Sivut

perjantai 31. toukokuuta 2013

Kreikkalainen voileipäkakku


Kasviksista valmistettu voileipäkakku on raikas ja värikäs kahvipöydän keskipiste.

Kreikkalainen voileipäkakku

Pohja:
1 iso pkt ruispaahtoleipää

Kostutukseen:
maitoa

1. täyte:
Vita D'or Remoulade-kastiketta (Lidl)

2. täyte:
1 prk Felix tuore kurkkusalaattia

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1/2 dl rasvatonta majoneesia

Koristeeksi:
friseesalaattia
viinisuolaheinää
fetajuustoa
kurkkua
punaisia kirsikkatomaatteja
oransseja luumukirsikkatomaatteja
mustia oliiveja
mustapippurirouhetta, Provencen yrttisekoitusta

Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Tee vuoan pohjalle kerros paahtoleivistä leikaten, kostuta kevyesti maidolla. Levitä leipien päälle ohut kerros remoulade-kastiketta. Tee uusi leipäkerros, kostuta ja levitä puolet kurkkusalaatista. Toista. Tee päällimmäiseksi vielä leipäkerros ja kostuta. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin yön yli kevyt paino päällä. Poista kakku vuoasta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää majoneesi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku salaatilla, viinisuolaheinällä, kurkulla, tomaateilla ja oliiveilla. Ripottele pinnalle hieman mustapippurirouhetta sekä Provencen yrttisekoitusta.

14 kommenttia:

  1. Wau, todella kaunis kakku!! Sitä kyllä ahmii kaikilla aisteillaan! :)

    VastaaPoista
  2. Ai ai ai, koristelutaikuri! Olen sanaton :)

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis ja varmasti hyvänmakuinen.

    VastaaPoista
  4. Miten nätti kakku:-) täälläpäin ei tunneta voileipäkakkuja mutta kun olen joskus sellaisia tarjonnut niin nistä on pidetty:-)

    VastaaPoista
  5. Kylläpä on komee kakku. Diggaan!

    VastaaPoista
  6. Ihanan retro väritys, hieno koristelu!

    VastaaPoista
  7. No Huh Huh, onpa todella kaunis kakku. Ekaks kun mä aukasin sivuston luulin, että esittelet jotain kesäistä … liinaa, servettiä, tarjottimen kuviota... kunnes katsoin tarkemmin ja tajusin, että siinä on ihka oikea voileipäkakku. Wau! Olis se kamalaa kun juhlissa olis tarjolla niin hieno kakku, ettei vieraat ymmärtäis sitä kakuksi. Hih, mulle saattais tuon kakun kanssa käydä niin.
    Mie tunnustaudun voileipäkakkufaniksi, itsellä tulee vaan jumittua niin niihin vanhoihin (toki miks hyväksi todettua vaihtais) resepteihin, mutta täytyy kokeilla. Yks juttu kans vielä, pitäis totuttautua mustiin oliiveihin, niin ettei ne enää jäis lautasen reunalle.
    t. Novelle eli Pipukan äippä

    VastaaPoista
  8. Todella upea koristelu, tykkään ihan hirveästi :) juurikin meidän pihalla katselin tuota viinisuolaheinää sillä silmällä, että olisi kaunis johonkin koristeluun, tässä se nyt sitten on :) upea kakku.

    VastaaPoista
  9. Ei voi muuta sanoa kuin, että nyt on koristelut onnistunut vimosen päälle :)!

    VastaaPoista
  10. upea voikkarikakku =)

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille kommenteista.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-