sopivat myös lisukkeiksi muille ruoille.
Tonnikala-pastasalaatti
5 - 7 dl keitettyä gnocchi-pastaa
pieni kerä jäävuorisalaattia
pieni kurkku
1 rs kirsikkatomaatteja
2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
pari kourallista hillosipuleita
1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni pala kermajuustoa
ruohosipulia
Kastike:
4 dl kermaviiliä
1 - 1 1/2 dl salsaketsuppia
Pilko salaatti pieneksi. Suikaloi kurkku ja
aurinkokuivatut tomaatit. Lohko kirsikkatomaatit. Leikkaa juusto
pieniksi kuutioiksi. Valuta tonnikalat öljystä. Sekoita salaatin
ainekset keskenään salaattikulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset
keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Silppua sekaan ruohosipulia ja
sekoita salaatti hyvin. Laita salaatti jääkaappiin pariksi tunniksi
ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.
Namskis :) tässä taitaa olla meidän juhannuksen yksi salaatti, pojat kun tykkäävät tonnikalasta yli kaiken.
VastaaPoistaJuhannuksen salaatiksi tämä hyvin sopiikin myös. Jotain grillattua vaikka kylkeen. Tonnikalakin on hyvää sopivassa paikassa.:)
PoistaMinä niin rakastan pastasalaatteja! Ne on niin maukkaita ja helppoja. Ja ainekset on aina vapaasti valittavissa :) Näihin on myös kiva "siivota jääkaappi" :D
VastaaPoistaTotta. Salaatteihin saa useinkin upotettua kaikenlaisia "jämiä" kaapeista.:)
Poista