keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Nopea tonnikalapizza (leivinjauhepohja)


Jos pizzanälkä iskee illalla tai muuten vain on kiire, leivinjauheella nostatettava pohja on pelastus. Taikinan kanssa ei tarvitse odotella niinkuin hiivapohjaisen kanssa, vaan taikinan saa heti kaulita pohjaksi, levittää täytteet päälle ja pizza vain uuniin paistumaan. Nopeaa ja helppoa. Leivinjauheella kohotetusta pohjasta tulee ohuehko, ja muutenkin se on pikkaisen erilainen koostumukseltaan ja maultaan kuin hiivapohja. Joskus on mukavaa ihan vain vaihtelunkin vuoksi tehdä leivinjauhepohja pizzoille, vaikka aikaa olisi enemmänkin. Tällä kerralla pizzat saivat maukkaan tonnikalatäytteen. Valmiiden pizzojen päälle hain vielä kasvihuoneesta hieman rucolaa antamaan pizzoille lisämakua.

Nopea tonnikalapizza
(pellillinen tai kaksi isoa pyöreää)

Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 - 1 tl suolaa
3/4 dl ruokaöljyä
2 dl kylmää vettä

Täyte:
1 prk tomaattipyreetä
n. 2 rkl ketsuppia
2 reilua kourallista pizzajuustoraastetta
1 prk chilitonnikalaa (tai muuta mieleistä tonnikalaa)
n. 2 kourallista katkarapuja
mustia oliiveja
ananaspaloja

Päälle:
kourallinen mozzarellajuustoraastetta
oreganoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaulitse jauhotetulla alustalla ohueksi pohjaksi uunipellille tai kahdeksi pyöreäksi pizzaksi. Sekoita tomaattipyreeseen ketsuppi ja levitä pohjalle. Ripottele pinnalle pizzajuustoraaste. Päällystä pizza hyvin valutetulla tonnikalalla, katkaravuilla, oliiveilla sekä ananaspaloilla. Ripottele pinnalle vielä hieman mozzarellajuustoraastetta sekä oreganoa. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 - 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut väriä.

7 kommenttia:

  1. Herkulliset täytteet! Nyt onkin paljon blogeissa näkynyt näitä leivinjauhepohjaisia pizzoja, itse en ole vielä kerennyt kokeilemaan. Ehkä viimeistään sitten tulee kokeiltua, kun hiiva on koko talosta loppu.:D

    VastaaPoista
  2. Huippua!

    Kiva tuo pohja. Tonnikala ja rapu,eihän tosta puutu enää ku simpukat :)

    VastaaPoista
  3. Leivinjauhepohja on kyllä kätevä, sillä ainakaan itsellä tuorehiiva ei kuulu kaapin perustarvikkeisiin. :)

    VastaaPoista
  4. Löysin kanssa tämäntapaisen ohjeen keväällä, ja on ollut kyllä aika usein käytetty resepti meillä :)

    VastaaPoista
  5. Minä olen joskus tehnyt soodalla nostatettua pizzapohjaa, mutta siinä maistui tuo kyseinen nostatusaine vähän turhan paljon. Oli enemmän soodaleipäpiirakan kuin pizzan makuinen.
    Pitää joskus kokeilla tuota leivijauheversiota, vaikka meillä kyllä nykyään pizzat tehdään yön yli taikinaa nostattamalla. Käy sitten itse tekeminen nopsaan illan aikana.

    VastaaPoista
  6. Meillä kyllä tyk¨ätään leivinjauhepohjastakin...melkein näyttää samanmoinen ohje olevan, paitsi se ohje mitä minä käytän tehdään maitoon ja siksi kait paistuukin hyvin nopsaan ja ruskistuu hyvin. Pitää kyllä kokeilla ihav veteenkin tehden. Leivinjauhetta sinun ohjeessa on vähemmän...mulla jo 1 pellille 2 tl.... jostain otin ohjeen ja kun oli ok, en ole sitä muutellut. Kotitekoinen pitsa on joka tapauksessa hyvää, välillä hiivapohjalla ja toiste taas leivinjauhepohjalla. Rucola passaa hyvin pitsa päälle.

    VastaaPoista
  7. KYLLÄ HYVÄÄ JA HELPPO TEHDÄ

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-