maanantai 3. kesäkuuta 2013
Mansikka-Brita
Mies toi kaupasta rasiallisen mansikoita sekä purkin kuohukermaa ilmeisesti haaveillen jonkinlaisesta mansikkakakusta. Yhdestä kermapurkista ei vielä kummoisia kermatäytekakkuja tehdä, joten arvoin britan ja pavlovan välillä. Paljon lyhempi kypsennysaika käänsi voiton britakakulle. Britakakusta ei myöskään jää ylimääräisiä keltuaisia, niin kuin pavlovasta, eli ei siis tarvinnut alkaa miettimään jotain käyttöä myös niille. Vaikea edes sanoa, kumpi kakku on herkullisempi, brita vai pavlova. Molemmat ovat yhtä suussa sulavan hyviä. Mansikat olivat vielä ulkomaista satoa, mutta makeisiin leivonnaisiin ne hyvin käyvät. Mansikkainen brita maistuikin jo ihan kesäiseltä.
Mansikka-Brita
Pohja:
150 g voita
3 munankeltuaista
1 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
1/4 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 leivinjauhetta
Marenki:
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
mantelirouhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
tomusokeria oman maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
1 rs tuoreita mansikoita
Koristeeksi:
muutama mansikka
mintun lehtiä
Sulata voi. Vaahdota keltuaiset, muna ja sokeri. Lisää maito ja sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Vatkaa marengin valkuaisia hetki. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan, seosta yhä vatkaten. Jatka näin, kunnes koko sokerimäärä on käytetty. Levitä marenki pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15 - 20 minuuttia. Jäähdytä kakku, ja leikkaa se sitten kahteen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto pohjan päälle. Levitä päälle paloitellut mansikat ja nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Koristele pinta mansikoilla sekä mintun lehdillä.
Tunnisteet:
Makeat leivonnaiset,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan ihanan näkönen, namimaiskis..:)
VastaaPoistaJa taatusti hyvää. Kiitos.:)
PoistaBrita on kyllä ihanaa! :) Ihana kuva!
VastaaPoistaKiitos. Brita on tosi hyvää.:)
PoistaKaunis brita ja takuulla suussasulava, meilläkin oli mansikka kakkua eilen ja oli herkkua. Tulisipa pian omia mansikoita.
VastaaPoistaKiitos, suussasulavan hyvää on.:) Nyt vasta mansikoihin on ilmestynyt kukkia. Marjoja saa vielä hyvän aikaa odotella. Toivottavasti tulee hyvä sato!:)
PoistaNättiä! Nyt tekis mieli just tätä,nam!
VastaaPoistaKiitos. Mikä ettei jo taas palanen menisi.:)
PoistaVoi, en olekaan tehnyt Britaa pitkään, pitkään aikaan. Oliskohan tässä copycatille taas töitä ? ;-)
VastaaPoistaLeipomaan vaan. Brita on niin hyvää.:)
PoistaKestosuosikkejamme...jotain herkkua tekee mieli tehä kesäloman ekan päivän kunniaksi... Ihana kuva!
VastaaPoistaEikä suotta.:) Tottahan kesäloman alkua pitää jollain herkulla juhlistaa.:)
PoistaVarmastikkin kesän paras kakku =P iso nam
VastaaPoistaAinakin parhaasta päästä.:)
PoistaNiin on, eikä pohjan lisäksi tarvita sen kummempia kuin kerma ja mansikat. Kiitos, sentään vihoviimeinen kuva oli julkaisukelpoinen.;) Jotenkin ei ole nyt ollut kuvausintoakaan. Ulkonakaan en ole innostunut mitään vielä kuvaamaan, vaikka olisihan siellä jo ollut monenlaista kuvauskohdetta. Kai kaikessa täytyy välillä pitää taukoakin. Pitäisi, pitäisi! Kaakaoista pohjaa en olekaan koskaan kokeillut, enkä päässyt edes missään maistamaan, joten reseptiä kehiin!:)
VastaaPoistaIhana kakku, meillä herkuteltiin myös marenki kakulla mansikoiden kera.
VastaaPoistaKiitos.:) Mansikat, marenki ja kermavaahto. Yhdistelmä parhaasta päästä.:)
PoistaIhanan herkullinen brita-kakku! Monelleko tästä kakusta suurinpiirtein riittää?
VastaaPoistaKiitos, brita on hyvää!:) Riippuu vähän palojen koosta, mutta kyllä tästä helposti sellaiset 10 - 12 palaa ainakin saa.
Poista