perjantai 31. toukokuuta 2013
Kreikkalainen voileipäkakku
Kasviksista valmistettu voileipäkakku on raikas ja värikäs kahvipöydän keskipiste.
Kreikkalainen voileipäkakku
Pohja:
1 iso pkt ruispaahtoleipää
Kostutukseen:
maitoa
1. täyte:
Vita D'or Remoulade-kastiketta (Lidl)
2. täyte:
1 prk Felix tuore kurkkusalaattia
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1/2 dl rasvatonta majoneesia
Koristeeksi:
friseesalaattia
viinisuolaheinää
fetajuustoa
kurkkua
punaisia kirsikkatomaatteja
oransseja luumukirsikkatomaatteja
mustia oliiveja
mustapippurirouhetta, Provencen yrttisekoitusta
Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Tee vuoan pohjalle kerros paahtoleivistä leikaten, kostuta kevyesti maidolla. Levitä leipien päälle ohut kerros remoulade-kastiketta. Tee uusi leipäkerros, kostuta ja levitä puolet kurkkusalaatista. Toista. Tee päällimmäiseksi vielä leipäkerros ja kostuta. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin yön yli kevyt paino päällä. Poista kakku vuoasta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää majoneesi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku salaatilla, viinisuolaheinällä, kurkulla, tomaateilla ja oliiveilla. Ripottele pinnalle hieman mustapippurirouhetta sekä Provencen yrttisekoitusta.
Tunnisteet:
Ruoka,
Suolaiset leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Wau, todella kaunis kakku!! Sitä kyllä ahmii kaikilla aisteillaan! :)
VastaaPoistaTodella kaunis koristelu!
VastaaPoistaAi ai ai, koristelutaikuri! Olen sanaton :)
VastaaPoistaTodella kaunis ja varmasti hyvänmakuinen.
VastaaPoistaMiten nätti kakku:-) täälläpäin ei tunneta voileipäkakkuja mutta kun olen joskus sellaisia tarjonnut niin nistä on pidetty:-)
VastaaPoistaU.P.E.E!!!
VastaaPoistaTosi kaunis.
VastaaPoistaKylläpä on komee kakku. Diggaan!
VastaaPoistaIhanan retro väritys, hieno koristelu!
VastaaPoistaNo Huh Huh, onpa todella kaunis kakku. Ekaks kun mä aukasin sivuston luulin, että esittelet jotain kesäistä … liinaa, servettiä, tarjottimen kuviota... kunnes katsoin tarkemmin ja tajusin, että siinä on ihka oikea voileipäkakku. Wau! Olis se kamalaa kun juhlissa olis tarjolla niin hieno kakku, ettei vieraat ymmärtäis sitä kakuksi. Hih, mulle saattais tuon kakun kanssa käydä niin.
VastaaPoistaMie tunnustaudun voileipäkakkufaniksi, itsellä tulee vaan jumittua niin niihin vanhoihin (toki miks hyväksi todettua vaihtais) resepteihin, mutta täytyy kokeilla. Yks juttu kans vielä, pitäis totuttautua mustiin oliiveihin, niin ettei ne enää jäis lautasen reunalle.
t. Novelle eli Pipukan äippä
Todella upea koristelu, tykkään ihan hirveästi :) juurikin meidän pihalla katselin tuota viinisuolaheinää sillä silmällä, että olisi kaunis johonkin koristeluun, tässä se nyt sitten on :) upea kakku.
VastaaPoistaEi voi muuta sanoa kuin, että nyt on koristelut onnistunut vimosen päälle :)!
VastaaPoistaupea voikkarikakku =)
VastaaPoistaKiitos kaikille kommenteista.:)
VastaaPoista