torstai 30. toukokuuta 2013

Jäätelöcharlotta


Täällä ollaan edelleen, vaikka taas pääsi päivitystauko venymään luvattoman pitkäksi. Ei tuolta pihalta vain malta millään pysyä poissa, kun aurinko paistaa ja tekemistä riittää. Paljon on taas viikon aikana saatu aikaiseksi, muun muassa kesäkurpitsat pääsivät vihdoin uuteen katettuun kasvilavaansa, ja vanha kasvilava sai jäädä kokonaan avomaankurkkujen käyttöön. Nurmikkoa on leikattu, rikkaruohoja kitketty, ja selkä vääränä kannettu vettä ruukuissa oleville kesäkukille sekä kasvihuoneen kasvateille.

Nyt kuitenkin pikaisesti resepti helpolle, mutta herkulliselle ja näyttävälle kesätarjottavalle. Kesähelteillä ei aina viitsi leipoa, joten charlotan voi hyvin tehdä myös kaupan kääretortusta. Ja kesäaikaan charlotta tietenkin täytetään jäätelöllä. 

Jäätelöcharlotta

2 kpl mansikkakääretorttua
1 l mansikkajäätelöä
0,5 l kuningatarjäätelöä
n. 1 dl mustikkahilloa

Siivuta kääretortut. Vuoraa kulho tuorekelmulla ja lado kääretortun siivut tiiviisti seinämille. Pehmitä jäätelöitä hieman ja laita kulhoon torttuviipaleiden päälle ensin kerros mansikkajäätelöä, sitten ohut kerros hilloa ja hillon päälle kuningatarjäätelöä. Lado lopuksi vielä torttuviipaleita pohjaksi. Laita charlotta pakkaseen takaisin jähmettymään. Ota esille hieman ennen tarjoilua pehmenemään.

16 kommenttia:

 1. Täällä on saatu 2/3 parvekepuutarhasta istutettua. Vielä pitäisi pavut ja ryytimaa perustaa ja ehkä joudun kasvattamaan viljelyalaa vielä yhdellä parvekkeen kaideruukulla. Potaatit ja tomaatit ovat jo hyvässä vauhdissa. Tässä vaiheessa kasvukautta kaikki näyttää vielä niin vaatimattomalta, mutta viidakkohan tästä tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nuo kasvamassa parvekkeella? Vau, oletpa saanut paljon kaikkea sopimaan.:) Varmasti jossain vaiheessa vielä hyvin rehevää, kun kaikki pääsevät täyteen kasvuun. On sieltä kiva sitten ottaa syömistä.:)

   Poista
 2. Samat on pihapuuhat täälläkin. Perjantaina tulee puunkaatajat. Huoks.

  Meil on kyl se ero, että sulla on herkullista sekä ulkona että sisällä. Kaunis Charlotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhaa riittää. Vähenee, muttei koskaan lopu.;) Puunkaatohommat tietävät paljon ylimääräistä työtä... Herkullista pitää olla.:)

   Poista
 3. Onpa kaunis :)
  Noitahan voisi tehdä mökillä pari kappaletta vierasvaraksi pakastimeen ja sitten tarjoiltaessa käydä poimimassa viimeistelyksi muutama kauden marja tai orvokin- tai krassinkukka. Ja taas kasvaa emännän maine ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Oiva vierasvara tosiaan mökillekin, jos kerran pakastinkin löytyy. Onhan se hienompaa laittaa pöytään kakku kuin vain siivut kääretorttua ja palaset jäätelöä.;)

   Poista
 4. Helppo ja herkullinen Charlotta:) Kyllä on kivaa, kun meillekkin tuli kesä. Eilen oli +28 lämmintä, nyt pyöräilemään meinaan lähteä ;)Mukavaa päivää sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on sellainen tosi helppo ja nopea kesäkakku, jos kaipaa hieman juhlavampaa tarjottavaa, muttei viitsi alkaa paljon leipomaan. Joskus saa turvautua myös kaupan antimiin.:) Ihan mahdottoman lämmintä on nyt ollut, ja eilen oli aivan tukalan kuuma. Ja teillä päin ilmeisesti entistä kuumempaa. Ei paranisi valittaa, kun kesää on odoteltu, mutta pikkaisen on liikaa, kun mittari kapuaa lähelle kolmeakymmentä. Kiitos samoin!:)

   Poista
 5. Onpas kaunis.:) Ja plussaa tietenkin helppoudesta, juuri tällaisia ohjeita suosimme mökillä! Kiirettä pitää, kaikki vapaa-aika tuntuu nyt menevän puutarhassa ja illalla lenkkeillessä! Mitään en ole pariin viikkoon edes leiponut, osasyyllinen on tosin ikävästi tulehtunut hammas, suurin syy on tuo kaunis ja lämmin sää!

  Erilaisia tomaatteja, paprikoita, chilejä, yrttejä ja kesäkukkia olen viime päivinä istuttanut parvekkeelle sekä vanhempien puutarhaan. Porukoiden kotona on riittänyt kaikenlaista puuhaa, mm. yksi kukkapenkki koki suuren muutostyön. Mökilläkin on pihat siivottu. Ainakin kunto kohenee ja illalla väsyttää!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Kaupan tuotteistakin saa ihan kelpo tarjottavaa, ja varsinkin mökkioloihin tällaiset on omiaan. Pihalla riittää mahdottomasti tekemistä ja siihen päälle vielä kaikki muut pakolliset. Ei tahdo aika riittää blogille ja muiden blogeissa käynteihin. Aika huonosti on tullut tehtyä mitään blogattavaakaan, mutta ehtii sitä sitten taas kesän jälkeen olemaan tälläkin puolella ahkerampi. Kesästä pitää nauttia muualla kuin tietokoneen äärellä.;) Hammasvaivat on ikäviä. Ei siinä paljon tee mieli syödäkään mitään.:( Nyt vain saa alkaa odottelemaan koska ensimmäistä satoa saisi, kun kaikki ovat kasvamassa hyvää vauhtia.:) Joka kesä tulee monenlaista muutostyötäkin pihassa tehtyä. Itsekin taas huomasin lapioivani nurmikkoa pois uuden istutusalueen tieltä.;) Hyvää tekee kuitenkin kunnolle eikä unen tuloa tarvitse illalla odotella.:)

   Poista
 6. Sama juttu, että piha vetää puoleensa ja sitten jää tämä kaikki muu :) ihanan charlottan olet tehnyt, niin kesäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin hienona kesäpäivänä on ulkona kuin sisällä tietokoneen ääressä. Ja iso tontti vaatii niin paljon työtä, että on pakkokin, jos aikoo kaiken pitää kunnossa.:) Kiitos.:)

   Poista
 7. Ihanan kesäinen charlotta ja pihalla sitä en itsekkin tullut oltua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo kesätarjottava on tällainen charlotta.:) Nautitaan kaikki nyt vain ulkoilmoista. Talvella taas ehtii sisällä olemaan yllin kyllin.:)

   Poista
 8. oi että,kiva muistutus tästä helposta jätskikakusta,enpä ole tehnyt sitten pitkiin aikoihin :) kyllä kesäaika on ihanaa,eipä paljon tule blogeissa pyörittyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä mennään välillä siitä missä aita on matalin. Haetaan kaupasta valmis kääretorttu ja jäätelöä, ja yhdistetään ne kakuksi. Ei keittiössä viitsi kesäpäiviä viettää.;) Harmillisen vähiin jää blogeissa pyöriminen, mutta kun pitää päästä nauttimaan ulkoilmoista. Ei sitä sitten taas talvella tule oltua ulkona muuta kuin pakolliset.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-